Η απάντηση της κ.Γκαρά στο δημοσίευμα μας και η θέση του Evros-news.gr

Η απάντηση της κ.Γκαρά στο δημοσίευμα μας και η θέση του Evros-news.gr

Άφησα να περάσει σχεδόν και όλη η σημερινή ημέρα, μετά το χθεσινό ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ του Evros-news.gr με τίτλο: “ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ: Οι Έλληνες στρατιωτικοί σε τουρκική φυλακή, η βουλευτής Έβρου ΣΥΡΙΖΑ Ν.Γκαρά διασκεδάζει με τούρκικα τραγούδια”.

Όπως θα διαπιστώσατε, έγινε κυριολεκτικά… χαμός με το συγκεκριμένο δημοσίευμα, το οποίο αναδημοσίευσαν δεκάδες σάιτ από όλη την Ελλάδα και χιλιάδες το διάβασαν, αλλά και παρακολούθησαν το αποκαλυπτικό βίντεο. Περίμενα λοιπόν την απάντηση και τη θέση της κ.Γκαρά, την οποία φυσικά ΑΜΕΣΑ θα δημοσίευα. Δεν μας έστειλε όμως τίποτα, όπως και δεν περιλαμβάνει το Evros-news.gr στους αποδέκτες των δελτίων τύπου τα οποία στέλνει. Ίσως επειδή της ακούμε κριτική και δεν είμαστε σαν κάποιους άλλους (παλιούς αλλά και… όψιμους “υμνητές” της), που την… λιβανίζουν από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Επειδή όμως το Evros-news.gr το διαβάζουν χιλιάδες αναγνώστες και ανάμεσα τους είναι πολλοί ψηφοφόροι και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της ίδιας της βουλευτού Έβρου, ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΜΕ να κάνουμε αντιγραφή της θέσης και άποψης της για το δημοσίευμα μας, από τον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook.

Έγραψε λοιπόν η κ.Γκαρά τα εξής:

«Επειδή η χυδαιότητα έχει κ τα όρια της. Σχετικά με μία δημοσίευση που με αφορά.

Η συνάντηση και το «γλέντι» ήταν στο χωριό Πετρόλοφος στον ορεινό όγκο Σουφλίου. Υπάρχει κάποιος που αμφισβητεί την ελληνικότητα της περιοχής και των κατοίκων;

Επίσης κατά τη διάρκεια της βραδιάς ακούστηκαν τραγούδια όπως «η παξιμαδοκλέφτρα» «στο χωρίον Μεταξάδες» «εγώ δεν είμαι ποιητής» «Ο Στεργιος», «bella ciao» στα ιταλικα, «κομανταντε τσε γκεβαρα» στα ισπανικα, τραγουδια των pink floyd στα αγγλικα, «μαβι μαβι», «Θεε μου μεγαλοδυναμε» κλπ.

Καλώς ή κακώς η Θράκη μας είναι ένα μεγάλο όμορφο μωσαικό με ιδιαίτερη ενδιαφέρουσα ιστορία. Συνυπάρχουμε αγαπιόμαστε επικοινωνούμε σε πολλές γλώσσες κ τιμούμε την παράδοση και την ιστορία μας. Διατηρούμε τα φαγητά μας, τους χορούς μας, και τα μοιρολόγια μας. Θυμόμαστε πονάμε γλεντάμε ΜΑΖΙ. Μιλάμε ελληνικά αρβανίτικα τουρκικά πομάκικα καραμαλίδικα γκαγκαβούζικα και πολλές άλλες διαλέκτους. Και είμαστε περήφανοι και περήφανες για τη Θράκη μας για την ταυτότητα και την ιστορία μας. 
Κανένας πληρωμένος ή μη κύκλος, κανένας άνους, δοτός ή μη, δε δικαιούται και δε θα καταφέρει να θέσει ζήτημα «εθνικό» σε εμάς. Εκτός αν στους ίδιους συμφέρει. 
* Για να πάρουμε πτυχίο δημοσιογραφίας απο το Πανεπιστήμιο δώσαμε εξετάσεις στον ΚΩΔΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ και στο Δίκαιο της Πληροφόρησης. Αρκετοί κι αρκετές έχουν άγνοια των εννοιών κ των ευθυνών.
Νατάσα Γκαρά».

