Τους ψάχνουν οι αγανακτισμένοι και εξαγριωμένοι τευτλοκαλλιεργητές, αλλά αυτοί είναι εξαφανισμένοι

Τους ψάχνουν οι αγανακτισμένοι και εξαγριωμένοι τευτλοκαλλιεργητές, αλλά αυτοί είναι εξαφανισμένοι

Σκηνές απείρου κάλους παρατηρήθηκαν χθες στο εργοστάσιο της Ορεστιάδας, με τους τευτλοπαραγωγούς να είναι αγανακτισμένοι και να εξαγριώνονται, διαπιστώνοντας ότι τους υποχρέωσαν να υπογράψουν δάνεια στην Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών, προκειμένου να πάρουν τα χρήματα για την σοδειά του 2017, που έπρεπε να είχαν εισπράξει από τον περασμένο Νοέμβριο. 

Να κάθονται επί πολύ ώρα όρθιοι στην ουρά, μέχρι να εξυπηρετηθούν από τους υπαλλήλους της τράπεζας, οι οποίοι τους έριχναν μπροστά τους τα χαρτιά του δανείου που συνήψε η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης με την Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών και να τους ζητούν να υπογράψουν μπαίνοντας εγγυητές. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά να μην τους δίνουν κιόλας την περιβόητη σύμβαση. Ούτε σε αυτούς, αλλά ούτε και στον Πρόεδρος τους Βασίλη Στεφανακίδη που την ζήτησε, ώστε να γνωρίζουν οι αγρότες τί υπογράφουν.

Κι όχι μόνο αυτό. Να τους ξεκαθαρίζουν πως όσοι χρωστούν στον ΕΦΚΑ και στον ΕΝΦΙΑ, από τα χρήματα που θα βάλει στο λογαριασμό τους η τράπεζα,, θα παρακρατηθούν  από το Κράτος οι οφειλές τους. Κι αν τελικά δεν πουληθεί η ζάχαρη προς 400 ευρώ τον τόνο, όπως είναι η συμφωνία της ΕΒΖ με την Συνεταιριστική, την διαφορά θα την πληρώσουν οι αγρότες ως εγγυητές του δανείου.

Όλα αυτά τους εξαγρίωσαν και ξέσπασαν όχι μόνο εναντίον των υπαλλήλων και του διευθυντή της Συνεταιριστικής Σερρών, αλλά και του Διευθυντή του εργοστασίου της Ορεστιάδας Γιάννη Παπαδόπουλου, που διορισμένος από την Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παρίστανε τον… Πόντιο Πλιάτο. Όλοι οι αγρότες αναζητούσαν έξαλλοι τους τρεις βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, την Ορεστιαδίτισσα Νατάσα Γκαρά, τον Γιώργο Καίσα και τον Δημήτρη Ρίζο, που φυσικά παραμένουν… εξαφανισμένοι. Όπως συμβαίνει μήνες τώρα που τους καλούν ταυτλοκαλλιεργητές και εργαζόμενοι να συζητήσουν, αλλά αυτοί δεν εμφανίζονται πουθενά. Κορόιδα είναι;

Μάθαμε μάλιστα από καταγγελίες καλλιεργητών, ότι η κ.Γκαρά απαντούσε στις απόλυτα δικαιολογημένες διαμαρτυυρίες τους με θράσος και ούτε λίγο ούτε πολύ… ζητούσε και τα ρέστα, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να της χρωστάνε και ευγνωμοσύνη που η Κυβέρνηση βρήκε λύση και θα πληρωθούν και με δικές της ενέργειες. Τον κόπο τους μέσα στο χωράφι, την κούραση χειμώνα, καλοκαίρι στο κρύο και το λιοπύρι, τους υποχρέωσαν να πάρουν δάνειο για να πληρώσουν τον… εαυτό τους και τους σπάνε και τα νεύρα από πάνω.

Κάποιοι αναζητούσαν και το εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Γιάννη Νενεδάκη από την Αλεξανδρούπολη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου και “κολλητό” της Νατάσας Γκαρά, που έπαιξε όπως λένε οι πληροφορίες σημαντικό ρόλο στον διορισμό του από την Κυβέρνηση. Αλλά ο Νενεδάκης είναι εξαφανισμένος εδώ και μήνες. ΣΥΡΙΖΑ είναι ο άνθρωπος, όχι κορόιδο να εμφανιστεί στην Ορεστιάδα για να μιλήσει στους εξαγριωμένους αγρότες και υπαλλήλους του εργοστασίου.

Εξάλλου ο άνθρωπος είναι άσχετος με το αντικείμενο. Παλαιότερα είχε νυχτερινό μαγαζί και τώρα έχει το πάρκινγκ στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με τις ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΕΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ και το χάρισμα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από το ΤΑΙΠΕΔ. Από ζάχαρη και βιομηχανία δεν έχει ιδέα. Απλά τον έβαλαν εκεί λόγω ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει κάποια χρήματα ως αποζημίωση. Όχι για να δώσει λύση στα προβλήματα της ΕΒΖ και κυρίως να εξυπηρετήσει τους αγρότες.

Υ.Γ: Με όλα αυτά, θυμήθηκα τους πρώην Νεοδημοκράτες και πλέον φανατικούς υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Χασανίδη, Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ορεστιάδας και πρώην Πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων και Βαγγέλη Μπιμπισίδη, νυν Πρόεδρο των εργαζομένων. Διορισμένοι και οι δύο εκτός ΑΣΕΠ φυσικά (δεν υπήρχε τότε) από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, να περιμένουν τον πρώην Πρθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στην πλατεία Ορεστιάδας το 2015 για να τον αποδοκιμάσουν.

Κάποιοι έλεγαν, ότι συνάδερφοι τους είχαν έτοιμα και γιαούρτια, ώστε να πάρουν τα κανάλια, που στο μεταξύ είχαν ειδοποιηθεί, εντυπωσιακά πλάνα με τον πρώην Πρωθυπουργό γιαουρτωμένο. Αλλά παράλληλα να χύνουν τσουβάλια ζάχαρη έξω απ’ τα γραφεία βουλευτών Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ στην Ορεστιάδα ουρλιάζοντας γιοα το ενδεχόμενο να κλείσει το εργοστάσιο. Τώρα απλά να κάνουν… φιλολογικές συζητήσεις στα ραδιόφωνα, ο Χασανίδης αποκαλεί μάλιστα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ “συντρόφους”, ενώ οι τευτλοπαραγωγοί εμπαίζονται μήνες και το εργοστάσιο κλείνει. Τους… βγάζω πραγματικά το καπέλο. Μεγάλοι μάγκες και με μισθούς μάλιστα παρά την κρίση πάνω από 40.000 ευρώ ετησίως. Και οι παππούδες απ’ το Παλούρι, τα Ρίζια και το Πύθιο στα 75 τους, να μαζεύουν ένα τσουβάλι έγγραφα για να πάρουν… δάνειο ώστε να εισπράξουν τα ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΑ. το βιός τους.

Όπως έλεγε και ο Γιώργος Καίσας στα περίφημα βιντεάκια που ετοίμασαν οι συνεργάτες του γραφείου του, ένας δηλαδή που είναι και πολύ ικανός σε αυτά (δεν λέω το όνομα του μην με βρίζει πάλι):

ΣΥΡΙΖΑ-ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