ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Εξακουστός που είδε… φως, ο ΣΥΡΙΖΑ με Λαζόπουλο και τα ανούσια συνέδρια Λαμπάκη

ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Εξακουστός που είδε… φως, ο ΣΥΡΙΖΑ με Λαζόπουλο και τα ανούσια συνέδρια Λαμπάκη

Εντάξει, εντάξει, το ξέρω. Έχετε δίκιο όσο και αν φωνάζετε. Δικαιολογημένα διαμαρτύρεστε ότι άργησα να βάλω και πάλι… νάρκες, με τόσες εξελίξεις που συμβαίνουν τελευταία. Δεν αναφέρομαι στα χθεσινοβραδινά με την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε η Κυβέρνηση, πλέον μόνο του ΣΥΡΙΖΑ με ολίγη από… δΑΝΕΛη.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι τρεις Εβρίτες βουλευτές Γιώργος Καίσας, Νατάσα Γκαρά και Δημήτρης Ρίζος έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Αλέξη Τσίπρα και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό. Το τραγικό και απαράδεκτο είναι το εθνικό “έγκλημα” που θα κάνουν και αυτοί, ψηφίζοντας υπέρ της επαίσχυντης Συμφωνίας των Πρεσπών, όταν σε λίγες μέρες έρθει στην Βουλή.

Αν και σε τοπικό επίπεδο έχουν άλλα… ζόρια, αφού οι “σύντροφοι” τους στη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ έχουν χωριστεί σε δύο ή και τρία “στρατόπεδα”, με αφορμή την επιλογή του υποψήφιου δημάρχου που θα στηρίξουν στην Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα χρειάστηκε να έρθει από την Αθήνα και τα κεντρικά γραφεία του κυβερνώντος κόμματος, ο συντοπίτης μας πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, για το συγκεκριμένο θέμα.

Οι αποκαλύψεις του Evros-news.gr για το

e-mail Μαλτέζου στη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ

Ευκαιρία βέβαια για τον ίδιο να δει φίλους και γνωστούς στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Αλεξανδρούπολη, αλλά αναγκάστηκε στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση να γίνει… κυανόκρανος της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ, προσπαθώντας να σταματήσει τις έντονες αντιπαραθέσεις και διαφωνίες που μαθαίνω ότι υπήρξαν για την επιλογή του προσώπου το οποίο θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Αλεξανδρούπολης.

Μαθαίνω βέβαια, ότι αρκετό χρόνο η κουβέντα και η συζήτηση αφορούσε το Evros-news.gr και την ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ για το… e-mail της ντροπής του Συντονιστή της Νομαρχιακής Μενέλαου Μαλτέζου προς τους “συντρόφους” του, για μετάβαση δωρεάν με το σκάφος του Λιμενικού “Γαύδος” προκειμένου να υποδεχθούν τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Γιατί δόθηκε τεράστια έκταση από κορυφαία αθηναϊκά ΜΜΕ με την αναδημοσίευση όσων αποκαλύψαμε και εκτέθηκε το κόμμα.

Εδώ αναγκάστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός να παίρνει τηλέφωνα για να μάθει τι ακριβώς συνέβη, να βγάλει ανακοίνωση το υπουργείο του… άλλα λόγια ν΄αγαπιόμαστε και χωρίς φυσικά να μιλάει για την… ταμπακιέρα. Την μεγάλη… πατάτα που έκανε ο Μαλτέζος, τον οποίο επαναλαμβάνω εκτιμώ απεριόριστα ως άνθρωπο γιατί είναι έντιμος και ηθικός χαρακτήρας, αλλά σίγουρα εξέθεσε άσχημα τον ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την καθεστωτική συμπεριφορά.

Αποφάσισαν να στηρίξουν Λαζόπουλο

Όλοι υποψιάζονταν όλους για την… διαρροή και αναρρωτιούνταν “που το βρήκε ο Πιτιακούδης”. Ήταν άδικο πάντως να πάει το μυαλό τους στον φίλο του, τον Σπύρο Δέδογλου. Είναι δυνατόν να… εξέθετε ποτέ τον φίλο και “κολλητό” του Μενέλαο Μαλτέζο, με τον οποίο μάλιστα ανήκουν και στην ίδια πλευρά, ενώ είναι από τους υποστηρικτές του σε πιθανή υποψηφιότητα για βουλευτής;

Όσον αφορά πάντως τον υποψήφιο δήμαρχο που θα στηρίξουν, παρά τις διαφωνίες που μαθαίνω ότι υπήρχαν από αρκετούς, τελικά αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία αυτός να είναι ο… Δημήτρης Λαζόπουλος. Ξέρετε, το στέλεχος του ΚΙΔΗΣΟ και θαυμαστής του Γιωργάκη Παπανδρέου, ο οποίος ήταν Διοικητής των Νοσοκομείων Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολης επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και μετά της συνεργασίας του με τη Ν.Δ.