Η θέση και απάντηση του Εvros-news.gr

Επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, το Evros-news.gr και εγώ προσωπικά ως υπεύθυνος του, ξεκαθαρίζουμε τα εξής:

  1. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Νατάσα Γκαρά, μιλάει για χυδαιότητα που έχει και τα όρια της. Επειδή εμείς είμαστε κυριολεκτικά… κάθε λέξη του ρεπορτάζ, όπως η ίδια, ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και οι “σύντροφοι” της στον ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν… κάθε λέξη του Συντάγματος, αλλά το καταπατούν προκλητικά εδώ και τρία χρόνια στην Κυβέρνηση, δεν υπάρχει η παραμικρή χυδαιότητα, ούτε η παραμικρή ανακρίβεια στο ρεπορτάζ μας.
  2. Η κ.Γκαρά αναφέρεται στη συνάντηση με τον συνάδερφο της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ και τους υπόλοιπους συνδαιτημόνες, βάζοντας σε παρένθεση την λέξη “γλέντι”. Συγνώμη, από το βίντεο και τις φωτογραφίες, βλέπει κανείς ποτά, φαγητό και τραγούδια. Γλέντι κανονικό δηλαδή. Τί άλλο έκαναν; Μήπως… έσκιζαν το 3ο και 4ο  Μνημόνιο που ψήφισε η ίδια, ο Καραγιουσούφ και όλοι οι κυβερνητικοί συνάδερφοι της; Μήπως συζητούσαν πως θα αυξήσουν τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ; Μήπως… φώναζαν, αντί να τραγουδούν, το “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη” και δεν το ξέρουμε; Μήπως συζητούσαν πως δεν πρόκειται να καταργήσουν το ΕΚΑΣ, δεν πρόκειται να μειώσουν συντάξεις; Πως θα πάει το αφορολόγητο στις 12.000, ενώ  θα το φτάσουν το 2019 στις 5.500 ευρώ; Πως δεν θα καταργήσουν τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά; Αυτά συζητούσαν με μπύρες, κρασιά, αναψυκτικά, φαγητά και μουσική;
  3. Επισημαίνει η κ.Γκαρά, ότι η συνάντηση έγινε στο χωριό Πετρόλοφος που βρίσκεται στον δήμο Σουφλίου και συγκεκριμένα στον ορεινό όγκο και αναρρωτιέται αν υπάρχει κάποιος που αμφισβητεί την ελληνικότητα της περιοχής και των κατοίκων, εννοώντας προφανώς εμάς. Κατ’ αρχήν, δεν γνωρίζαμε σε ποιό μέρος έγινε η συγκεκριμένη σύναξη. Υποθέσαμε ότι αυτή μπορεί να είναι στο χωριό Αμάραντα της Ροδόπης, από το οποίο κατάγεται ο κ.Καραγιουσούφ. Από το Evros-news.gr δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά και πολύ περισσότερο φυσικά η αμφισβήτηση της ελληνικότητας της Θράκης, οποιουδήποτε χωριού, οικισμού ή περιοχής της και των κατοίκων της. Ο κ.Καραγιουσούφ με τον οποίο συνδυασκέδαζε, φέρεται κατά καιρούς με δηλώσεις του σε τουρκικές εφημερίδες, να αποκαλεί “τουρκική μειονότητα” τους μουσουλμάνους της Θράκης που εκπροσωπεί στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
  4. Τονίζει η κ.Γκαρά, ότι “κατά την διάρκεια της βραδιάς, ακούστηκαν τραγούδια όπως «η παξιμαδοκλέφτρα» «στο χωρίον Μεταξάδες» «εγώ δεν είμαι ποιητής» «Ο Στεργιος», «bella ciao» στα ιταλικα, «κομανταντε τσε γκεβαρα» στα ισπανικα, τραγουδια των pink floyd στα αγγλικα, «μαβι μαβι», «Θεε μου μεγαλοδυναμε» κλπ”. Δεν αμφισβητώ κάτι τέτοιο, γιατί δεν μπορεί συνέχεια να τραγουδούσαν τούρκικα. Ο φίλος και “κολλητός” της Γιάννης Νενεδάκης δεν κοινοποίησε όμως βίντεο με κάποιο θρακιώτικο τραγούδη, όπως τον “Στέργιο” ή “στο χωρίον Μεταξάδες”, αλλά ένα και μοναδικό και αυτό τούρκικο. Και κάτι ακόμα. Το «κομανταντε τσε γκεβαρα» και συνεργασία με τον Καμμένο ή… προσκύνημα στους δανειστές και εφαρμογή οτιδήποτε τους ζητούν, δεν συμβιβάζονται. Αλλά ποιός έχασε την ευθιξία και την τσίπα, για να την βρουν η κ.Γκαρά κιαι οι “σύντροφοι” της στον ΣΥΡΙΖΑ.
