ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Τ.Αλεξιάδης, Μ.Μαλτέζος για Περιφερειάρχης, ο Χ.Δούκας και το “αλάθητο” Γ.Παντελίδη, Λαμπάκη

ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Τ.Αλεξιάδης, Μ.Μαλτέζος για Περιφερειάρχης, ο Χ.Δούκας και το “αλάθητο” Γ.Παντελίδη, Λαμπάκη

Μπήκαμε πλέον ημερολογιακά στο φθινόπωρο, αν και με τη ζέστη που επικρατεί ακόμα… μυρίζει καλοκαίρι και οι παραλίες ήταν γεμάτες το Σαββατούριακο. Πήγα να καθίσω στο Aqua Mare για παράδειγμα, το κορυφαόο beach bar (και όχι μόνο) στην Αγία Παρασκευή της Μάκρης και με το ζόρι βρήκα όχι ξαπλώστρα, αλλά ούτε καρέκλα για ένα καφεδάκι.

Πάντως για τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, οι διακοπές-όσοι είχαν το χρόνο και κυρίως τα χρήματα να τις απολαύσουν-τελείωσαν και πλέον… τα κεφάλια μέσα. Αρχίζουν σε λίγες ημέρες και τα σχολεία, οπότε σιγά-σιγά… κάθε κατεργάρης στον κόσμο του. Αρχίζει επίσης και η αντίστροφη μέτρηση για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, που έχει αποφασιστεί να διεξαχθούν τον Μάιο του 2019. Δηλαδή οι Περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης για υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ

Σας έχω ενημερώσει για τις κινήσεις και τους υποψήφιους που υπάρχουν τόσο από τη Νέα Δημοκρατία και το ΚΙΝ.ΑΛ, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Σήμερα σας έχω… φρέσκα νέα για όσα συμβαίνουν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Το κόμμα που μας κυβερνά δηλαδή, μαζί με τον Καμμένο και τους ΑΝΕΛ.

Αναζητούν λοιπόν και εκεί υποψήφιο, ο οποίος θα μπορέσει αν όχι να διεκδικήσει την εκλογή του, γιατί ξέρουν πως στον κόσμο της Περιφέρειας δεν έχουν ανάλογο αντίκρυσμα, ειδικά μετά την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών με τα Σκόπια για την Μακεδονία, αλλά να έχει τουλάχιστον μια αξιοπρεπή παρουσία. Το όνομα λοιπόν που… έπεσε στο τραπέζι, ήταν αυτό του πρώην Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, ο κ.Αλεξιάδης είναι Εβρίτης στην καταγωγή και συγκεκριμένα απ’ την Αλεξανδρούπολη και ανήκει στην μεγάλη οικογένεια των Καππαδοκών. Οι περισσότεροι τον θεωρούν όμως Καβαλιώτη, επειδή οι γονείς του που ήταν δάσκαλοι, εργαζόταν στην πόλη αυτή της Ανατολικής Μακεδονίας και εκεί μεγάλωσε και ο ίδιος.

Παίζει δυνατά και η περίπτωση Μαλτέζου

Μαθαίνω λοιπόν ότι του έχει  προταθεί η περίπτωση να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης, αλλά δεν απάντησε ακόμα. Μπορεί να μην τον… ενθουσιάζει η συγκεκριμένη περίπτωση, όμως το θέμα παραμένει “ανοιχτό”. Γιατί υπάρχει και άλλο ένα όνομα για υποψήφιο Περιφερειάρχη. Αυτό του νυν περιφερειακού συμβούλου Μενέλαου Μαλτέζου, Προέδρου του Παραρτήματος Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Όπως είχαμε επισημάνει, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση “πατώνουν” δημοσκοπικά στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ (κοντά στο 10%), ο ίδιος έχει αποδοχή πάνω από 32%. Γιατί πρόκειται για έναν άνθρωπο που είναι ήπιων τόνων, με συνθετικό λόγο και όχι τον διχαστικό αρκετών “συντρόφων” του, που  αρκετοί θεωρούν πως θα είχε διείσδυση και σε άλλους χώρους, πέρα απ’ τον καθαρά κομματικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε ήταν επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης και στις προηγούμενες εκλογές, γνωρίζει καλά τα θέματα και μπορεί να έχει καλή εκλογική παρουσία. Στο κυβερνών κόμμα ποντάρουν εξάλλου και στις ψήφους της μουσουλμανικής μειονότητας, πιστεύοντας ότι θα “εξαργυρώσουν” την πολιτική που ακολουθούν σε αρκετά θέματα. Όπως την αναγνώριση της ψευδεπίγραφης “Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης”, την προετοιμαζόμενη εκλογή μουφτήδων και πολλά ακόμα.

