ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο τελευταίος να… κλείσει την πόρτα στην παράταξη Λαμπάκη και η ερμαφρόδιτη δήλωση Ρούφου

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο τελευταίος να… κλείσει την πόρτα στην παράταξη Λαμπάκη και η ερμαφρόδιτη δήλωση Ρούφου

Μια πολύ… πλούσια σε εξελίξεις εβδομάδα στα δημοτικά πράγματα της Αλεξανδρούπολης συμπληρώνεται σήμερα, αφού την περασμένη Παρασκευή ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητα του για δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, ο Γιάννης Ζαμπούκης.

Ο 47χρονος Πρόεδρος (για δεύτερη συνεχόμενη θητεία) του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, σίγουρα… τάραξε τα νερά με τον εντυπωσιακά επικοινωνιακά τρόπο που επέλεξε να παρουσιάσει την υποψηφιότητα του, ενώ ακολούθησαν και συνεντεύξεις του σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, αλλά και σε ιστοσελίδες.

Την πρώτη μάλιστα την διαβάσατε στο Evros-news.gr, όπως και πολλά ακόμα αποκλειστικά ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στα δημοτικά και περιφερειακά πράγματα του Έβρου και της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Το υπόλοιπο του Νοέμβρη αναμένεται να είναι εξίσου ή μπορεί και ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον.

Αν για τον κ.Ζαμπούκη το ξεκίνημα άφησε θετικές εντυπώσεις, για τον 63χρονο συνάδερφο του στη δικηγορία και αντίπαλο του στις 26 Μαίου 2019 για την διεκδίκηση της θέσης του δημάρχου, τον Βαγγέλη Λαμπάκη, τα πράγματα αυτή την εβδομάδα μόνο καλά δεν εξελίχθηκαν.

Τον… παράτησε και η Βρετοπούλου

Γιατί ένα ακόμα βασικό στέλεχος της παράταξης του, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης Όλγα Βρετοπούλου, αποτελεί παρελθόν για την “Πόλη και Πολίτες”. Πρόλαβε μάλιστα και ανακοίνωσε την αποχώρηση της, πριν  την διαγράψει ο κ.Λαμπάκης, που το είχε μεθοδεύσει για να εντυπωσιάσει επικοινωνιακά.

Ήταν η τέταρτη… απώλεια, μετά τους Κώστα Μαυρίδη, Βαγγέλη Μυτιληνό και Ελένη Ιντζεπελίδου, που με τον έναν ή άλλο τρόπο δεν ανήκουν πλέον στην δημοτική του παράταξη. Κι όσο αν προσπαθεί να εμφανιστεί ψύχραιμος και ήρεμος, μόνο έτσι δεν είναι τα πράγματα. Γιατί ξέρει πως οι αποχωρήσεις δεν θα σταματήσουν εδώ.

Το καλοκαίρι, μετά το “διαζύγιο” με τον στενό του συνεργάτη Βαγγέλη Μυτιληνό, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έλεγε ότι η δημοτική του παράταξη είναι… μπετόν αρμέ και δεν πρόκειται να υπάρξει πρόβλημα. Μόνο που αντί για αρμέ, φαίνεται να έχει… αρμούς και μάλιστα πολλούς, οπότε ξεφεύγουν κάποιοι.

Ο τελευταίος να… κλείσει την πόρτα

Δυο γυναίκες, η Ελένη Ιντζεπελίδου και η Όλγα Βρετοπούλου, του… κούνησαν μαντήλι και όσο αν προσπαθεί να πείσει (μάλλον τον εαυτό του και τους προβληματισμένους έντονα συνεργάτες του), ότι… δεν έγινε και τίποτα, η κατάσταση θυμίζει το γνωστό… ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα.

Γιατί η κ.Βρετοπούλου κάτι μου λέει πως δεν θα είναι η τελευταία. Έτσι τουλάχιστον μυρίζομαι. Το… μπετόν μάλλον δεν είναι τόσο καλής ποιότητας, όσο αυτό που έριξε ο εργολάβος στον πεζόδρομο της οδού Κύπρου και τσιμέντωσε, αν και η μελέτη προέβλεπε άλλα, τους κυβόλιθους και τρέχουν τώρα κατόπιν εορτής με τον Αντιδήμαρχο Γιώργο Κουκουράβα, να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Κι όσο να προσπαθεί ο κ.Λαμπάκης, με το γνωστό απαράδεκτο, προκλητικό, αλαζονικό, εγωπαθητικό του ύφος να απαξιώσει ανθρώπους οι οποίοι μέχρι πρόσφατα ήταν συνεργάτες του, μόνο απέχθεια και αρνητική ¨εικόνα “προκαλεί  στον κόσμο, που ακούει, βλέπει ή διαβάζει τις δηλώσεις του.