  5. Παρεμπιπτόντως, κι εμένα μου αρέσουν και το “Μάβι-Μάβι” που το πήρε ο… γίγας Μάκης Χριστοδουλόπουλος και το μετέφρασε σε “Φτάνει-φτάνει να μ’ αγαπάς” και κάποια τουρκικά τραγούδια, ιδιαίτερα του εθνικού τους Κούρδου τραγουδιστή Ibrahim Tatlises. Θυμάμαι μάλιστα ότι μαθητής στο χωριό μου, το Παλιούρι Διδυμοτείχου, όταν την εποχή της βιντεοκασέτας η μόνη ψυχαγωγία μας ήταν να βλέπουμε ταινίες στην καφετέρια του φίλου μου, του Σωτήρη Γιαϊτζή, ακούγαμε τον Τατλίζες (με το χαρακτηριστικό μουστάκι σαν του Οτσαλάν) και το “Μάβι-Μάβι” και άλλα. Δεν είναι όμως αυτή η μουσική μας στην Θράκη (όπως έγραψε ο φίλος και “κολλητός” της κ.Γκαρά, ο Γιάννης Νενεδάκης στην ανάρτηση του) ούτε η δική μου, ούτε πιστεύω της πλειοψηφίας των συμπατριωτών μας. Σεβόμαστε τις επιλογές καθενός, αλλά η μουσική μας είναι τα θρακιώτικα, όργανα μας όχι το Σάζι αλλά η γκάιντα, το ούτι, η θρακιώτικη λύρα, το καβάλι και το κλαρίνο.
  6. Αν η ανάρτηση από το γλέντι αφορούσε ΜΟΝΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ή ένα βίντεο με θρακιώτικο, λαϊκό, έντεχνο ή γενικά ελληνικό τραγούδυ ή ακόμα κάποιο από τα ξένα που υποστηρίζει πως τραγούδησαν, ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΕΙΔΗΣΗ, όπως θα ξέρει και η κ.Γκαρά ως δημοσιογράφος και μάλιστα του Πανεπιστημίου όπως αναφέρει. Όμως το μόνο τραγούδι που αναρτήθηκε από ολόκληρη την βραδιά, ήταν ένα ΤΟΥΡΚΙΚΟ, ενώ οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί, ο ανθυπολοχαγός Άγγελος Μητρετώδης και ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης, ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ της κ.Γκαρά από την Ορεστιάδα, παραμένουν ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ αιχμάλωτοι των Τούρκων στις φυλακές της Αδριανούπολης. ΕΙΝΑΙ λοιπόν ΠΡΟΚΛΗΣΗ, η ίδια, ο συνάδερφος της Αϊχάν Καραγιουσούφ(αλήθεια θα θέλαμε να ξέρουμε ποιά είναι η θέση του για την συνεχιζόμενη αιχμαλωσία των Ελλήνων στρατιωτικών ως βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου) και ο Νενεδάκης με τους άλλους, να διασκεδάζουν μέσα στην καλή χαρά και μάλιστα προβάλλοντας τούρκικα τραγούδια. Αυτός είναι ο λόγος που ΕΓΙΝΕ ΧΑΜΟΣ και υπήρξαν τόσες αναδημοσιεύσεις στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ του Evros-news.gr.
  7. Ελπίζω η κ.Γκαρά, μετά το γλέντι στον Πετρόλοφο με τον συνάδερφο της Αϊχάν Καραγιουσούφ, να τον καλέσει μαζί με την παρέα του να διασκεδάσουν ένα βράδυ και στον… Δίλοφο. Το πανέμορφο “χωριό των ανθρακωρύχων” στο Τρίγωνο της Ορεστιάδας, δίπλα στα ελληνοτουρκικά και ελληνοβουλγαρικά σύνορα και να τραγουδήσουν με γκάιντα και ούτι θρακιώτικα, όπως τον “Στέργιο”, η Θράκης μας η όμορφη και άλλα. Θα φροντίσει για την φιλοξενία ο φίλος μου ο Σάκης Τσομπανίδης, που μαζί με τους κατοίκους του χωριού… κρατάνε Θερμοπύλες απέναντι στους Τούρκους. Δεν ξέρω βέβαια αν θα είναι εκεί και ο Νενεδάκης για να ανεβάσει τα βίντεο στο facebook, γιατί αν μάθουν οι… εξαγριωμένοι τευτλοπαραγωγοί της περιοχής για την παρουσία του στελέχους της διοίκησης της ΕΒΖ που τους κοροϊδεύουν τόσους μήνες, μπορεί να θελήσουν να τον… δουν από κοντά.

