ΣΥΜΒΑΣΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο έδωσε 12.800 ευρώ σε Εβρίτη δημοσιογράφο για… προβολή του

ΣΥΜΒΑΣΗ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο έδωσε 12.800 ευρώ σε Εβρίτη δημοσιογράφο για… προβολή του

Λεφτά φαίνεται ότι υπάρχουν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Γι’ αυτό επί πρυτανεύοντος Σταύρου Τουλουπίδη και με αποφάσεις του αναπληρωτή Πρύτανη Παντελή Μπότσαρη, προέδρου της Επιτροπής Ερευνών και Διαχείρισης, δόθηκαν σε 10 μήνες 12.800 ευρώ σε δημοσιογράφο του Έβρου, για… επικοινωνιακή προβολή του έργου του ΔΠΘ.

Όλα αυτά συνέβησαν μετά την αποπομπή του πρώην Πρύτανη Αθανάσιου Καραμπίνη απ΄τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Γαβρόγλου και τον ορισμό ως Πρυτανεύοντος του Σταύρου Τουλουπίδη, ο οποίος ανέλαβε να διορθώσει τα κακώς κείμενα που κρίθηκε πως υπάρχουν και να συμμαζέψει τα οικονομικά του κορυφαίου εκπαιδευτικού ιδρύματος της Θράκης.

Με βάση όμως τρεις αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ και παρουσιάζει το Evros-news.gr, η Επιτροπή Ερευνών και Διαχείρισης υπέγραψε τρεις συμβάσεις συνολικού ύψους 12.800 ευρώ (4.800+4.800+3.200) με τον δημοσιογράφο Σταύρο Αποστολίδη και έδωσε τα χρήματα αυτά από τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας, για προβολή δράσεων και δημοσιότητας του ΔΠΘ.

Εδώ και λίγες ημέρες γίναμε δέκτες καταγγελιών για το συγκεκριμένο θέμα από ιδιοκτήτες άλλων ΜΜΕ της Θράκης, οι οποίοι μαθαίνουμε πως έχουν ήδη απευθυνθεί και στην Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τις ενέργειες των υπευθύνων του ΔΠΘ.

Κι επειδή το Evros-news.gr όπως έχουμε αποδείξει ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ… ΟΛΑ. παρουσιάσουμε τις αποφάσεις της συγκεκριμένης επιτροπής όπου με υπογραφές του αναπληρωτή Πρύτανη Παντελή Μπότσαρη, δόθηκαν:

  1. Ποσό 4.800 ευρώ για τρεις μήνες, από 1/10/2017 έως 31/12/2017, για “ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΣΕ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΔΠΘ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΗΝ
    ΠΡΟΒΟΛΗ ΑΥΤΩΝ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 4.800,00€ και απόφαση 20/9/2017.

ΠΡΩΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΠΘ-ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ

  1. Ποσό επίσης 4.800 ευρώ για άλλους τεις μήνες, από 1/2/2018 έως 30/4/2018 για “ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗ
    ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΠΘ ΣΕ ΕΝΤΥΠΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ- 4.800,00€ και απόφαση 22/1/2018.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΠΘ-ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ

  1. Ποσό αυτή την φορά 3.200 ευρώ για δύο μήνες, από 1/7/2018 έως 31/8/2018, “τρέχει” τώρα δηλαδή, με 3.200,00€ και απόφαση 19/6/2018. “ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΔΠΘ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ”.

ΤΡΙΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΠΘ-ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗ

Πολλά τα ερωτήματα που πρέπει ν’ απαντηθούν

Τα συγκεκριμένα στοιχεία που παρουσιάζουμε, δημιουργούν πολλά ερωτήματα, τα οποία και πρέπει να απαντηθούν απ’ το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Τον πρυτανεύοντα Σταύρο Τουλουπίδη (που ορίστηκε για να… συμμαζέψει τα οικονομικά του ΔΠΘ), του οποίου ολοκληρώνεται η θητεία τέλη αυτού του μήνα και φυσικά τον αναπληρωτή Πρύτανη κ.Μπότσαρη, ο οποίος υπογράφει τις συγκεκριμένες αποφάσεις απασχόλησης προσωπικού εκτός Πανεπιστημίου (με σύμβαση ανάθεσης έργου), με τον δημοσιογράφο Σταύρο Αποστολίδη. Άλλωστε ο κ.Τουλουπίδης, ήταν αυτός που έδινε συνεντεύξεις στον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, τους συνδέει ένας κοινός τους φίλος και προφανώς θα γνώριζε τις αποφάσεις του αναπληρωτή Πρύτανη του.

