ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Το βίντεο της Γκαρά, η… μεταγραφή… Λαμπάκη, οι απαντήσεις του Τάκη και η σιωπή

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Το βίντεο της Γκαρά, η… μεταγραφή… Λαμπάκη, οι απαντήσεις του Τάκη και η σιωπή

Το χθεσινό ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ του Evros-news.gr, με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Νατάσα Γκαρά, παρέα με το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και φίλο της Γιάννη Νενεδάκη, διορισμένο στη διοίκηση της Βιομηχανίας Ζάχαρης,  να διασκεδάζει με τουρκικά τραγούδια με τον συνάδερφο της μουσουλμάνο βουλευτή Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ, ο οποίος μάλιστα τα ταγουδούσε παίζοντας Σάζι, προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον παννελλαδικά.

Πολλά σάιτ των Αθηνών το αναδημοσίευσαν, χιλιάδες διάβασαν το θέμα που είχαμε και πολλές χιλιάδες είδαν το βίντεο. Ήταν το δεύτερο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ βίντεο μας, μετά από εκείνο του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, να τραγουδάει εν πλήρη ευθυμία Στάτο Διονυσίου στις καλύβες του Δέλτα.

Προφανώς και οι βουλευτές είναι άνθρωποι και έχουν δικαίωμα να το… ρίξουν και λίγο έξω. Αλλά όταν επί δυο μήνες τα παλικάρια μας είναι φυλακισμένα από τους Τούρκους στην Αδριανούπολη, ο λοχίας Δημήτρης Κούκλατζης είναι συμπολίτης της Γκαρά από την Ορεστιάδα, δεν μπορεί η ίδια να διασκεδάζει με τουρκικά τραγούδια και αυτό μάλιστα να το ανεβάζει στο facebook o “κολλητός” της Νενεδάκης.

Παρεμπιπτόντως. Πολύ καλή φωνή ο Καραγιουσούφ.  Μην σας πω ότι συναγωνίζεται και τον κορυφαίο Τούρκο τραγουδιστή… IBRAHIM TATLISES.

Ετοιμάζει… μεταγραφή απο Σαμοθράκη ο Λαμπάκης

Μαθαίνω ότι ετοιμάζει… μεταγραφή από την Σαμοθράκη ο Βαγγέλης Λαμπάκης, για τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Συγκεκριμένα, βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τον Παναγιώτη Ατζανό, ο οποίος το 2014 ήταν υποψήφιος δήμαρχος του νησιού με τον συνδυασμό “Νίκη της Σαμοθράκης” και τερμάτισε στην τρίτη θέση με  27,13% και 609 ψήφους, πίσω από το νυν δήμαρχο Θανάση Βίτσα και την κ.Αντωνάκη.

Ο Ατζανός έτσι και αλλιώς το μεγαλύτερο διάστημα μένει στην Αλεξανδρούπολη, αφού είναι συνέταιρος επαγγελματικά σε εταιρεία Real Estate με τον Γιάννη Γλήνια, τον Πρόεδρο των επαγγελματιών του νησιού. Ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί η συμφωνία Λαμπάκη-Ατζανού, αλλά την… σπρώχνουν αρκετοί που είναι δίπλα στον δήμαρχο, όπως μου λένε άνθρωποι που ξέρουν πολύ καλύτερα το συγκεκριμένο θέμα.

Αν δεν “αρπάξει” τώρα την ευκαιρία, πότε;

Έχει γίνει περιζήτητος τον τελευταίο καιρό ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης από τα ΜΜΕ της Αθήνας αλλά και του εξωτερικού, με αφορμή αρχικά την σύλληψη και συνεχιζόμενη κράτηση των δύο στρατικών μας και τώρα την τεράστια έκρηξη των ροών προσφύγων και λαθρομεταναστών απ’ την Τουρκία. Όλοι του ζητούν να κάνει δηλώσεις και ήδη τον είδαμε ζωντανά στο στούντιο του ΣΚΑϊ, στην πρωινή εκπομπή του φίλου μου Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου, όπου μίλησε για αρκετή ώρα.