 Το όνομα Χρήστου Δούκα για την Αλεξανδρούπολη

Όσον αφορά την Αλεξανδρούπολη, όπως σας έχει ενημερώσει το Evros-news.gr εδώ και πολύ καιρό, “παίζει” η περίπτωση του Χρήστου Δούκα. Ο φαρμακοποιός Γιώργος Καίσας που βγήκε και δήλωσε πως θα ενδιαφερόταν να είναι υποψήφιος δήμαρχος αλλά θα πρέπει να έχει στήριξη από πολλούς, μάλλον δεν… περπατάει. Οπότε, ο Πρόεδρος του ΟΛΑ είναι αυτός που φαίνεται να έχει προτεραιότητα.

Θα είναι άλλωστε και μια διέξοδος για τον ίδιο όταν φύγει από την θέση του Προέδρου του Οργανισμού Λιμένος μετά τις εκλογές, όπου φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι Κυβέρνηση και ο ίδιος ως διορισμένος προφανώς και θα αποχωρήσει. Αν πάρει ένα ποσοστό, λόγω και του νέου εκλογικού συστήματος που προβλέπει ο “Κλεισθένης”, θα μπορέσει να διεκδικήσει μια θέση Αντιδημάρχου. Για να έχει κάτι να ασχολείται και φυσικά και τον μισθό του Αντιδημάρχου.

Μου λένε επίσης, ότι εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ εξετάζουν και την περίπτωση του υποψήφιου την προηγούμενη φορά με τον Βαγγέλη Λαμπάκη, του Θανάση Τσιαλάφα, ο οποίος στέλνει μηνύματα σε διάφορους και τους καλεί σε συνάντηση στα μέσα Σεπτεμβρίου για την δημιουργία μας νέας δημοτικής παράταξης που θα είναι δημοκρατική, κοινωνικά και οικολογικά ευαίσθητη όπως γράφει.

Κι επειδή στενός συνεργάτης και σύμβουλος του Λαμπάκη είναι ο Δημοσθένης Δούκας, αδερφός του Προέδρου του ΟΛΑ, αλλά και λόγω των καλών σχέσεων του δημάρχου Αλεξανδρούπολης με κομμάτι του ΣΡΥΙΖΑ, τη βουλευτή Νατάσσα Γκαρά και τον κύκλο της εν προκειμένω, κάποιοι θεωρούν πως ο Χρήστος Δούκας θα μπορούσε να είναι ένας καλός “λαγός” ώστε να κόψει ψήφους κεντροαριστερών που ενδεχομένως να πάνε σε άλλο υποψήφιο.

Με επικοινωνιακό μπαράζ ξεκίνησε ο Μυτιληνός

Κάθισα να ακούσω σήμερα τις πρωινές ειδησεογραφικές εκπομπές στα δυο ραδιόφωνα της Αλεξανδρούπολης, που ξεκίνησαν μετά τις καλοκαιρινές διακοπές. Βγήκε και στις δύο ο Βαγγέλης Μυτιληνός, ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ και μίλησε για την αποχώρηση του από την δημοτική παράταξη του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη. Μιλάμε για επικοινωνιακό μπαράζ, που δείχνει ότι το πήρε απόφαση να είναι υποψήφιος δήμαρχος.

