Αλεξανδρούπολη: Δεν κλείνει το εργοστάσιο “ΜΑΪΛΛΗΣ”. Θα μείνουν όμως μόνο 40 εργαζόμενοι

Αλεξανδρούπολη: Δεν κλείνει το εργοστάσιο “ΜΑΪΛΛΗΣ”. Θα μείνουν όμως μόνο 40 εργαζόμενοι

Ευχάριστα είναι τα νέα για το εργοστάσιο “ΜΑΪΛΛΗΣ” που βρίσκεται στην Βιομηχανική Περιοχή της Αλεξανδρούπολης και η διοίκηση είχε ανακοινώσει στους εργαζόμενους πριν από λίγο καιρό, ότι προτίθεται ως τον Ιανουάριο να βάλει λουκέτο. Αυτές τις ημέρες η επιχείρηση ενημέρωσε τους εργαζομένους για τη συνέχιση της λειτουργίας, αλλά με μείωση προσωπικού. 

Την θετική εξέλιξη γνωστοποίησε χθες μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Έβρου Στάθης Ασπιώτης.  Τόνισε πάντως ότι η διοίκηση της εταιρείας ξεκαθάρισε πως θα περιορίσει τους εργαζομένους της από 59 που είναι σήμερα σε 40, γιατί πρόκειται να συρρικνώσει τις δραστηριότητές της.

Τα πράγματα είναι λίγο καλύτερα από ότι ξέραμε. Η επιχείρηση ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί, αλλά κλείνοντας τα δύο από τα τρία τμήματα που είναι μικρότερης παραγωγής. Οι πληροφορίες λένε ότι θα μείνουν 40 εργαζόμενοι και οι 19 θα απολυθούν σταδιακά, αν και κάποιοι ήδη έχουν αποχωρήσει. Τουλάχιστον θα συνεχίσει η λειτουργία του εργοστασίου και θα δουλεύουν τα 40 άτομα. Παρακολουθούμε τί θα γίνει με όσους αποχωρήσουν, αλλά σίγουρα είναι θετικό ότι οι περισσότεροι θα παραμείνουν”.

Σχόλιο Evros-news.gr: Χαιρόμαστε που τελικά, έστω κιαι με μειωμένο προσωπικό θα συνεχίσει να λειτουργεί το εργοστάσιο στην περιοχή μας και 40 άνθερωποι δεν θα χάσουν την δουλειά τους. Το ιδανικό θα ήταν να παραμείνουν όλοι φυσικά, αλλά τουλάχιστον αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Το Evros-news.gr που μετά τον STATUS ($.2 που παρουσίασε το θέμα έδωσε μεγάλη έκταση και ανέδειξε το θέμα, αισθάνεται ικανοποίηση που συνέβαλλε ώστε να παρουσιαστεί η πιθανή εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη, η οποία στο μεγαλύτερο βαθμό αποτράπηκε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κλείνει το εργοστάσιο «Μαίλης» στην Αλεξανδρούπολη. Στο δρόμο θα βρεθούν 59 εργαζόμενοι