ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Δόθηκε πριν λίγα λεπτά στην κυκλοφορία ο δρόμος Ψαθάδες-Κισσάριο

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Δόθηκε πριν λίγα λεπτά στην κυκλοφορία ο δρόμος Ψαθάδες-Κισσάριο

Στην κυκλοφορία δόθηκε πριν λίγα λεπτά το πολύπαθο τμήμα του κάθετου άξονα Ψαθάδες-Κισσάριο και οι οδηγοί μπορούν πλέον να χρησιμοπoιούν από το Διδυμότειχο μέχρι τα Λάβαρα τα 9 χιλιόμετρα της διαδρομής. 

Οι τεχνικοί της κατασκευαστικής εταιρείας ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί τις εργασίες σύνδεσης με τον υπόλοιπο κάθετο άξονα και λίγο πριν τις 9 σύνδεσαν τον δρόμο.

Από τον κόμβο Λαβάρων ή Διδυμοτείχου

Αυτό βέβαια ήταν να γίνει από χθες, αλλά οι κινητοποιήσεις των κατοίκων του Αμορίου το απέτρεψαν. Οι διαμαρτυρόμενοι απειλούσαν να κλείσουν επ αόριστον τον καινούτργιο δρόμο με τα τρακτέρ τους, επειδή δεν έγινε ο ανισόπεδος κόμβος για είσοδο και έξοδο στο χωριό τους και με τον ισόπεδο υπάρχει σοβαρός κίνδυνος πρόκλσηης ατυχημάτων. Αποχώρησαν αφού πήραν διαβεβαιώσεις από τους υπεύθυνους της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ότι σε περίπου ένα μήνα θα γίνουν τα περισσότερα από όσα ζητούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κάτοικοι Αμορίου: Θα κλείσουμε το νέο δρόμο με τα τρακτέρ αν…

Για να κατασκευαστεί πάντως ο ανισόπεδος κόμβος στο Αμόριο, απαιτούνται τουλάχιστον 6 μήνες για τις μελέτες και την κατασκευή του. Οπότε το πιο πιθανό είναι να προταθεί στους κατοίκους του Αμορίου να πηγαίνουν μέσω του παλαιού δρόμου που θα είναι πλέον παράδρομος, από τον κόμβο Λαβάρων που ως τα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία μαζί με το τμήμα Κισσάριο-Μάνδρα ή να πηγαίνουν από τους Ψαθάδες μέχρι το Διδυμότειχο και να μπουν εκεί από τον κόμβο στον κάθετο άξονα.