Δήμος Αλεξανδρούπολης: “Βάφτισαν” τον διασυνδετήριο αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB),  ολλανδική πολυεθνική (ING)

Δήμος Αλεξανδρούπολης: “Βάφτισαν” τον διασυνδετήριο αγωγό φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB), ολλανδική πολυεθνική (ING)

Θα πει κανείς, ότι μπροστά σε όσα συμβαίνουν στοιν δήμο Αλεξανδρούπολης, ένα λάθος στο δελτίο τύπου για την συνάντηση του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη με τον Αμερικανό Πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ είναι… πταίσμα, όμως αποδεικνύει την προχειρότητα και την άγνοια που υπάρχει.

Στο δελτίο τύπου που εξέδωσε το γραφείο τύπου του Δήμου Αλεξανδρούπολης με ημερομηνία 3/10/2018 με Θέμα: Συνάντηση του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελου Λαμπάκη με τον Πρέσβη των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, κ. Τζέφρυ Ρ. Πάιατ μεταξύ άλλων αναφέρεται … “Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η περιοχή σε συνδυασμό με τα επενδυτικά σχήματα του LNG, ING, της ηλεκτροκίνησης του σιδηροδρομικού δικτύου, της σύνδεσης του λιμένος με την Εγνατία Οδό και την αξιοποίηση του λιμανιού…”.

Προφανώς πολύ πρόχειρα ή απο άγνοια, αναφέρουν σαν επενδυτικό σχήμα το ING. Απλά ν​α θυμίσουμε στον συντάκτη του δελτίου τύπου, σε αυτόν που το ήλεγξε αλλά και στον κ.Λαμπάκη ότι η ING​ είναι ο γνωστός όμιλος ING (Ολλανδικά: ING Groep), μια ολλανδική πολυεθνική εταιρεία τραπεζικών και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών με έδρα το Άμστερνταμ. Οι κύριες δραστηριότητές της είναι η λιανική τραπεζική, η απευθείας τραπεζική, η εμπορική τραπεζική, η επενδυτική τραπεζική, η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων και οι ασφαλιστικές υπηρεσίες. Η ING είναι συντομογραφία για τo “Internationale Nederlanden Groep” (Ελληνικά: Διεθνής Ολλανδικός Όμιλος).
Άλλο NIG και διαφορετικό το IGB
Το επενδυτικό σχήμα στο οποίο ήθελε προφανώς να αναφερθεί το δελτίο τύπου ήταν ο IGB, ο Διασυνδετήριος αγωγός φυσικού αερίου Ελλάδας – Βουλγαρίας (Gas Interconnector Greece – Bulgaria). Σίγουρα κάποιοι από τους συμβούλους του κ. Πάϊατ, που προφανώς παρακολούθησαν όλα όσα συνέβησαν και επικοινωνιακά στην επίσκεψη του, αφού αρχικά μειδίασαν, στη συνέχεια θα κατάλαβαν τι εννοούν ο δήμος Αλεξανδρούπολης και ο Βαγγέλης Λαμπάκης.
Τελικά μόνο στα δελτία τύπου τα οποία εκδίδουν εναντίον του Evros-news.gr και του Κώστα Πιτιακούδη, τα καταφέρνουν μια χαρά οι άνθρωποι του δημάρχου.