Πνίγηκαν μητέρα με παιδιά στα νερά του ΄Εβρου. Μαρτυρίες διασωθέντων

Πνίγηκαν μητέρα με παιδιά στα νερά του ΄Εβρου. Μαρτυρίες διασωθέντων

Μια νέα τραγωδία φαίνεται ότι εξελίχθηκε σήμερα Μεγάλη Πέμπτη και Άγιες Ημέρες του Πάσχα στον πλημμυρισμένο  Έβρο, αφού σύμφωνα με μαρτυρίες διασωθέντων προσφύγων και λαθρομεταναστών που κατάφεραν να περάσουν στην Ελλάδα και εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ορεστιάδας στο χωριό Σοφικό Διδυμοτείχου, κάποιοι άλλοι που ήταν μαζί τους πνίγηκαν.

Σύμφωνα με το thrakinea.gr, πρόκειται για μια μητέρα με τρία παιδιά, που στην προσπάθεια τους από την τουρκική πλευρά προς την ελληνική, έχασαν την ζωή τους στα παγωμένα νερά. Μιλώντας όμως στο Evros-news.gr, αστυνομικές πηγές μας είπαν ότι οι διασωθέντες  μίλησαν γενικά για πνιγμένους, ενώ υπήρχε πρόβλημα συνεννόησης επειδή δεν ήξεραν αγγλικά. Έτσι δεν μπορούσαν να διευκρινίσουν κατηγορηματικά πόσα άτομα δεν κατάφεραν να διαβούν τα πλημμυρισμένα νερά του ποταμού Έβρου και να βρεθούν με ασφάλεια στην ελληνική όχθη.  Οι επιτόπιες έρευνες που έγιναν δεν έδειξαν κάτι συγκεκριμένο.

Παρά το πρόβλημα που υπάρχει με τις τεράστιες ποσότητες νερού στον Έβρο και την στάθμη να βρίσκεται στα όρια συναγερμού, οι πρόσφυγες και λαθρομετανάστες εξακολουθούν να ρισκάρουν την ζωή τους για να περάσουν από την Τουρκία στην χώρα μας και μάλιστα από το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης αυτοί στο Σοφικό δεν ήταν οι μοναδικοί που το επιχείρησαν.