Μας… ψεκάζουν απόψε σε Διδυμότειχο, Πόρο Φερών λόγω ιού του Διτικού Νείλου και ελονοσίας

Μας… ψεκάζουν απόψε σε Διδυμότειχο, Πόρο Φερών λόγω ιού του Διτικού Νείλου και ελονοσίας

Αν και το καλοκαίρι τελειώνει, η ύπαρξη κουνουπιών αλλά και τα κρούσματα ιού του Δυτικού Νείλου και ελονοσίας, έχουν ως αποτέλεσμα να συνεχίζονται οι ψεκασμοί για τα κουνούπια. Τόσο εναέριοι όσο και επίγειοι και μάλιστα σε… στοχευμένη περιοχή.

Με βάση λοιπόν τις ανακοινώσεις, θα γίνει επίγειος ψεκασμός ακμαιοκτονίας στο χωιρό Πόρος Φερών, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται. Εννοούν προφανώς το κρούσμα ελονοσίας που διαγνώστηκε σε γυναίκα του χωριού και ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το Evros-news.gr.

Στο πλαίσιο της σύμβασης καταπολέμησης των κουνουπιών που διενεργεί η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, λαμβάνοντας υπόψη το από 25 /8/2018 έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, καθώς και τα επιδημιολογικά δεδομένα της περιοχής, θα διενεργηθεί επίγειος ψεκασμός ακμαιοκτονίας υπέρμικρου όγκου (ULV), στον Πόρο του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την καταπολέμηση των κουνουπιών, την Κυριακή 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018.

Πεδίο Εφαρμογής-περιοχές: Η εφαρμογή θα γίνει εντός της Τοπικής Κοινότητας του Πόρου, ακολουθώντας τις οδηγίες εφαρμογής του εγκεκριμένου για το σκοπό σκευάσματος.

Ώρα εκτέλεσης ψεκασμών: 20:00 – 24:00

Ιδιαίτερα μέτρα προστασίας που θα ληφθούν ώστε να μην υπάρχουν εκτεθειμένα είδη οικιακής χρήσης όπως ρούχα, παιχνίδια κλπ. καθώς και τα κλιματιστικά να είναι κλειστά. Επίσης να απομακρυνθούν τα μελισσοσμήνη σε περίπτωση που υπάρχουν εντός του οικισμού.

Αεροψεκασμός στο Διδυμότειχο

Επίσης, για την καταπολέμηση των κουνουπιών, την Κυριακή 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2018, θα διενεργηθεί αεροψεκασμός ακμαιοκτονίας υπέρμικρου όγκου στο αγροτικό και περιαστικό περιβάλλον της περιοχών του Δήμου Διδυμοτείχου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (Βόρειο τμήμα του Νομού).

Ώρα εκτέλεσης αεροψεκασμών: 20:00 – 23:00 

Προφυλάξεις: παρακαλούμε να μην κυκλοφορούν στο ανωτέρω φυσικό περιβάλλον των παραπάνω περιοχών, άνθρωποι και ζώα κατά τη διάρκεια πραγματοποίησης του ψεκασμού.

Η εφαρμογή δεν θα γίνει σε κατοικημένες περιοχές, ωστόσο κατά την εκτέλεση της πτήσης από και προς τις περιοχές εφαρμογής ενδέχεται το ελικόπτερο να διέλθει κοντά από κατοικημένες περιοχές, χωρίς αυτό να εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.