Έχει πλάκα ο Πατσουρίδης: Πανηγυρίζει για παραμονή του ΤΕΙ Νοσηλευτικής, ενώ αδιαφορεί και αδρανεί χρόνια

Έχει πλάκα ο Πατσουρίδης: Πανηγυρίζει για παραμονή του ΤΕΙ Νοσηλευτικής, ενώ αδιαφορεί και αδρανεί χρόνια

Όταν χθες που πρώτοι στο Evros-news.gr δημοσιοποιήσαμε την θετική είδηση για νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που βγήκε σε διαβούλευση και προβλέπει παραμονή του ΤΕΙ Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο και αναβάθμιση του σε ΑΕΙ ως παράρτημα του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το επισημάναμε.

Ότι κάποιοι θα επιχειρήσουν να… καρπωθούν την συγκεκριμένη εξέλιξη, το αυτονόητο που έγινε δηλαδή, με πρώτο τον δήμαρχο Παρασκευά Πατσουρίδη. Πέσαμε έξω, γιατί τον πρόλαβαν οι τρεις βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αν και δεν έκαναν το παρακρό για να ισχύσει ότι και για όλα τα υπόλοιπα Τμήματα ή Σχολές του ΤΕΙ Ανατολκής Μακεδονίας και Θράκης, τώρα παρουσιάζονται ως “σωτήρες”. Ακολούθησε σήμερα ο δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, που εξέδωσε… θριαμβευτική ανακοίνωση. Έχει… πλάκα τελικά ο άνθρωπος. Κοντεύει στα 9 χρόνια δήμαρχος, αδιαφόρησε και αδράνησε καταστροφικά και επικίνδυνα για την Σχολή αυτή, αφού δεν φρόντισε να την “θωρακίσει” παραχωρώντας έκταση για ανέγερση εγκαταστάσεων, όπως του ζητήθηκε, δεν πίεσε να διοριστούν κανονικοί Καθηγητές και όμως έσπευσε να… οικειοποιηθεί και αυτός την συγκεκριμένη ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ-επαναλαμβάνουμε- εξέλιξη.

Η ανακοίνωση του έχει τίτλο: “ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΔΙΔ/ΧΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ”
Ήταν ένας διαρκής αγώνας της Δημοτικής Αρχής, του Δημοτικού Συμβουλίου, με την συμπαράσταση του Μητροπολίτη μας κ.κ. Δαμασκηνού αλλά και πολιτικών εκπροσώπων, τοπικών φορέων και όλων των κατοίκων του Δήμου Διδ/χου ,με πολλές ενέργειες και πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση. Συναντήσεις με τις Πρυτανικές Αρχές, τις Πολιτικές Αρχές, τους τοπικούς φορείς. Δημοτικά Συμβούλια με την συμμετοχή όλων των φορέων. Επανειλημμένες συσκέψεις σε Αλεξανδρούπολη αλλά και Θεσσαλονίκη με τους Πανεπιστημιακούς φορείς. Ιδιαίτερα θέλω να επισημάνω τις επαφές και την κρίσιμη συνάντηση με τον πρόεδρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου κ. Γ. Στάμου η οποία αποδείχθηκε καθοριστική για την έκβαση των αιτημάτων μας, όπως προκύπτει και από το κείμενο του νομοσχεδίου. Θα ήταν παράληψη να μην αναφέρω την έκδοση ψηφισμάτων υπέρ της συνέχισης λειτουργίας Νοσηλευτικής στο Διδυμότειχο από Κ.Ε.Δ.Ε. και Π.Ε.Δ . Στηρίζοντας το δίκαιο αίτημα μας”.