Συνάντηση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης με αντιπροσωπεία από τον γαλλικό δήμο Plessis-Robinson των Παρισίων

Συνάντηση του δημάρχου Αλεξανδρούπολης με αντιπροσωπεία από τον γαλλικό δήμο Plessis-Robinson των Παρισίων

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης  Λαμπάκης πραγματοποίησε χθες Τρίτη συνάντηση με την αντιδήμαρχο του Plessis-Robinson των Παρισίων και υπεύθυνη αδελφοποίησης κα Corinne Duguer, την οποία συνόδευαν ο Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κ. Patrick Vartabedian, η Πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συλλόγου la Fontaine, κα Ευγενία Γκιδίκα και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του συλλόγου, κ. Άγγελος Κέσoγλου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και αντηλλάγησαν απόψεις που αφορούν την επικείμενη αδελφοποίηση των δύο δήμων με απώτερο στόχο την αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία από την οποία θα απορρέουν οφέλη για τους δημότες σε επίπεδο πολιτισμού, αθλητισμού και τουρισμού, ενώ ο κ. Λαμπάκης δεν παρέλειψε να θέσει επί τάπητος και το ζήτημα επαναπατρισμού του αγάλματος της Νίκης της Σαμοθράκης.

Το βράδυ ο κ Λαμπάκης υποδέχτηκε τον πρώην δήμαρχο και νυν βουλευτή της ευρύτερης περιφέρειας του Haut-de-Seine των Παρισίων, κ. Philippe Pemezec καθώς και τη Σύμβουλο Περιφερειάρχη, κα Corinne Martini Pemezec.

Οι φιλοξενούμενοι περιηγήθηκαν στην πόλη μας και επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, το Εκκλησιαστικό Μουσείο και το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επισκεφτούν μεταξύ άλλων τον βυζαντινό ναό της Παναγίας Κοσμοσώτειρας στις Φέρες, το Δέλτα του Έβρου, το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ζώνης και άλλα σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος της περιοχής μας, όπως επίσης και σημεία παραγωγής και προώθησης τοπικών προϊόντων.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*