Παράλληλα, πρόκειται για ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει το νέο Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Αλέξανδρο Πολυχρονίδη, ο οποίος εκλέχθηκε από τους συναδέρφους του και αναλαμβάνει καθήκοντα από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

  1. Με ποιά κριτήρια επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος από τον ΄Εβρο, ιδιοκτήτης του ραδιοφωνικού σταθμού STATUS Radio 94.2 και της ιστοσελίδας statusradio.gr και συνήψαν μαζί του 3 συμβάσεις αξίας 12.800 ευρώ σε διάστημα 10 μηνών, για επικοινωνιακή προβολή του έργου του ΔΠΘ; Έπαιρνε δηλαδή 1.280 ευρώ τον μήνα (οι Καθηγητές του ΔΠΘ παίρνουν πολύ περισσότερα άραγε;) κατά μέσο όρο.
  2. Πως ακριβώς έγινε ή γίνεται η συγκεκριμένη προβολή του Δημοκρίτειου και από που; Με τις τέσσερις-πέντε συνεντεύξεις του πρυτανεύοντος Σταύρου Τουλουπίδη ή τα αντίστοιχα δημοσιεύματα στην ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού του σταθμού;
  3. Έλαβε υπόψη της η επιτροπή τις επίσημες μετρήσεις ακροαματικότητας όλων των ραδιοφωνικών σταθμών της Θράκης και αποφάσισε να αναθέσει στον ιδιοκτήτη του STATUS Radio της Αλεξανδρούπολης το συγκεκριμένο έργο;
  4. Ζητήθηκαν τα google analytics των ιστοσελίδων της Θράκης, προκειμένου να διαπιστωθεί η “επισκεψιμότητα” του statusradio.gr και ποιπα είναι η θέση της μεταξύ των ιστοσελίδων του νομού Έβρου και της Θράκης γενικότερα;
  5. Έχουν συναφθεί παρόμοιες συμβάσεις και με ιδιοκτήτες ή δημοσιογράφους άλλων ΜΜΕ της Θράκης, αντίστοιχου ή μικρότερου οικονομικού ύψους, για την… προβολή του ΔΠΘ; Αν ναι, με ποιούς και ποιά είναι τα χρήματα που δόθηκαν;
  6. Πως γίνεται να υπογράφεται σύμβαση για Ιούλιο και Αύγουστο του 2018 με 3.200 ευρώ (από 1.600 το μήνα), όταν ο κ.Αποστολίδης είναι γνωστό ότι σταματάει τις ραδιοφωνικές του εκπομπές αυτό το χρονικό διάστημα; Ποιά είναι ακριβώς η επικοινωνιακή προβολή του Δημοκρίτειου για την οποία θα εισπράξει αυτό το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό;
  7. Τα χρήματα του ελληνικού λαού δεν μπορούν να τα… σκορπούν με αυτό τον τρόπο, όταν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο υπάρχουν τόσες σοβαρές ελλείψεις κτιριακών εγκαταστάσεων, φοιτητικών εστιών, σίτισης και άλλων πολλών προβλημάτων.
  8. Υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, την Γενική Γραματεία Ενημέρωσης, για την διαχείριση κρατικών κονδυλίων που αφορούν την προβολή και επικοινωνία. Τηρήθηκαν αυτές;

Δεν έχουμε τίποτα προσωπικό με τον συνάδερφο Σταύρο Αποστολίδη, αλλά δεν είναι δυνατόν να γίνεται τέτοια διασπάθιση του δημοσίου χρήματος από τους υπευθύνους του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και μάλιστα σε εποχές οικονομικής κρίσης. Μμε τον ελληνικό λαό να υποφέρει και να τα φέρνει δύσκιολα… βόλτα, αλλά και νέους ανθρώπους με πτυχία και μεταπτυχιακά που δουλεύουν για 400 ευρώ τον μήνα.