Οι οποίες ορισμένες φορές ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια. Όπως οι γνωστές αναφορές του σε “καρκινώματα”, στις οποίες δυστυχώς … αλάθητος Πάπας της Αλεξανδρούπολης επιμένει. Αντί να ζητήσει ένα γενναίο συγνώμη από όσους προσέβαλλε και να παραδεχθεί, έστω μια φορά, πως έκανε λάθος.

Οι σύλλογοι καρκινοπαθών γιατί σιωπούν;

Αλήθεια, οι σύλλογοι και τα σωματεία καρκινοπαθών της Αλεξανδρούπολης και του Έβρου που είναι; Καταλαβαίνω πως τραβάνε τον δικό τους προσωπικό… γολγοθά, ότι δίνουν καθημερινό αγώνα επιβίωσης οι ίδιοι αλλά και οι συγγενείς τους, όμωςγιατί δεν είδαμε την παραμικρή τοποθέτηση τους σε όσα απαράδεκτα εκστομίζει ο δήμαρχος.

Δεν θα έπρεπε να πάρουν κάποια θέση και να αποδοκιμάσουν τα όσα δηλώνει για “καρκινώματα” που έβγαλε απ’ το… σώμα της παράταξης του και την… εξυγίανε; Πάντως ελπίζουμε να μην συνεχίσει την ίδια τακτική και για τους επόμενους που θα του… φύγουν. Γιατί όπως είπαμε, δεν τελείωσαν εδώ οι αποχωρήσεις.

Να τους κατηγορήσει πάντως θα ήταν σίγουρα τεράστια υποκρισία. Γιατί όλοι θυμούνται ότι το 2010, όταν ο Αντώνης Βαμβακερός (που χαθηκε αυτή η… ψυχή) έφυγε απ’ τον Κούρτη και προσχώρησε στην παράταξη “Πόλη και Πολίτες”, μέχρι και συνέντευξη τύπου έδωσε για να τον υποδεχθεί ο κ.Λαμπάκης.

Η… ερμαφρόδιτη δήλωση Ρούφου

Προχθές Τετάρτη, έκανε την… εμφάνιση του τελικά και ο Βαγγέλης Ρούφος. Ακούγαμε τόσον καιρό από φίλους και γνωστούς του ότι γίνονται συναντήσεις, επαφές, συζητήσεις και ετοιμάζει δικό του συνδυασμό προκειμένου να είναι υποψήφιος δήμαρχος, οπότε περιμέναμε την δήλωση του.

Αυτή ήρθε, αλλά ήταν… ερμαφρόδιτη. Προσπαθούσα επί αρκετή ώρα και αφού την διάβασα δυο και τρεις φορές, να καταλάβω τί εννοεί ο… ποιητής. Τρόπος του λέγειν βέβαια, γιατί μαθηματικός είναι ο κ.Ρούφος και όπως φάνηκε απ’ την γραπτή του δήλωση, σωστά επέλεξε το θετικό πεδίο σπουδών, γιατί στα θεωρητικά μαθήματα δεν θα πρέπει να τα πήγαινε τόσο καλά.

Δεν ξέρω αν έγραψε ο ίδιος την συγκεκριμένη δήλωση, αλλά εκτός από… ερμαφρόδιτη, αφού δεν ξεκαθαρίζει τι ακριβώς θα κάνει, αν δηλαδή θέλει να είναι υποψήφιος δήμαρχος, έχει και πολλά… φάουλ. Όταν για παράδειγμα δηλώνει ότι “θα είμαι, σήμερα και αύριο παρών», με ποιο πολιτικό… μπαγκράουντ το κάνει;

Υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ ήταν το 2015 και τερμάτισε τέταρτος, χιλιάδες ψήφους πίσω απ΄τον τρίτο Αλέκο Δερμεντζόπουλο. Μήπως είχε την οποιαδήποτε παρουσία στα δημοτικά πράγματα της πόλης και δεν το ξέρω; Πως χρησιμοποιεί τόσο… βαρύγδουπες εκφράσεις, λες και διετέλεσε δήμαρχος, νομάρχης ή είχε κάποιον άλλο ρόλο στην περιοχή;