Εντάξει, μπορεί ο Παπανδρέου να μας έβαλε στα Μνημόνια, για την θητεία Λαζόπουλου ιδιαίτερα στο ΠΓΝΑ να υπάρχουν πολλές αντιδράσεις απ’ τους Συριζαίους, αλλά τελικά ο Μενέλαος Μαλτέζος, μαζί με τον φαρμακοποιό Γιώργο Καίσα και τον Φραγκούλη Δούκα, πέρασαν την… γραμμή τους για’ αυτόν, οπότε θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αν τελικά επιβεβαιωθούν τα σενάρια που είχαν γραφτεί πριν λίγες ημέρες, για τους πιθανούς υποψήφιους συμβούλους του.

Αν έχει τον Ρηγόπουλο που είναι υπέρ του… χρυσού;

Βγήκε προχθές στον Δημήτρη Κολιό στον MAXIMUM και είπε πως θα ανακοινώσει  στις 21 Ιανουαρίου τα πρώτα 30 ονόματα δημοτικής παράταξης του “Ενότητα για μια νέα πορεία”. Θα είναι ανάμεσα σε αυτούς και ο νυν δημοτικός σύμβουλος Νίκος Ρηγόπουλος, που είχε εκλεγεί το 2014 με την παράταξη ΑΝΑ.Σ.Α του Παύλου Μιχαηλίδη; Γιατί το όνομα του γράφτηκε πρώτο-πρώτο και δεν έχει διαψευσθεί.

Αν τελικά ο συνδυασμός Λαζόπουλου που στηρίζει επίσημα ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αλεξανδρούπολη έχει μέσα τον Ρηγόπουλο, αυτό θα είναι  εξαιρετικά σοβαρό. Γιατί είναι γνωστό ότι ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος ΕΧΕΙ ΤΑΧΘΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ υπέρ της επένδυσης του χρυσού στον Έβρο και συγκεκριμένα στο πέραμα. Κι επειδή εμείς στο Evros-news.gr έχουμε ξεκαθαρίσει απ’ την αρχή ότι είμαστε Εναντίον του Χρυσού και των Χρυσωρυχείων του θανάτου, θα είμαστε απέναντι.

Σε μια τέτοια περίπτωση φυσικά, ο κ.Μαλτέζος, ο Δέδογλου και οι άλλοι θα πρέπει να εξηγήσουν στον Τρύφωνα Αλεξιάδη που βρέθηκε εδώ για τις διαδικασίες αλλά κυρίως στον κόσμο, πως δέχονται να στηρίζουν την παράταξη Λαζόπουλου-Καίσα-Δούκα, όταν θα έχει στις τάξεις της έναν υπέρμαχο της εξόρυξης του χρυσού στο νομό Έβρου. Όταν έβαζαν τόσον καιρό ως έναν απ’ τους βασικούς λόγους το συγκεκριμένο θέμα.

“Τρέχει” δημοσκόπηση για δήμαρχο Αλεξανδρούπολης

Α, μαθαίνω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε κεντρικό επίπεδο έχει παραγγείλει και διεξαγάγει δημοσκόπηση στην Αλεξανδρούπολη για το θέμα του υποψήφιου δημάρχου. Ξέρω μάλιστα και την εταιρεία, η οποία ανήκει σε στέλεχος του κόμματος, αλλά δεν έχω βρει ακόμα κάποιον που να ρωτήθηκε ώστε να μάθουμε τι ακριβώς ρωτούν και ούτε ποιος την πληρώνει την συγκεκριμένη μέτρηση της άποψης των δημοτών.

Τζάμπα λοιπόν περίμενε ο Βαγγέλης Λαμπάκης, που μάλιστα συνέχεια επικαλείται τους… αγώνες του εναντίον του χρυσού, να του δώσει στήριξη και ο ΣΥΡΙΖΑ και είχε στείλει μάλιστα και εκείνη την επιστολή στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας του κάτι τέτοιο. Την οποία όπως θυμάστε είχε ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ επίσης το Evros-news.gr. Τέτοιο ρεπορτάζ, μιλάμε ούτε η “Αυγή” να είμαστε.

Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης έχει αυτές τις μέρες… τρεξίματα με το διήμερο συνέδριο που διοργανώνεται αύριο Παρασκευή και Σάββατο με θέμα: “Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης αύριο”. Έχει αναθέσει την διοργάνωση στον “κολλητό” του, τον τυπικά δημοτικό υπάλληλο αλλά ουσιαστικά όλα αυτά τα χρόνια στενό συνεργάτη και σύμβουλο του, τον Δημοσθένη Δούκα και αυτός φέρνει στην πόλη ένα σωρό Καθηγητές Πανεπιστημίου.

Συνέδρια άνευ ουσίας και για το… θεαθήναι

Γνωστά ονόματα και αξιόλογοι επιστήμονες όλοι τους, αλλά ρίχνοντας μια ματιά στο πρόγραμμα και τις εισηγήσεις, διαπίστωσα ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία, είναι Αρχιτέκτονες, Μηχανικοί και γενικότερα άνθρωποι που έχουν σχέση και γνώσεις σε πολεοδομικά και παρόμοιου είδους θέματα. Συγνώμη, αν ήθελε ο κ.Λαμπάκης να δείξει ανωτερότητα και να στείλει μήνυμα πως θέλει την συνεργασία και τη συναίνεση όλων, γιατί δεν έβαλαν ως ομιλητή και τον υποψήφιο δήμαρχο Παύλο Μιχαηλίδη; Κι αυτός Αρχιτέκτονας Μηχανικός δεν είναι;

Η Αλεξανδρούπολη ως πόλη, είναι και θέλει βέβαια να παραμείνει αυξάνοντας μάλιστα πάρα πολύ τον συγκεκριμένο τομέα, ως τουριστικός προορισμός. Ψάχνω στο πρόγραμμα αν υπάρχει κάποιος τεχνοκράτης που να μιλήσει για τον τουρισμό και δεν είδα. Συγνώμη, αλλά ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Ξενοδόχων είναι Αλεξανδρουπολίτης και γνωρίζει άριστα το θέμα. Ο Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου. Πως και δεν συμπεριλήφθηκε στους ομιλητές;

Κάτι ακόμα. Η πόλη και η περιοχή “διαφημίζεται” και παρουσιάζεται απ’ όλους ότι θα γίνει παγκόσμιος ενεργειακός κόμβος. Με αγωγούς φυσικού αερίου να περνούν από εδώ τον σταθμό LNG να προχωράει και όλα αυτά που συνέχεια ακούμε και διαβάζουμε. Έψαξα το πρόγραμμα και κάποιον Καθηγητή Πανεπιστημίου, τεχνοκράτη ή γενικότερα ειδήμονα, δεν είδα να υπάρχει ως εισηγητής και ομιλητής.

Κάποιο στέλεχος της GASTRADE για παράδειγμα, η οποία παίζει κυρίαρχο ρόλο στην συγκεκριμένη επένδυση και προχωράει το project στην Αλεξανδρούπολη με τον σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου, γιατί δεν συμπεριλήφθηκε; Καλοί οι Καθηγητές Πανεπιστημίου να τους ακούς να αναλύουν τις θεωρίες, αλλά όταν μιλάμε για μια πόλη και το μέλλον της, χρειάζεται ουσία.

Το σνόμπαρε η Κυβέρνηση

Και το συγκεκριμένο συνέδριο, όπως και το προηγούμενο πριν ένα μήνα περίπου για τις μεταφορές και τα logistics, μάλλον γίνονται για το… θεαθήναι και επικοινωνιακές εντυπώσεις του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη. Θα πληρώσει ο δήμος Αλεξανδρούπολης αρκετές χιλιάδες ευρώ ως έξοδα διοργάνωσης του και το ουσιαστικό και τελικό… αποτύπωμα για την ανάπτυξη της πόλης ποιο θα είναι;

Τι οφέλη και ουσιαστικά αποτελέσματα υπήρξαν απ’ το συνέδριο με θέμα η Αλεξανδρούπολη ως «Διαμετακομιστικό κέντρο- Συνδυασμένες μεταφορές- Ενέργεια” που πραγματοποιήθηκε αρχές Δεκεμβρίου απ’ την ΓΑΙΟΣΕ με συνδιοργανωτή τον δήμο Αλεξανδρούπολης;  Το σνόμπαρε εν ψυχρώ η Κυβέρνηση, αφού ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης που ανακοινώθηκε δεν ήρθε τελικά, ενώ ακόμα και η υπουργός Μακεδονίας (ποιας ακριβώς μετά την Συμφωνία των Πρεσπών αλήθεια) Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, δεν εμφανίστηκε.