Έχει άλλωστε καλές σχέσεις και με τους δυο συγκεκριμένους δημοσιογράφους, από την εποχή που ήταν Πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ και έβγαινε συχνά στις εκπομπές να μας απαντήσει, κάθε φορά που του κάναμε κριτική για τα έργα και τις ημέρες του. Απάντησε πάντως σε όλα όσα ακούγονται. Ότι μπορεί να είναι δηλαδή “λαγός” του Λαμπάκη και ξεκαθάρισε πως ήδη συζητάει με πολλούς για την δημιουργία δικής του παράταξης, ώστε να διεκδικήσει την θέση δημάρχου. Αν δεν το καταφέρει, θα πάει στο σπίτι του.

Επίσης κατηγόρησε τον κ.Λαμπάκη για τον τρόπο που παίρνει τις αποφάσεις, χωρίς να συζητάει σε αρκετές περιπτώσεις σοβαρών θεμάτων με κανέναν από τους δημοτικούς του συμβούλους. Δείχνει δηλαδή ότι θα… κοντραριστεί μαζί του σε όλη την επόμενη προεκλογική περίοδο, αφού και οι δυο θα απευθυνθούν σε σημαντικό βαθμό στους ίδιους ψηφοφόρους. Τα ωραία πάντως θα είναι αν αρχίσουν κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι να φεύγουν απ’ την παράταξη Λαμπάκη και να πηγαίνουν στον Μυτιληνό. Εκεί θα έχει πράγματι μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε την συνέχεια. Γιατί είναι γνωστό ότι ο νυν δήμαρχος δεν θέλει και πολύ να χάσει την ψυχραιμία του.

“Έδωσε” Κουκουράβα και άλλους ο Παντελίδης

προσπαθώντας να δικαιολογήσει τ’ αδικαιολόγητα

Με συνεργάτες πάντως σαν τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Παντελίδη, το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί στους πολίτες της Αλεξανδρούπολης για τον τρόπο που διοικεί, θα επιδεινώνεται συνέχεια. Γιατί βγάζουν έπαρση, αλαζονεία, πέρα απ’ την ανικανότητα τους να λύσουν τα προβλήματα. Βγήκε λοιπόν και αυτός χθες στον Δημήτρη Κολιό, για το γνωστό θέμα του διπλού παράνομου παρκαρίσματος του, που κατήγγειλε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΝΑ.Σ.Α Παύλος Μιχαηλίδης.

Μιλάμε ότι τον… λυπήθηκε η ψυχή μου. Προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και ο άνθρωπος δεν ήξερε τί έλεγε. Έπεισε ακόμα και τον πιο δύσπιστο, πως και είναι παραβάτης, αλλά και δεν έχει λίγη τσίπα να ζητήσει μια συγνώμη από τους δημότες, οι οποίοι πηγαίνουν και πληρώνουν τις κλήσεις τους κανονικά όποτε κάνουν παράβαση. Του παρουσίαζε ο δημοσιογράφος την ξεκάθαρη απόφαση και ανακοίνωση του δήμου Αλεξανδρούπολης ότι η οδός Οικονόμου είναι μονόδρομος και αυτός απαντούσε “δεν με ενδιαφέρει τί λέει η ανακοίνωση και η απόφαση του . Δεν υπάρχει σήμανση πως είναι μονόδρομος”. Αντιδήμαρχος ο ίδιος και δεν τον νοιάζει η ανακοίνωση του δήμου.

Δεν δίστασε να “δώσει” ακόμα και τον συνάδερφο του Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπγρεσιών Γιώργο Κουκουράβα. “Δεν ξέρω γιατί οι τεχνικές υπηρεσίες δεν τοποθέτησαν σήματα πως είναι μονόδρομος, αλλά πάντως δεν υπάρχουν”, είπε κάποια στιγμή, ρίχοντας τις ευθύνες στους άλλους. Για το ότι ήταν διπλοπαρκαρισμένος και μάλιστα μπροστά σε κάδους σκουπιδιών που απαγορεύεται, ότι έκλεινε τον δρόμο και δεν μπορούσαν να περάσουν(γιατί δεν χωρούσαν) ασθενοφόρα ή πυροσβεστικά αν ο μη γένοιτο χρειάζονταν, τσιμουδιά ο Παντελίδης. 

