ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΚΗΠΩΝ στις 10 το πρωί. Αυτή είναι η κατάσταση

Αυξημένες ήδη φέτος οι αφίξεις Τούρκων στους Κήπους

Αυξημένες είναι ήδη στο ξεκίμνημα της φετινής τουριστικής περιόδου οι αφίξεις των Τούρκων τουριστών, οι οποίοι έρχονται στην χώρα μας οδικώς από το Τελωνείο των Κήπων. Αυτή η αυξητική τάση φαίνεται μάλιστα ότι θα διατηρηθεί και στη συνέχεια του καλοκαιριού, μια και μπαίνουμε πλέον σιγά σιγά στην “καρδιά” της τουριστικής περιόδου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Προέδρου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης Κωνσταντίνου Χατζημιχαήλ, για το τελευταίο τριήμερο που οι Τούρκοι λόγω και του Ραμαζανιού ήρθαν στην χώρα μας, η κίνηση ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι όσον αφορά τις οδικές αφίξεις στο Συνοριακό Σημείο Διέλευση των Κήπων και με αφορμή την εορτή του Ραμαζάν Μπαϊράμ, συνεχίζονταν με αμείωτους ρυθμούς ακόμη και σήμερα Δευτέρα 26.05.2017!

Πιο συγκεκριμένα, για την περίοδο από Πέμπτη 22.06 έως Κυριακή 25.06.2017 υπολογίζεται ότι εισήλθαν στην χώρα από τους Κήπους 26.000 άνθρωποι από τους οποίους οι 15.500 ήταν Τούρκοι πολίτες, ενώ τα λεωφορεία για το ίδιο χρονικό διάστημα ανέρχονται σε 167 με τα 107 να είναι τουριστικά!!! Φαίνεται επίσης ότι μεσοβδόμαδα ο αριθμός των οδικών αφίξεων εκεί θα ξεπεράσει αυτόν της αντίστοιχης περυσινής περιόδου. Οπότε αναμένεται λαμπρή συνέχεια των οδικών αφίξεων από την Τουρκία το φετινό καλοκαίρι!!!

Όσον αφορά τις εποιλογές των Τούρκων τουρθιστών, αυτές επικεντρώνονται στην εστίαση και την διασκέδαση και λιγότερο στο εμπόριο, χωρίς τούτο να είναι κακό καθώς με την εισροή νέου χρήματος στην τοπική οικονομία (μέσω της εστίασης) σύντομα θα υπάρξει διάχυση και στις υπόλοιπες επαγγελματικές κατηγορίες. Είναι πάντως νωρίς για στατιστικά καθώς ουσιαστικά, και σε επίπεδο τουρισμού, τώρα μπαίνουμε στην θερινή περίοδο και ακολουθεί ένα ιδιαίτερα θερμό καλοκαίρι.