Οργανώνεται περισσότερο η Ομάδα Παραγωγών “Θράκης Θησαυρός” για τα αρωματικά φυτά

Οργανώνεται περισσότερο η Ομάδα Παραγωγών “Θράκης Θησαυρός” για τα αρωματικά φυτά

Οργανώνεται όλο και περισσότερο η Ομάδα Παραγωγών “Θράκης Θησαυρός” που καλλιεργεί τα αρωματικά φυτά και πρόσφατα έλαβαν σημαντικές αποφάσεις τα μέλη της για τις ενέργειες που θα κάνουν φέτος. 

Συγκεκριμένα, όπως φρόντισαν να ενημερώσουν όσους ασχολούνται και ενδιαφέρονται για το αντικείμενο αυτό:
1. Η ομάδα ΑΦΦ θα κάνει παραγγελία φυτά λεβάντας ή άλλα για το Νοέμβριο. Τε μέλη πρέπει να δηλώσουν τον αριθμό των φυτών [που θέλουν μέσα σε αυτή την εβδομάδα για να ξέρουμε το σύνολο και να ζητήσουμε προσφορές, γιατί ο καιρός περνάει και δεν θα βρίσκουμε φυτά.
2. Επίσης, αποφασίστηκε να αγοράσουμε δυο θεριστικές μηχανές προσαρμοζόμενες σε τρακτέρ ή μεταχειρισμένες σε καλή κατάσταση ή καινούργιες.
3. Επίσης να πάρουμε προσφορές και να έρθουμε σε συμφωνία για φέτος που ακόμα δεν έχουμε το Αποστακτήριο, με εταιρεία για την μεταφορά σαν ομάδα, της δρογής σε αποστακτήριο της Θεσσαλονίκης ή αλλού. Λεπτομέρειες μετά την συμφωνία.
4. Η πώληση του αιθέριου ελαίου λεβάντας θα γίνει συνολικά από την ομάδα για λογαριασμό των μελών”.

Είναι γεγονός ότι και στο νομό Έβρου έχουν δείχνει έντονο ενδιαφέρον για την καλλιέργεια αρωματικών φυτών αρκετοί και μάλιστα νέοι άνθρωποι, που προσπαθούν να οργανωθούν και να προχωρήσουν στο συγκεκριμένο αντικείμενο που κερδίσει όλο και περισσότερους φίλους και παραγωγούς.