Ομόφωνα αθώοι οι αστυνομικοί που κατηγορήθηκαν για την απόδραση κατηγορουμενων απ’ το Τ.Σ.Φ Φερών

Ομόφωνα αθώοι οι αστυνομικοί που κατηγορήθηκαν για την απόδραση κατηγορουμενων απ’ το Τ.Σ.Φ Φερών

Αίσιο τέλος είχε η πολύχρονη περιπέτεια για τους πέντε αστυνομικούς που είχαν κατηγορηθεί στην υπόθεση απόδρασης κρατουμένων από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών πριν από περίπου πέντε χρόνια. Με ομόφωνη απόφαση κρίθηκαν αθώοι και έτσι τελείωσε η ταλαιπωρία τους.

Το δικαστήριο δέχθηκε ότι η ευθύνη για όσα συνέβησαν ανήκει στην Πολιτεία και σε αυτούς που παραχώρησαν προς χρήση ένα ημιτελές οίκημα με εργολαβικό ρεύμα, το οποίο σε καμιπά περίπτωση δεν μπορούσε να υποστηρίξει το σωστό φωτισμό και τις κάμερες στους χώρους των κρατητηρίων. Επιπλέον δέχθηκε ότι τα αστυνομικά κρατητήρια είναι για ολιγόωρη κράτηση και όχι για παραμονή ποινικών κρατουμένων που έφταναν τότε μέχρι και τους έξι μήνες.

Λίγο μετά την απόφαση οι αστυνομικοί ικανοποιημένοι που έστω και με καθυστέρηση δικαιώθιηκαν και μαζί τους είναι και αντιπροσωπεία του Δ.Σ. της Ένωσης Ιωαννίνων όπου υπηρετούσαν και οι περισσότεροι. Μαζί και η συνήγορος υπεράσπισης Ίλια Μαρινάκη, που είναι και νομική σύμβουλος της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Έβρου.