Κλιμάκιο Προληπτικού Ελέγχου: Μη νόμιμη δαπάνη επί Προεδρίας Βαμβακερού απ’ το Πολυκοινωνικό

Κλιμάκιο Προληπτικού Ελέγχου: Μη νόμιμη δαπάνη επί Προεδρίας Βαμβακερού απ’ το Πολυκοινωνικό

Μη νόμιμη την δαπάνη που έγινε σε απ’ ευθείας ανάθεση από το Πολυκοινωνικό επί του τέως Προέδρου Αντώνη Βαμβακερού, έκρινε το Κλιμάκιο Προληπτικού Ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Το θέμα αφορά την απ’ ευθείας ανάθεση που έγινε από τον κ.Βαμβακερό του
«Σχεδίου Δράσης για την αντιμετώπιση του φαινομένου φτώχειας στο Δήμο Αλεξ/πολης, μέσω της ενίσχυσης του ρόλου του Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Περιβάλλοντος Δήμου (ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ) Δήμου ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ και των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου».
Η συνολική του δαπάνη ανήλθε στις 24.403,20 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α, για μια ακόμη φορά στην γνωστή εταιρεία της Θεσσαλονίκης LEVER ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΕ του Σαμαράς και συνεργάτες. Όπως έχει αναφέρει και παλαιότερα το Evros-news.gr, η απ’ ευθείας ανάθεση μέχρι 20.000 ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) είναι νόμιμη και μπορεί να γίνεται. Απλά, επί Προεδρίας Βαμβακερού στο Πολυκοινωνικό, η συγκεκριμένη εταιρεία της Θεσσαλονίκης είχε αναλάβει με απ’ ευθείας αναθέσεις αρκετά έργα, για δύο από τα οποία το Κλιμάκιο Προληπτικού Ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ την ΔΑΠΑΝΗ.
Το Κλιμάκιο Προληπτικού Ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, δικαιολογεί την απόφαση του αυτή, επισημαίνοντας ότι δεν έπρεπε να γίνει η συγκεκριμένη ανάθεση στην εταιρεία της Θεσσαλονίκης, γιατί μπορούσε  να πραγματοποιηθεί το έργο από τους υπαλλήλους του δήμου Αλεξανδρούπολης και να μην σπαταλώνται έτσι τα χρήματα. ΌΠως χαρακτηριστικά αναφέρεται: “Δεν αιτιολογείται η αδυναμία του υπηρετούντος προσωπικού του ανωτέρω Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Περιβάλλοντος και ειδικότερα του Τμήματος Προγραμματισμού και Οργάνωσης αυτού να εκτελέσει τις ανωτέρω υπηρεσίες, καθόσον αφενός δεν απαιτούνταν εξειδικευμένες γνώσεις και εμπειρία και αφετέρου οι υπηρεσίες αυτές εμπίπτουν στα συνήθη καθήκοντά του”.
Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι έχει πληρωθεί η συγκεκριμένη δαπάνη, μετά από δικαστικό συμβιβασμό ύστερα από άσκηση αγωγής της εταιρείας  LEVER ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κομοτηνής.
ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ

ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ ΔΑΠΑΝΗ ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΙΚΟΥ-ΒΑΜΒΑΚΕΡΟΣ