Το μόνο που έμεινε ήταν οι αντιπαραθέσεις του κ.Λαμπάκη με τα στελέχη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ιδιαίτερα τους Γιώργο Καίσα και Μενέλαο Μαλτέζο, για την σειρά που θα μιλήσουν οι κυβερνητικοί βουλευτές. Αν δηλαδή θα προηγηθεί η φίλη του δημάρχου Νατάσα Γκαρά (ο χαιρετισμός γιατί η ίδια απουσίαζε) ή ο Καίσας που ως πρώτος σε ψήφους όντως έπρεπε να παρέμβει πρώτος.

Όλα για την επικοινωνία ενόψει εκλογών

Τώρα λοιπόν, στο συνέδριο στις 18 και 19 Ιανουαρίου, τα συμπεράσματα του θα μετουσιωθούν σε αναπτυξιακές μελέτες, οι καλύτερες των οποίων θα βραβευθούν και θα υιοθετηθούν για να καθορίσουν το μέλλον της πόλης για τα επόμενα 40 χρόνια. Από τις αρμόδιες τεχνικές του υπηρεσίες θα μελετήσουν τις προτάσεις και μελέτες, ώστε να αναπτύξουν κάποιες από αυτές.

Ζήσε Μάη μου δηλαδή, όταν μάλιστα τον Μάη θα γίνουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και αν χάσει ο Βαγγέλης Λαμπάκης, γιατί τελευταία εκείνο που έλεγε πως θα εκλεγεί απ’ την πρώτη Κυριακή δεν το ακούω), είναι άγνωστο όλο αυτό το επικοινωνιακό… πανηγύρι και τα αμφισβητούμενα ουσιαστικά αποτελέσματα του έχουν την παραμικρή συνέχεια. Μάλλον είχε δίκιο το πρώην “αφεντικό” του δικού μας εδώ, του Πιτιακούδη, ο Γιώργος Τράγκας, που έλεγε “όσοι δεν σκέφτονται συσκέπτονται”.

Μια και είμαστε στον Λαμπάκη, ήταν… απόλαυση μιλώντας για άλλη μια φορά στον STATUS 94.2 και τον Σταύρο Αποστολίδη για το συνέδριο. Πρωί-πρωί βγήκε και όχι… Χάραμα (όπως το μεζεδοπωλείο που υπάρχει μέσα στο δημοτικό κάμπινγκ). Γιατί αναφέρθηκε και στην περίφημη… καμπάνια με την οποία ζητούσε ο δήμος από τους πολίτες να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια και να εκφράσουν την άποψη τους.

Μόλις 300 συμμετοχές σε πόλη 80.000 κατοίκων

Αυτό έγινε μέσα στις γιορτές, από Πέμπτη 27/12 έως και την Δευτέρα 31/12, από 9:00 πμ έως και 13:00 μ.μ. Για 4 ώρες καθημερινά δηλαδή. Υπήρχε μπροστά στο δημαρχείο έντυπο ερωτηματολόγιο και μία κάλπη στην οποία έριχναν τα απαντημένα ερωτηματολόγια όσοι τα συμπλήρωναν. Ξέρετε πόσα ερωτηματολόγια συγκεντρώθηκαν; Μόλις 300, σε μια πόλη που αγγίζει τις 80.000 κατοίκους. Ούτε 80 την ημέρα δηλαδή και κατά μέσο όρο 20 ερωτηματολόγια την ώρα. Όταν αρκούσαν ελάχιστα λεπτά για να το συμπληρώσει κάποιος, μια και ούτε τα στοιχεία του ζητούνταν.

Κι όμως, ο κ.Λαμπάκης δήλωσε ικανοποιημένος από τον αριθμό των 300 συμμετοχών, ενώ πρόκειται ξεκάθαρα για ένα τεράστιο φιάσκο και μια παταγώδη αποτυχία του συγκεκριμένου εγχειρήματος. Ούτε οι συγγενείς των δημοτικών του συμβούλων δεν συμπλήρωσαν δηλαδή, γιατί αλλιώς θα ήταν πολύ περισσότερα. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο κόσμος της Αλεξανδρούπολης δεν είναι κορόιδα και ούτε μπορεί να τους δουλεύει.

