Κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ και απολύσεις στον Έβρο – Έντονες αντιδράσεις κατοίκων και εργαζόμενων

Κλείσιμο καταστημάτων ΕΛΤΑ και απολύσεις στον Έβρο – Έντονες αντιδράσεις κατοίκων και εργαζόμενων

Τεράστιος είναι ο κίνδυνος όχι μόνο να κλείσουν κάποια απ’ τα 11 καταστήματα των ΕΛΤΑ στον Έβρο, αλλά και να απολυθούν κάποιοι από τους 52 εργαζόμενους τους.

Το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, αναμένεται η συνάντηση μεταξύ του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου με τους εργαζόμενους των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ), όπου θα συζητηθούν τα μέτρα εξυγίανσης που προτείνει για τον οργανισμό, εταιρεία ξένων συμφερόντων που της ανατέθηκε η εκπόνηση σχετικής μελέτης.

Βάση αυτής, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΤΑ Έβρου, Ηλία Λελιόπουλο, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΑ Ορεστιάδας, προβλέπονται, μεταξύ άλλων, απολύσεις περίπου για το 1/3 των εργαζομένων, κλείσιμο 215 γραφείων ΕΛΤΑ, κάθετη μείωση μισθών και αντικατάσταση μισθών με κουπόνια.

«Σε περίπτωση που συνεχιστεί η επιμονή στην πρόταση αυτή, θα υπάρξει κλιμάκωση κινητοποιήσεων σε περιφερειακό επίπεδο» σημείωσε ο κ. Λελιόπουλος, τονίζοντας ότι με την εφαρμογή των μέτρων δεν αποκλείεται να μπουν «λουκέτα» σε γραφεία ΕΛΤΑ που υπάρχουν και εξυπηρετούν κατοίκους απομακρυσμένων οικισμών. «Τα ΕΛΤΑ βιώνουν την κρισιμότερη κατάσταση στα 190 χρόνια της ιστορίας τους. Αυτό δείχνει ότι η Ελλάδα έχει πέσει σε μία πολύ δύσκολη θέση για την εξυπηρέτηση των πολιτών της» σημείωσε ο κ. Λελιόπουλος.

Στο νομό Έβρου λειτουργούν 11 γραφεία ΕΛΤΑ και εργάζονται σε αυτά 52 άτομα. Όπως έχει γίνει γνωστό, τα καταστήματα που κινδυνεύουν με λουκέτο είναι των Δικαίων, του Τυχερού και της Σαμοθράκης, ενώ φαίνεται να την… γλιτώνει αυτό των Μεταξάδων.

Πηγή: ΕΡΤ Ορεστιάδας

Σύνταξη: Δήμητρα Παρασκευοπούλου