Όταν ο δήμαρχος διεκδικεί το… αλάθητο του Πάπα

τον μιμούνται και οι Αντιδήμαρχοι του

Αλλά τί να κάνουν οι Αντιδήμαρχοι του, όταν παίρνουν παράδειγμα απ’ τον ίδιο τον Βαγγέλη Λαμπάκη; Που διεκδικεί το αλάθητο του Πάπα για όλα και δεν παραδέχεται ποτέ ότι έφταιξε κάπου, είπε ανακρίβειςκαι ψέματα, έπεσε έξω στις προβλέψεις και τα χρονοδιαγράμματα; Μονίμως βρίσκει δικαιολογίες. Όπως για το θέμα των Δημοτικών Σφαγείων Φερών.

Μας έστειλε το γραφείο Τύπου, ο φίλος μου ο Παύλος Μιχαηλίδης του Σάββα (που πόζαρε αν θυμάστε με την… περικεφαλαία) δηλώσεις του σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό, για το βαρύ κλίμα και τις κατηγορίες εναντίον του την περασμένη Δευτέρα στις Φέρες. Μιλούσε επί πολύ ώρα, αλλά δεν παραδέχθηκε πως έχει έστω 1% ευθύνη για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην υλοποίηση του έργου. Φταίνε ο υπουργός Σπίρτζης (ο φίλος του που έχουν καλές σχέσεις και τον ακούει όπως έλεγε παλαιότερα), φταίει η γραφειοκρατία, αλλά φταίνε και τρεις-τέσσερις που παρασύρουν τους άλλους για… προεκλογικούς λόγους.

Φανερή και ξεκάθαρη η προσπάθεια του δηλαδή να διασπάσει τους αγρότες και κτηνοτρόφους των Φερών. Παλιά, δοκιμασμένη συνταγή, που όμως βλέπω να του δημιουργεί μεγαλύτερα προβλήματα. έχει δίκιο ο φίλος που μου έστειλε αυτή την φωτογραφία, την οποία είχαν δημοσιεύσει παλαιότερα άλλα σάιτ της Αλεξανδρούπολης, για την τακτική του δημάρχου να θεωρεί ότι έχει το αλάνθαστο.

Ελπίζω να μην αρχίσει τα ίδια και στα εγκαίνια της Αγροτικής Έκθεσης Φερών, όταν θα πάει για τα εγκαίνια, γιατί μαθαίνω ότι αυτά που είπε έχουν κάνει ακόμα πιο έξαλλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής. Οι οποίοι αισθάνονται χρόνια τώρα την κοροϊδία του ίδιου και του Αντιδημάρχου του Νίκου Γκότση με τις ανεκπλήρωτες υποσχέσεις.

Στους νέους συνεργάτες εννοεί και τον

Αποστολίδη με τα 12.800 ευρώ σε 10 μήνες;

Αποχαιρέτισε τους συνεργάτες και τους υπαλλήλους στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ο μέχρι πρότινος Πρυτανεύων Σταύρος Τουλουπίδης, αφού νέος Πρύτανης είναι πλέον από τις αρχές Σεπτέμβρη ο Αλέξανδρος Πολυχρονίδης που εξελέγη τον Μάιο από τους συναδέρφους του. Έκανε λοιπόν και κάποιες δηλώσεις αποχωρώντας ο κ.Τουλουπίδης, όπιυ ανέφερε διάφορα.

Μεταξύ άλλων, τόνισε και ότι: “Δημιουργήσαμε νέους ειλικρινείς φίλους και συνεργάτες”. Σε αυτούς προφανώς θα συμπεριλαμβάνει και τον δημοσιογράφο, ιδιοκτήτη του ραδιοφωνικού σταθμού STATUS της Αλεξανδρούπολης, τον Σταύρο Αποστολίδη, στον οποίο όπως ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ το Evros-news.gr πριν λίγο καιρό, δόθηκαν μέσα σε 10 μήνες από το ΔΠΘ 12.800 ευρώ, για συνεργασία προβολή των δραστηριοτήτων του.

