Παράπονα κατοίκων Αμορίου για την έλλειψη αερογέφυρας στο νέο κομμάτι Ψαθάδες-Κισσάριο

Παράπονα κατοίκων Αμορίου για την έλλειψη αερογέφυρας στο νέο κομμάτι Ψαθάδες-Κισσάριο

Αυτοψία στο κομμάτι του κάθετου άξονα Ψαθάδες-Κισσάριο που θα παραδοθεί-εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου(κακοκαιρίας)-τη Δευτέρα όπως έγραψε ΠΡΩΤΟ ΑΠΟ ΧΘΕΣ το evros-news.gr, έκαναν σήμερα το μεσημέρι ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ κ.Τσουκαλά. 

Μετά την λήξη της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2017 στα Λάβαρα, ο κ.Πέτροβιτς συνοδευόμενος από το στέλεχος της ΕΓΝΑΤΙΑΣ διήνυσαν με αυτοκίνητο όλο το κομμάτι της πολύπαθης διαδρομής και διαπίστωσαν ότι είναι ουσιαστικά έτοιμο για χρήση.

Στο Αμόριο όμως τους περίμεναν ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας και κάποιοι κάτοικοι, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν γιατί δεν υπάρχουν αερογέφυρες. Έτσι μετά την παράδοση του δρόμου θα είναι υποχρεωμένοι για να μπουν στον καινούργιο δρόμο ώστε να κατευθυνθούν προς Κισσάριο ή Ψαθάδες, να το κάνουν κατ’ εθείαν βγαίνοντας αμέσως στην μια ή άλλη πλευρά και όχι μέσω ανισόπεδου κόμβου. Αυτό εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους πρόκλησης ατυχημάτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης τους παρέπεμψε στον κ.Τσουκαλά, που σύμφωνα με πληροφορίες τους διαβεβαίωσε ότι υπάρχει πρόβλεψη για την κατασκευή του ανισόπεδου κόμβου. Το πρόβλημα όμως δημιουργείται και σε αυτή την περίπτωση με τον ΟΣΕ και τα εμπόδια που βάζει διαχρονικά στο συγκεκριμένο έργο, θέλοντας με μια στενόμυαλη λογική να εξασφαλίζει μη μετατόπιση των γραμμών του. Για να κατασκευαστεί ο ανισόπεδος κόμβος του Αμορίου στην παλιά είσοδο του χωριού, θα χρειαστούν περίπου 6 μήνες.

Όπως φαίνεται πάντως και στις φωτογραφίες, όλα είναι ουσιαστικά έτοιμα για το συγκεκριμένο κομμάτι και απομένουν μικρολεπτομέρειες. Όλοι ελπίζουν ότι το σημερινό κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται σήμερα και στο νομό Έβρου, δεν θα επηρεάσει τις εργασίες και έτσι στη διάρκεια της Δευτέρας οι οηγοί θα μπορούν χωρίς ταλαιπωρία από τους Ψαθάδες να διανύουν τον καινούργιο δρόμο μέχρι το Κισσάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Την Δευτέρα δίνεται ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στην κυκλοφορία το Ψαθάδες-Κισσάριο του κάθετου άξονα