Επειδή στο τέλος η κ.Γκαρά αφήνει υποοούμενα αναφέροντας: “Κανένας πληρωμένος ή μη κύκλος” ή επικαλείται ότι έδωσε εξετάσεις στο Πάντειο πανεπιστήμιο για τον ΚΩΔΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ και στο Δίκαιο της Πληροφόρησης έχω να της επισημάνω τα εξής: 

  • Οι μόνοι που πληρώνουν το Evros-news.gr, είναι οι επαγγελματίες και επιχειρηματίες που διαφημίζονται μέσα από το σάιτ και με την ευκαιρία θέλω να τους ευχαριστήσω από καρδιάς για την επιλογή και την  εμπιστοσύνη τους. Κάποιοι βλέπετε κυρία Γκαρά μου, δεν υποκύπτουν σε… πιέσεις και εκβιασμούς του στυλ “αυτός μου κάνει κριτική και με… βαράει και εσύ τον στηρίζεις οικονομικά με διαφημίσεις. Απέσυρε την”, όπως μου λένε συνάδερφοι ότι συμβαίνει σε μεγάλα αθηναϊκά σάιτ και ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ στον Έβρο. 
  • Αλήθεια, ο Κώδικας Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, στον οποίο μάλιστα δώσατε εξετάσεις στο Πανεπιστήμιο, τί προβλέπει για τους πολιτικούς που όσους δημοσιογράφους ασκούν κριτική και δεν είναι… παπάδες κρατώντας όλη μέρα ένα… θυμιατό για να τους λιβανίζουν, προσπαθούν να τους… εξοντώσουν οικονομικά; Ζητώντας από φίλους τους επιχειρηματίες είτε να μην διαφημίζονται στα ΜΜΕ που διαθέτουν, είτε αν διαφημίζονται ΑΠΑΙΤΟΥΝ να τις αποσύρουν; ΕΥΤΥΧΩΣ και το ξαναλέω ΕΥΤΥΧΩΣ στον Έβρο εμείς δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα.
  • Μετά από 30 χρόνια επαγγελματικής καριέρας, μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ, εκλεγμένος από τους χιλιάδες συναδέρφους μου των Αθηνών στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εννώσεων Συντακτών) και μέλος στη διοίκηση του ΠΣΑΤ (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου), μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας δεν δέχομαι. Όταν μάλιστα αυτά προέρχονται από μια πρώην δημοσιογράφο και νυν βουλευτή, η οποία δεν ΑΝΤΕΧΕΙ ούτε ΑΝΕΧΕΤΑΙ την παραμικρή δόση κριτικής και προσπαθεί με όποιιον τρόπο μπορεί ΝΑ ΤΣΑΛΑΠΑΤΗΣΕΙ όσους δεν την υμνούν και δεν την αποθεώνουν.

Υ.Γ: Από τον πρώην φίλο μου, τον Γιάννη, περίμενα να είχε το θάρρος να αναφέρει ότι οι δηλώσεις της κ.Γκαρά απαντούν στο Evros-news.gr και όχι γενικόλογα σε ένα… blog όπως έγραψε. Να σκέφθηκε ότι μπορεί να μας κάνει διαφήμιση, εμάς το… ανυπόληπτο και ανύπαρκτο σάιτ που δεν το διαβάζει κανένας, αποκλείεται. Ελπίζω πάντως μετά από τόσο… κόπο που κατέβαλλε για να γράψει τόσο μεγάλο κείμενο-απάντηση εναντίον μου (αν και συνήθως γράφει λίγα και περιεκτικά) και να ψάξει βιντεάκια ¨εξιλέωσης” της κ.Γκαρά στο youtube για να το συνδεύσει. η επόμενη διαφήμιση να είναι… ΔΕΠΑ. Το δικαιούται.

Κώστας Πιτιακούδης