Για να μην μιλήσουμε και για εκείνο το… επικίνδυνο για μένα: “Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ”. Μιλάει για… νέα γεωγραφία σε μια τόσο εθνικά ευαίσθητη περιοχή; Τα σύνορα δεν είναι σταθερά, τουλάχιστον από την πλευρά της Ελλάδας; Αν το εννοούσε μεταφορικά, γιατί δεν το έβαλε σε εισαγωγικά;

Νόμισα θα είναι στο πλευρό… Μυτιληνού

Μια και ανέφερα το μεταφορικά, εννοώντας προφανώς την μεταφορική έννοια του όρου. Αναφέρθηκε πολλές φορές στη δήλωση του στις… μεταφορές, με την κυριολεκτική έννοια στη συγκεκριμένη περίπτωση του όρου, για την Αλεξανδρούπολη. Συνδυάζοντας την με το λιμάνι και τον σιδηρόδρομο (που… ΘΑ γίνει ηλεκτροκίνητος όπως τάζει ο Τσίπρας και η Κυβέρνηση).

Αφού το επανέλαβε τόσο πολύ, εμένα για να σας πω την αμαρτία μου, το μυαλό μου πήγε ότι θέλει να κατέβει υποψήφιος με τον… Βαγγέλη Μυτιληνό, ο οποίος ως γνωστόν έχει κορυφαία μεταφορική εταιρεία. Αν και για μένα, αυτό θα ήταν το καλύτερο που έχει να κάνει. Να ενωθούν δηλαδή δυο “αντάρτες” της Νέας Δημοκρατίας και να κάνουν σημαντική “ζημιά” στον Λαμπάκη, που πήρε την επίσημη στήριξη.

Δεν ξέρω τι συζητάει με τους φίλους και γνωστούς εκεί στο καφενείο του… Άνθιμου που μαζεύονται και πόσο τον έχουν “παραμυθιάσει” εκείνοι που μετείχαν παλαιότερα στη ΝΟΔΕ Έβρου, αλλά το βλέπω δύσκολο να μπορέσει να… κατεβάσει συνδυασμό ως υποψήφιος δήμαρχος. Μακάρι να διαψευσθώ, όμως απ’ τον τρόπο που ξεκίνησε, δείχνει πως ούτε ο ίδιος έχει ακόμα αποφασίσει τι ακριβώς θέλει.

Για το αυθαίρετο και την ρευματοκλοπή

στα Λουτρά γιατί δεν υπάρχει απάντηση;

Πέρασαν αρκετές ημέρες από το ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ του τηλεοπτικού σταθμού ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ και στη συνέχεια του Evros-news.gr, για το αυθαίρετο κτίριο στο χωριό Λουτρά, που στεγάζει το ΚΕΠ του δήμου Αλεξανδρούπολης και κάνει χρόνια τώρα… ρευματοκλοπή από το διπλανό γήπεδο των Λουτρών.

Τσιμουδιά όμως τόσο απ’ τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Κουκουράβα, που άλλες φορές έπαιρνε σβάρνα κανάλια και ραδιόφωνα για να απαντήσει. Τώρα όμως και αυτός και ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης έγιναν “σφίγγες” και δεν λένε το παραμικρό για τις συγκεκριμένες παρανομίες.

Όπως προσπαθούν να κάνουν… γαργάρα και τις παρανομίες στην πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου, αλλά και την απάντηση που έδωσε στον κ.Κουκουράβα η Πρόεδρος του Τεχνικού Συμβουλίου της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Να δούμε αν συνεχίσουν πάντως να σιωπούν, σε περίπτωση που με αυτές τις δυο περιπτώσεις ασχοληθούν οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης ή ακόμα και κανένας εισαγγελέας.

Μπορεί να πετύχουν τον… Ηράκλειο άθλο

Όπως είδατε πάντως, δεν αμφισβήτησα τις εξαγγελίες του δημάρχου Αλεξανδρούπολης για το νέο Κλειστό Γυμναστήριο και τα 3,5 εκατ. ευρώ, που όπως δήλωσε του υποσχέθηκε να βάλει επιπλέον στα 3,9 εκατ. τα οποία υπάρχουν απ’ την Περιφέρεια, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

Βέβαια τόσο ο κ.Λαμπάκης όσο και ο κ.Βασιλειάδης, τα ίδια έλεγαν και πριν από ένα χρόνο στην Αλεξανδρούπολη, το Νοέμβριο του 2017 και μάλιστα προεξοφλούσαν πως θα τελείωσαν οι μελέτες μετά από λίγο χρονικό διάστημα. Αποδείχθηκε όμως ότι οι υπηρεσίες του δήμου, τις οποίες πέρυσι τέτοιον καιρό… αποθέωναν ο δήμαρχος και ο Γιώργος Κουκουράβας, δεν τα… κατάφεραν.

