Στη Σαγήνη αλλά και την λαϊκή αγορά Δικαίων, δίπλα στους δημότες βρέθηκε η Μαρία Γκουγκουσκίδου

Στη Σαγήνη αλλά και την λαϊκή αγορά Δικαίων, δίπλα στους δημότες βρέθηκε η Μαρία Γκουγκουσκίδου


Με κατοίκους της Σαγήνης συναντήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής και μάλιστα για δεύτερη φορά η υποψήφια δήμαρχος Ορεστιάδας Μαρία Γκουγκουσκίδου. Οι δημότες της συνοικίας ήθελαν να επικαιροποιήσουν τα προβλήματα και αιτήματα που έχουν από το Δήμο.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου της παράταξης “Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω” για την επίσκεψη αυτή: 

Οι δημότες αναφέρθηκαν στην άσχημη κατάσταση του οδικού δικτύου, την ελλιπή καθαριότητα, στο αφρόντιστο πάρκο Σαγήνης, στο πρόβλημα του πάρκινγκ, στην απουσία δημοτικών τουαλετών, στην απουσία διαβάσεων. Ειδική αναφορά έγινε για θέματα που αφορούν τις αγροτικές δραστηριότητες. Ζήτησαν με κάθε κόστος να παραμείνει ανοιχτό το εργοστάσιο της Ζάχαρης για να σωθεί η τευτλοκαλλιέργεια. Να καταβάλει επιτέλους το κράτος τις αποζημιώσεις, να αποκατασταθούν οι κατεστραμμένοι αγροτικοί δρόμοι, να ενισχυθούν τα αναχώματα του Έβρου και να υπογειοποιηθούν τα αρδευτικά δίκτυα. Τέλος τόνισαν το υψηλό κόστος που πληρώνουν για το νερό άρδευσης.


Η κ. Γκουγκουσκίδου τους τόνισε: “Δεν είμαι εδώ για να μοιράζω υποσχέσεις. Δεσμεύομαι όμως ότι τα θέματα καθημερινότητας που σας ταλαιπωρούν και είναι σχεδόν όλα αρμοδιότητα, καθήκοντα του δημάρχου θα τα προωθήσουμε με προτεραιότητα. Θα απαλλάξουμε την κοινωνία μας από προβλήματα που δυσκολεύουν τις δραστηριότητες και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των δημοτών. 


Όσο για το εργοστάσιο δίνουμε μάχη για να κρατηθεί ανοιχτό.”
Οι παρευρισκόμενοι ευχαρίστησαν την υπ. Δήμαρχο που βρέθηκε για άλλη μια φορά κοντά τους. “Με τη Μαρία μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση”, δήλωσαν.

Το πρωί της ίδιας ημέρας η κ.Γκουγκουσκίδου επισκέφθηκε την λαϊκή των Δικαίων. Συνομίλησε με τους καταναλωτές, με παραγωγούς και εμπόρους. Άκουσε παράπονα για τις δυσκολίες που βιώνουν, για την εγκατάλειψη από το κράτος και τη δημαρχιακή αρχή.

Ο κόσμος ήταν εκδηλωτικός, ζεστός με την υπ. Δήμαρχο, την προέτρεπαν να συνεχίσει τον αγώνα και ενθουσιασμένοι δήλωναν ότι είναι στο πλευρό της. Στη συνέχεια σε καφέ της περιοχής οι θαμώνες κέρασαν καφεδάκι.