Επίκεντρο Παγκοσμίου ενδιαφέροντος 7-9 Σεπτεμβρίου η Ορεστιάδα. Γενική Συνέλευση Διεθνούς Ένωσης Πόλεων της Ειρήνης

Επίκεντρο Παγκοσμίου ενδιαφέροντος 7-9 Σεπτεμβρίου η Ορεστιάδα. Γενική Συνέλευση Διεθνούς Ένωσης Πόλεων της Ειρήνης

Μια πολύ σημαντική εκδήλωση Παγκοσμίου βεληνεκούς και ενδιαφέροντος, θα φιλοξενήσει η Ορεστιάδα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Πρόκειται για την 28η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Πόλεων της Ειρήνης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως 9 Σεπτεμβρίου στην πόλη του Έβρου. 

Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα ανακοινωθεί σύντομα, ενώ η Διεθνής Ένωση Πόλεων της Ειρήνης ανακοίνωσε ήδη ότι θα γίνεςι στην Ορεστιάδα η συγκεκριμένη εκδήλωση, δίνοντας παράλληλα οδηγίες στις πόλεις-μέλη για τον τρόπο που θα έρθουν. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικ: “Το αεροδρόμιο προορισμού που θα ψάξετε είναι στην Αλεξανδρούπολη (Δημόκριτος) Ελλάδα (AXD). Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής πρέπει να προγραμματίσουν την άφιξή στις 6 Σεπτεμβρίου, για να είναι σε θέση να παραστούν στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 7 Σεπτεμβρίου. Τα άλλα μέλη των πόλεων πρέπει να προγραμματίσουν την άφιξή τους για τις 7 Σεπτεμβρίου για να παραστούν στη σύνοδο της ολομέλειας της Γενικής Συνέλευσης στις 8 Σεπτεμβρίου”.

Μέλη 115 πόλεις από όλο τον κόσμο

οι 5 είναι ελληνικές

Η Διεθνής Ένωση Πόλεων της Ειρήνης έχει 115 πόλεις μέλη από όλο τον κόσμο. Πέντε από αυτές είναι ελκηνικές και συγκεκριμένα εκτός της Ορεστιάδας η Σπάρτη, τα Καλάβρυτα, οι Δελφοί και η Λαμία. Είναι άγνωστο αν θα βρεθούν εκπρόσωποι από όλες τις πόλεις μέλη στην Ορεστιάδα, γιατί ανάμεσα τους είναι κάποιες που βρίσκονται κυριολεκτικά στην… άλλη άκρη του κόσμου. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, θα πρόκειται ασφαλώς για μια σημαντική προβολή της πόλης, της περιοχής και του νομού σε παγκόσμιο επίπεδο. Γι’ αυτό και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ετοιμάζεται σειρά πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων, καθώς και ξεναγήσεις των επισκεπτών, προκειμένου να προβληθεί ο τόπος μας.

Οι πόλεις-μέλη είναι