Κάτι μου λέει, πως τώρα μπορεί και να μπορέσουν να ετοιμάσουν τις απαραίτητες μελέτες, ώστε να σταλούν αυτές στην ΓΓΑ και να πάρει το θέμα τον δρόμο του. Μπορεί να φαντάζει ως… άθλος, παρόμοιος με αυτούς του… Ηρακλέους (ωραίο όνομα, πως μου ήρθε στο μυαλό άραγε;), αλλά δεν αποκλείεται να επιτευχθεί. Γιατί όταν βρίσκεις τους κατάλληλους ανθρώπους, όλα γίνονται τελικά.

Πόσοι θα πάρουν μέρος

Στον διαγωνισμό για την τοποθέτηση Wi Fi στην Ορεστιάδα, αν και τα χρήματα ήταν αρκετά και οι εταιρείες που ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο μόνο στη Βόρεια Ελλάδα πάρα πολλές, τελικά υπήρξε μόνο μια πρόταση και ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε σε εταιρεία της Θεσσαλονίκης. Η οποία απ’ ότι είδα πήρε απ’ ευθείας και την δημιουργία του σάιτ της Περιφέρειας.

Τώρα “τρέχει” ένας ακόμα ηλεκτρονικός διαγωνισμός, για την τουριστική προβολή του βορείου Έβρου γενικότερα. Κι αυτός με αρκετά χρήματα, κοντά στις 140.000 ευρώ. Κάποιος που γνωρίζει πάντως από παρόμοια θέματα και είναι η… δουλειά του να ασχολείται με παρόμοια έργα, μου είπε ότι έχει πολλές… δυσκολίες και όρους.

Γι’ αυτό δεν είναι εύκολο να βρεθεί ανάδοχος, ο οποίος μάλιστα να υλοποιήσει το έργο με βάση όσα προβλέπει η προκήρυξη. Εγώ πάντως, από μια ματιά που έριξα και επειδή λόγω επαγγέλματος κάτι γνωρίζω από θέματα προβολής, δεν αποκλείω να είναι και πάλι μια μόνο εταιρεία αυτή που θα κάνει πρόταση και θα τον κερδίσει.

Μακάρι να διαψευσθώ και να βρεθούν αρκετές εταιρείες να ενδιαφερθούν, αφού η επιλογή θα γίνει με βάση την χαμηλότερη τιμή. Οπότε ο δήμος θα είναι κερδισμένος όσο περισσότεροι πάρουν μέρος. Για να δούμε τι θα δούμε.

Θα εκπλαγούν με τους υποψήφιους

Όσοι πιστεύουν ότι ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Χρήστος Μέτιος, που ως γνωστόν πήρε το επίσημο χρίσμα της Ν.Δ για να είναι υποψήφιος τον ερχόμενο Μάιο, θα δυσκολευθεί να βρει συμβούλους απ’ τον Έβρο για το ψηφοδέλτιο του, λόγω πιθανής παρουσίας των Πέτροβιτς, Τοψίδη ως υποψηφίων, είναι γελασμένοι. Όχι μόνο βρήκε ήδη πολλούς, αλλά και… δυνατούς.

Κι αυτό έγινε ακόμα και σε χώρους ή περιοχές, που θεωρούνται… προνομιακό πεδίο του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου και του Προέδρου του Επιμελητηρίου. Ειδικά τον δεύτερο, τον βλέπω να μένει περισσότερο με τους ΚΙΝΑΛίτες, όσον αφορά αναγνωρίσιμα στελέχη.

Θα γίνω πολύ κακός

Μια φωτογραφία κυριολεκτικά μες στην καλή χαρά, η οποία ανέβηκε στο facebook την ώρα που όλη η περιοχή… θρηνούσε, προσωπικά με έκανε έξαλλο. Δεν θέλω να γράψω περισσότερα, γιατί θα γίνω πολύ κακός. Τελικά ορισμένοι δεν υπολογίζουν τίποτα.

Ο… Ναρκαλιευτής