Ανησυχία για νυχτερινές πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών πριν λίγο στον βόρειο Έβρο

Ανησυχία για νυχτερινές πτήσεις πολεμικών αεροσκαφών πριν λίγο στον βόρειο Έβρο

Ανησυχία προκλήθηκε στους κατοίκους του βορείου Έβρου, στην Ορεστιάδα και τα χωριά της περιοχής, όταν οι κάτοικοι είδαν μέσα στη νύχτα να πετούν πολεμικά αεροσκάφη, δίνοντας την εντύπωση ότι γίνεται καταδίωξη.

Τα αεροσκάφη, κατ’ άλλους τέσσερα ή σύμφωνα με άλλους δύο, πέταξαν από την περιοχή του Τριγώνου ως την Ορεστιάδα και σύμφωνα με μαρτυρίες, κάποια στιγμή κατευθύνθηκαν κάποια προς την Τουρκία. Λόγω της νύχτας, κανείς δεν μπόρεσε φυσικά να διαπιστώσει αν ήταν ελληνικά ή τουρκικά και πόσα από αυτά ανήκουν στην μια ή την άλλη χώρα, αλλά σίγουρα προκλήθηκε ανησυχία, πάνω που πήγε ο κόσμος να ηρεμήσει κάπως, μετά την αποχώρηση των λαθρομεταναστών από τα σύνορα.

Έκαναν φοβερό θόρυβο και ήταν πάνω από δύο. Μέσα στο σκοτάδι δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω, αλλά πέρασαν από το χωριό μας με κατεύθυνση προς Ορεστιάδα”, είπε στο Evros-news.gr κάτοικος του Τριγώνου.

“Έδιναν την εντύπωση ότι γίνεται εικονική αερομαχία, όπως αυτές πάνω από το Αιγαίο. Αποκλείεται να ήταν μόνο ελληνικά ή μόνο τουρκικά, αλλά μέσα στη νύχτα δεν μπόρεσα να διακρίνω περισσότερα“, μας είπε κάτοικος της Ορεστιάδας που μένει στις παρυφές της πόλης προς τον κάμπο.