Μυτιληνός: “Για τα επόμενα 70 χρόνια η Aλεξανδρούπολη… ΔΕΝ θα αντιμετωπίσει πρόβλημα λειψυδρίας”

Μυτιληνός: “Για τα επόμενα 70 χρόνια η Aλεξανδρούπολη… ΔΕΝ θα αντιμετωπίσει πρόβλημα λειψυδρίας”

Πολύ σημαντικό θεωρεί το έργο της  αύξησης της χωρητικότητας του υδροταμιευτήρα Αισύμης με την χρηματοδότηση-δωρεά της ΔΕΥΑ Δήμου Αλεξανδρούπολης, για την υλοποίηση του σημαντικού έργου με 886.600 ευρώ από την Coca cola μέσω ΜΚΟ με την οποία συνεργάζεται, ο  Βαγγέλης Μυτιληνός.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αλεξανδρούπολης (ΔΕΥΑΑ) μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΜΑXIMUM 93,6 και στον Δ.Κολιό, επεσήμανε ότι μέσα στο 2018 αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο της ανύψωσης του τοιχίου στον υδροταμιευτήρα Αλεξανδρουπολης κατά 1,6 μέτρα, κάτι που θα αυξήσει σημαντικά τον όγκο του νερού που θα εξυπηρετεί την Αλεξανδρούπολη. “Θα κάνουμε μια ανύψωση με κομμάτια από ατσάλι 1,60 μέτρων και θα σηκώσουμε το ύψος ώστε να γεμίζει περισσότερο νερό ο υδροταμιευτήρας”.

Μάλιστα ο κ.Μυτιληνός επεσήμανε ότι ο σχεδιασμός που έχει γίνει από την ΔΕΥΑΑ αν υλοποιηθεί ξεκινώντας με την δωρεά της Coca cola στα επόμενα 7 χρόνια, τότε η Αλεξανδρούπολη όσο και αν αυξηθεί ο πληθυσμός της, δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα για τα επόμενα 70 χρόνια.!!! “Μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε ένα σχεδιασμό. Έχουμε κάνει μια μελέτη για έναν καινούργιο αγωγό, ώστε να υδροδοτήσουμε περιοχές που παρατηρείται μεγάλη ζήτηση το καλοκαίρι. Σχεδιάζουμε να γίνει αύξηση του διυλυστηρίου ώστε να καλύπτουμε  όλα τα χωριά μετά το νοσοκομείο μέχρι την Μεσημβρία. Τώρα αφού θα έχουμε το νερό με την αύξηση της χωρητικότητας του υδροταμιευτήρα, θα μπορέσουμε να κάνουμε κάποια πράγματα μέσα στην επόμενη 7ετία.  Αν γίνουν η πόλη για τα επόμενα 70 χρόνια δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Ακόμα και αν φτάσει να έχει 120.000 κόσμο στα προσεχή τέσσερα χρόνια  όπως λέγεται, γιατί αναμένεται να έρθει νέος κόσμος”.

Με τόσο μεγάλη δωρεά τα έξοδα της ΔΕΥΑΑ για μελέτη

συμβολαιογράφο και φόρο μοιάζουν ελάχιστα

Πριν μεταβεί στην Αθήνα ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Βαγγέλης Μυτιληνός για να υπογράψει την σύμβαση δωρεάς ύψους 883.000 ευρώ, το διοικητικό συμβούλιο προχώρησε στις 10 Νοεμβρίου σην έγκριση της συνολικής δαπάνης ύψους 10.044,00€ για τον συμβολαιογράφο που συνέταξε τα σχετικά έγγραφα. Είχε προηγηθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που κόστισε 12.450,06 ΕΥΡΩ (ALKOPLAN  ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΕΕ ) και θα ακολουθήσει και ο φόρος δωρεάς που θα καταβάλλει στην ΔΟΥ Αλεξανδρούπολης η ΔΕΥΑΑ. Όταν όμως εισπράττεις ένα ποσό κοντά στις 900.000 ευρώ, τα ποσά αυτά που θα επιβαρυνθεί η ΔΕΥΑΑ θεωρούνται πολύ μικρά.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΟΙΒΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΥ

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ ΑΜΟΙΒΗ