Επίδομα παραμεθορίου: Μια πονεμένη  Ιστορία και πότε τελικά θα δοθεί

Επίδομα παραμεθορίου: Μια πονεμένη Ιστορία και πότε τελικά θα δοθεί

Σε σήριαλ και… πονεμένη ιστορία έχει εξελιχθεί το αποκαλούμενο “επίδομα παραμεθορίου” που αντιστοιχεί σε 4 ΗΕΕ (Ημέρες Εκτός Έδρας), που αραιά και που εισπράττουν τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και ανακουφίζει έστω και ελάχιστα τα χαμηλόβαθμα στελέχη.
Δεν φτάνει που έχουν περάσει δυο χρόνια και η Κυβέρνηση και ιδιαίτερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δεν έχουν υλοποιήσει την επαναλαμβανόμενη υπόσχεση για επιστροφή όπως αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας και του άλλου 50% που είχε περικοπεί από τους μισθούς, υπάρχουν και η… ταλαιπωρία με το «επίδομα παραμεθορίου». Η απάντηση που δίνεται είναι πως έχουν καταβληθεί 4ΗΕΕ για τον Ιανουάριο και 4 ΗΕΕ για τον Φεβρουάριο, αλλά από κει και πέρα έτερον ουδέν.
Να θυμίσουμε ότι και πέρυσι, παραμονές Πρωτοχρονιάς είχε προκύψει πρόβλημα με τα ΗΕΕ στην παραμεθόριο και τελικά καταβλήθηκαν με παρέμβαση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Αποστολάκη, όταν ο ίδιος άρχισε να παίρνει τηλέφωνα και να ρωτάει πού είχε «κολλήσει» το θέμα.
Ανακάλυψε ότι η γραφειοκρατία ήταν το τείχος πάνω στο οποίο σκόνταφταν οι οικονομικές υπηρεσίες και δεν σκέφτονταν ότι τα 105 ευρώ είναι πολύτιμα για μια οικογένεια, ιδιαίτερα για τα χαμηλόβαθμα στελέχη.