Η Κυβέρνηση στηρίζει την “Θρακών Αμνός”. Παρουσία Αποστόλου, Γκαρά στα εγκαίνια του τυροκομείου της

Η Κυβέρνηση στηρίζει την “Θρακών Αμνός”. Παρουσία Αποστόλου, Γκαρά στα εγκαίνια του τυροκομείου της

Την ξεκάθαρη στήριξη της Κυβέρνησης στον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό «Θρακών Αμνός», εξέφρασε χθες η Κυβέρνηση, με την παρουσία στα εγκαίνια της τυροκομκής του μονάδας στο Νεοχώρι Ορεστιάδας του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, αλλά και της βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ του Έβρου Νατάσσας Γκαρά που χαρακτήρισε “σπουδαίο εγχείρημα” την όλη προσπάθεια.

Ο κ.Αποστόλου που εγκαινίασε την μονάδα , συνεχάρη τα μέλη του Συνεταιρισμού για τις προσπάθειες τους, τόνισε ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται δίπλα τους και ο ίδιος στη διάθεση τους να βοηθήσει για να πετύχουν το συγκεκιρμένο εγχείρημα. “Τέτοιες προσπάθειες βοηθούν στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, της παραγωγής και η συνεργασία φέρνει θετικά αποτελέσματα για όλους”, τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Από την πλευρά της η κ.Γκαρά, που ως γνωστόν μερίμνησε για την επίσκεψη του κ.Αποστόλου στην περιοχή μια και είχε σημαντική συμβολή στην κατάρτιση του προγράμματος επισκέψεων διαφόρων υπουργών στον Έβρο με αφορμή στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της Κομοτηνής, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για την λειτουργία της τυροκομικής μονάδας του “Θρακών Αμνός”. Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά στην προσωπική της σελίδα στο facebook όπου και κοινοποίησε τα ρεπορτάζ για τα εγκαίνια: “Σπουδαίο εγχείρημα! Επίσκεψη στον Κτηνοτροφικό Συνεταιρισμό «Θρακών-Αμνός», όπου εγκαινιάστηκε η εκσυγχρονισμένη εγκατάσταση της τυροκομικής μονάδας της οργάνωσης” και δημοσίευσε και τις ανάλογες φωτογραφίες.

Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του Έβρου έχει άλλωστε δημόσια ταχθεί κατά των μονοπωλίων σε κάθε τομέα της οικονομίας και η λειτουργία της συνεταιριστικής τυροκομικής μονάδας πιστεύει πως θα προσφέρει στην καταπολέμηση τους και στον τομέα του γάλατος και των τυριών”.

Παρόντες ήταν επίσης ο  Πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ) Βασίλης Τσολακίδης που κατάγεται από το χωριό Νεοχώρι όπου βρίσκεται η μονάδα και το μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης και της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Νενεδάκης, από τους στενούς συνεργάτες της βουλευτού κ.Γκαρά στο νομό.