Πέτροβιτς: Ακάλυπτος ο Έβρος. Χωρίς πυροσβεστικό ελικόπτερο ως τα τέλη Ιουλίου

Πέτροβιτς: Ακάλυπτος ο Έβρος. Χωρίς πυροσβεστικό ελικόπτερο ως τα τέλη Ιουλίου

Χωρίς το πυροσβεστικό ελικόπτερο που υπήρχε κάθε καλοκαιρινή περίοδο στο αεροδρόμιο Αλεξαδρούπολης και μπορούσε να παρέμβει άμεσα σε περίπτωση πυρκαγιάς, θα μείνει ο νομός Έβρου μέχρι τα τέλη Ιουλίου, ΄κοπω ς δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Πέτροβιτς.

Εξηγώντας τους λόγους που συμβαίνει αυτό, ο κ.Πέτροβιτς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό MAXIMUM FM, δεν έκρυψε τον προβληματισμό του. “Μας ανησυχεί φυσικά το γεγονός ότι θα έπρεπε να είναι εδώ το ελικόπτερο της πυροσβεστικής, αλλά οι διαγωνιστικές διαδικασίες αργούν. Είναι θέμα του Κράτους και της συννενόησης των υπηρεσιών του με τις διάφορες εταιρείς δασοπροστασίας. Για ένα διάστημα φαίνεται να είμαστε ακάλυπτοι και δεν θα υπάρχει ελικόπτερτο στο αεροδρόμιο της Αλεξκανδρούπολης”

Όσο για το τι μέλλει γενέσθαι,ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου επεσήμανε: “Μέχρι τέλος Ιουλίου δεν φαίνεται να υπάρχει λύση. Επικοινώνησα με την Αθήνα και μου απάντησαν πως τα ελικόπτερα επιλέγονται μέσω διεθνών διαγωνισμών δασοπροστασίας. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να μένει ο Έβρος ακάλυπτος σε ένα συμβάν, αδού δεν θα μπορεί να υπάρξει άμεση παρέμβαση του πυροσβεστικού ελικοπτέρου. Δεν έχει ξαναγίνει τα τελευταία χρίονια κάτι παρόμοιο. Φέτος έχουμε αυτή την καθυσέρηση και κανένας δεν είναι σίγουρος πότε θα έρθει το ελικόπτερο.

Έτσι θα πρέπει να παρεμβαίνουμε μόνο με τα δικά μας μέσα και τις επίγειες δυνάμεις. Βέβαια τα αεροπλάνα καναντέρ είναι διαθέσιμα αν χρειαστεί, όμως εκείνο που μετράει είναι ότι με το ελικόπτερο ήταν άμεση η επέμβαση και προλαβαίνεις άμεσα την φωτιά. Ας ελπίσουμε να είκναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα εδώ”.