Αυτός που επί 8 χρόνια σνόμπαρε την γνώμη του και έκανε του… κεφαλιού του, ξαφνικά “ανακάλυψε” ότι υπάρχει και η άποψη των πολιτών; Όταν για την οδό Κύπρου, την παραλιακή, το γλυπτό και άλλα πολλά, έβγαινε και έλεγε ότι θα κάνει αυτό που θέλει εκείνος, ανεξάρτητα από την άποψη των συνδημοτών του;

Ο Εξακουστός εδώ και χρόνια… θαύμαζε Τοψίδη

Αυτές τις μέρες όμως, είχαμε και την δήλωση του νυν περιφερειακού συμβούλου Κώστα Εξακουστού, ο οποίος… είδε το φως το αληθινό και… θυμήθηκε κάτι που είχε διαπιστώσει το 2014, όταν πρωτοσυνάντησε τον … Τάκη (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) Τοψίδη.  Πόσο σπουδαίος και ταλαντούχος είναι και γι’ αυτό θα είναι υποψήφιος με τον συνδυασμό του “Περιφερειακή Σύνθεση”. Μάλιστα ο κ.Εξακουστός, θυμήθηκε επίσης και την τιμητική τοποθέτηση του στην θέση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη ΑΜ-Θ  από τον αείμνηστο Περιφερειάρχη Γεώργιο Παυλίδη.

Μόνο που ο εν ενεργεία ακόμα περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης του νυν Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, από την οποία δεν θυμάμαι να υπέβαλλε την παραίτηση του, φαίνεται πως έχει… επιλεκτική μνήμη. Γιατί δυο χρόνια αργότερα από την γνωριμία του με τον κ.Τοψίδη το 2014 και συγκεκριμένα το 2016, αισθάνθηκε προφανώς δέος και θαυμασμό για τον κ.Μέτιο και ήταν από εκείνους που στήριξαν την εκλογή του ως Περιφερειάρχη, μετά τον θάνατο του αείμνηστου Παυλίδη.

Μάλιστα, όπως λένε όσοι μετείχαν σε εκείνες τις διαδικασίες εκλογής του νέου Περιφερειάρχη από τα εκλεγμένα στελέχη της παράταξης, υποστηρίζουν ότι ο Εξακουστός μαζί με τον Σωτήρη Μποταίτη που επίσης ήταν εκλεγμένος απ’ τον Έβρο και έναν ακόμα, πιθανόν τον Χρήστο Τερτσούδη, δεν στήριξαν τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Πέτροβιτς που επίσης ήταν υποψήφιος για την θέση, όπως και ο Κώστας Ζαγναφέρης, αλλά τον Μέτιο.

Πριν δυο χρόνια στήριξε Μέτιο, τώρα Τοψίδη

Έτσι χάθηκε τότε μια τεράστια ευκαιρία να εκλέξει ο Έβρος Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, αφού ήταν εύκολο με ελάχιστες ψήφους αυτό να γίνει. Μάλιστα για την επιλογή του εκείνη ο κ.Εξακουστός… επιβραβεύθηκε αφού ορίστηκε αρμόδιος για τα θέματα Διεθνών σχέσεων και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Ένα χρόνο αργότερα που ο νυν Περιφερειάρχης και εκ νέου υποψήφιος με την επίσημη στήριξη της Ν.Δ του αφαίρεσε τα καθήκοντα, “ανακάλυψε” ότι δεν κάνει για την θέση και πρέπει να αντικατασταθεί.

Τώρα, του ήρθαν… ξαφνικά στο μυαλό οι ικανότητες του Τάκη Τοψίδη, που τις γνώρισε απ’ το 2014 και αποφάσισε να συνταχθεί μαζί του. Πάλι καλά που δεν ανέφερε πάντως στην δήλωση του, ότι έκανε την συγκεκριμένη επιλογή για να εκλέξει ο Έβρος Περιφερειάρχη. Βλέπετε υπάρχει και η υποψηφιότητα του Δημήτρη Πέτροβιτς και ειδικά την περίπτωση του δεν θέλει να την… θυμάται ο Κώστας Εξακουστός, αφού όλοι θα του θυμίσουν όσα έγιναν το 2016.

Ο…Ναρκαλιευτής