Με απ’ ευθείας ανάθεση του αναπληρωτή Πρύτανη Παντελή Μπότσαρη και χωρίς να έχουν ξέρουμε με ποιά κριτήρια αποφασίστηκε να δοθεί αυτό το πολύ μεγάλο ποσό σε έναν δημοσιογράφο. Αν έλαβαν υπόψη οι ακροαματικότητα του ραδιοφωνικού του σταθμού, η “επισκεψιμότητα” της ιστοσελίδας statusradio.gr και αυτά να συγκριθούν  με τα ανάλογα στοιχεία των υπόλοιπων ραδιοφωνικών σταθμών και των ιστοσελίδων της Θράκης.

Γιατί εδώ μιλάμε ότι οι κύριοι αυτοί διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα. Των Ελλήνων φορολογουμένων και δεν μπορούν να κάνουν ότι τους… καπνίσει. Καλά τα… δακρύβρεχτα λοιπόν για την αποχώρηση Τουλουπίδη, αλλά επειδή ο ίδιος ήταν Πρυτανεύων και δεν ακούσαμε καμιά απάντηση στα όσα ανέδειξε το Evros-news.gr, θα περιμένουμε να πάρει κάποια στιγμή θέση.

Να χορέψει και το… ντάρι, ντάρι μας επήρανε χαμπάρι

Η φωτογραφία στην πισίνα και την θέα στο βάθος, δείχνει να είναι από την μαγευτική Σαντορίνη. Δικαίωμα του καθενός να πηγαίνει όπου θέλει διακοπές για να ξεκουραστεί, αλλά μια και βρίσκεται σε νησί του Αιγαίου, το οποίο είναι κοντά στην Πάρο μάλιστα, ας χορέψει και το γνωστό τραγούδι του Γιάννη Πάριου “ντάρι, ντάρι”. Εξάλλου όπως δείχνει, χέστηκε αν τους πήραμε χαμπάρι εμείς εδώ στο Evros-news.gr.

Καρφάκι δεν τους “καίγεται” ούτε στην ΤΙΕΔΑ και τον Πρόεδρο της Τριαντάφυλλο Αρβανιτίδη, ούτε στο δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη. Εξάλλου τα τελευταία χρόνια δεν συνηθίζουν να… δίνουν αναλυτικό λογαριασμό για έσοδα, έξοδα. Τόσο πολύ υπολογίζουν τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης, λεφτά των οποίων διαχειρίζονται.

Τιμής ένεκεν στο Επιμελητήριο η κλήρωση

λόγω της στήριξης από Τοψίδη;

Στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Έβρου έγινε χθες η κλήρωση των πρωταθλημάτων Α’ και Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου. Η νέα διοίκηση, με Πρόεδρο τον Παντελή Χατζημαρινάκη, άλλαξε την συνηθισμένη τακτική που υπήρχε ως τώρα, με τις κληρώσεις να  διεξάγονται σε ξενοδοχείο. Το έκανε για λόγους οικονομίας; Μπα. Εδώ μέχρι και… χορηγό υποσχέθηκε για το πρωτάθλημα ο Χατζημαρινάκης. Οπότε λεφτά θα υπάρχουν.

Μάλλον… τιμής ένεκεν πήραν με τους συνεργάτες του αυτή την απόφαση. Για να τιμήσουν τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Χριστόδουλο Τοψίδη, για την μεγάλη στήριξη που τους παρείχε, μαζί με τον δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, ώστε να εκλεγούν πριν λίγο καιρό. Κάνοντας φυσικά τις απαραίτητες επαφές και συζητήσεις με τον ΠΑΟΚ, αλλά και επηρεάζοντας πολλές ομάδες.

Ο… Ναρκαλιευτής