Είναι καλός άνθρωπος αυτός ο Καίσας…

Είναι καλός άνθρωπος αυτός ο Καίσας…

Αυτός ο Καίσας, για τον βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ λέω, είναι καλός άνθρωπος τελικά. Κι αυτό φάνηκε στο πρόσφατο θέμα που αφορά τα προβλήματα με το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης.

Επί μέρες έτρεχε ο γιατρός στο επάγγελμα Γιώργος Καίσας μήπως και βρει κάποια λύση. Καθημερινά σχεδόν πήγαινε στο Υπουργείο Υγείας και έψαχναν μαζί  με τον Ανδρέα Ξάνθο να βρουν κάποια λύση, ώστε να επανδρωθεί το Κ.Υ. του νησιού. Τα 400 ευρώ επίδομα δεν μπορούσαν να τα δώσουν ως κίνητρο σε γιατρούς, γιατί αυτά προβλέπονται μόνο για τα αγροτικά ιατρεία. Τελικά προτάθηκε η φόρμουλα να μπαίνουν στο ΕΣΥ με τον βαθμό του Επιμελητή Α’ και όχι Β’ όσοι διορίζονται σε άγονα Κ.Υ. και έτσι η μισθολολγική διαφορά που είναι κοντά στα 400 ευρώ, δίνει ένα κίνητρο.

Αντί όμως να το “καρπωθεί” ο ίδιος, όπως έκανε σε άλλες περιπτώσεις η συνάδερφος του Νατάσσα Γκαρά (γεωθερμία, κλειστό γυμναστήριο Ορεστιάδας), κατέθεσαν την συγκεκριμένη λύση ως κοινή και οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές του νομού. Μαζί και ο Δημήτρης Ρίζος, που αντί να ασχολείται με τα πολλά και σοβαρά υγειονομικά προβλήματα του Έβρου, συνυπέγραφε ερωτήσεις με άλλους συναδέρφους του για την… αντιποίηση της ιατρικής ιδιότητας.Έτσι, για να πάρουν όλοι μαζί την “δόξα” ότι προσπαθούν να βρουν όλοι μαζί λύση για την Σαμοθράκη. Που μακάρι να βρουν, για το νησί, τους ανθρώπους του και όσους το επισκέπτονται.

Γι’ αυτό σας λέω, είναι καλός άνθρωπος ο Καίσας.