Μίλησε επίσης και στον “The Guardian”. Επειδή τον άκουσα και τον διάβασα, έχασε μια τεράστια ευκαιρία μέσω όλων αυτών των εκπομπών, περιοδικών ή εφημερίδων που απευθύνονται σε εκατομμύρια κόσμου, να προβάλλει έμμεσα την Ορεστιάδα αλλά και τα τεράστια προβλήματα της πόλης και της περιοχής του. Όπως για παράδειγμα, την απαράδεκτη απόφαση να μην ιδρυθεί τελικά η Σχολή Διατροφολογίας στην Ορεστιάδα ώστε να… θωρακιστεί έτσι ο βόρειος Έβρος, αλλά να επιλεγεί τη Αλεξανδρούπολη.

Δεν ξέρω, αλλά στο συγκεκριμένο θέμα είναι εντελώς ανεξήγητη και απαράδεκτη η εκκωφαντική σιωπή του. Ο δήμαρχος δεν είναι μόνο για… μόστρα στις πολιτιστικές εκδηλώσεις, τους χορούς τα πανηγύρια, γιατί σε αυτά βλέπω να διακρίνεται ιδιαίτερα και ο Μαυρίδης. Μην σας πω ότι έχει ξεπεράσει και τον φίλο μου τον Παρασκευά Πατσουρίδη, που έχει το… όνομα.

Ο… Τάκης τους παραπέμπει όλους στο μέλλον

Βλέπει πολλούς ανθρώπους μαθαίνω καθημερινά ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου. Όχι μόνο για θέματα που αφορούν την συγκεκριμένη του θέση, αλλά και επειδή κάποιοι διαβάζοντας και ακούγοντας τα σενάρια που τον θέλουν να έχει ενεργό ρόλο στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, θέλουν να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις τους. Για την δημαρχία Αλεξανδρούπολης, αλλά και την Περιφέρεια.

Όπως μαθαίνω όμως, ο… Τάκης τους παραπέμπει όλους στο μέλλον. Εκείνα τα “με ενδιαφέρει μόνο το Επιμελητήριο και πως θα κάνω τη δουλειά μου”, τα άφησε πλέον. Ακόμα πάντως δεν έχει πάρει τις αποφάσεις του. Εκκρεμεί άλλωστε μια συνάντηση που ζήτησε στην Αθήνα. Εκεί, προς Πειραιώς μεριά. Ανάλογα με τα όσα ακούσει, θα πάρει και τις αποφάσεις του.

‘Ακρα του… τάφου σιωπή

Αύριο 1η Μαίου, ξεκινάνε οι πτήσεις της αεροπορικής εταιρείας Sky Express από Αθήνα για Αλεξανδρούπολη. Στις 27 Μαρτίου ξεκίνησε η κυπριακή TUS Airways, αλλά αναγκάστηκε να σταματήσει λόγω έλλειψης μεγάλου ενδιαφέροντος από επιβάτες, αν και η ίδια έχει ευθύνη γιατί δεν διαφήμισε καθόλου την παρουσία της. Πάντως από την πλευρά των θεσμικών παραγόντων της περιοχής μας… άκρα του τάφου σιωπή.

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, είχαν δώσει πριν από καιρό ολόκληρη συνέντευξη τύπου στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” και προσπάθησαν να… οικειοποιηθούν και να καρπωθούν τον ερχομό των δύο εταιρειών και πτήσεων. Από τότε μέχρι τώρα, δεν έκαναν το παραμικρό για να τις προβάλλουν. Το ένα δέκατο από όσα κάνουν εδώ και χρόνια και οι δυο τους για την… Ρωσία και τους άφαντους Ρώσους τουρίστες να γινόταν, κέρδος θα ήταν. Αλλά…

Αρέσει σε κορυφαίο στέλεχος

Σε ποιό κορυφαίο στέλεχος της Ν.Δ, που μιλάει συχνά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αρέσει η αποδοχή που έχει ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Βενετίδης στον απλό κόσμο του κόμματος στον βόρειο Έβρο, αλλά και σε ολόκληρο το νομό;

Και δεν έχει σχέση αυτό που αναφέρω, με το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του στις αυτοδιοικητικές που είναι σίγουρη, αλλά με τις εθνικές εκλογές. Λέτε να κάνει τελικά την έκπληξη ο Πρόεδρος αλλά και ο Κώστας;

 

Ο… Ναρκαλιευτής