Αλεξανδρούπολη: Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα Σάββατο μπροστά στο Δημαρχείο

Αλεξανδρούπολη: Εθελοντική αιμοδοσία σήμερα Σάββατο μπροστά στο Δημαρχείο

Εθελοντική Αιμοδοσία μπροστά στο Δημαρχείο της Αλεξανδρούπολης οργανώνει σήμερα  Σάββατο πρωί 09: με 13:30, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών της πόλης

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του: “Είναι μια ακόμη προσπάθεια, να πράξουμε το καθήκον μας! Άλλη μια ευκαιρία για την κοινωνική μας προσφορά!

Αγαπητοί συμπολίτες, είναι καλό να γνωρίζετε ότι οι Αιμοδοσίες του Σαββάτου και της Κυριακής είναι πολύ σημαντικό γεγονός για τους ασθενείς στο νοσοκομείο της πόλης μας.

Στόχος είναι να υπάρχει επαρκείς αριθμός μονάδων αίματος ώστε να αντιμετωπίζονται όλα τα περιστατικά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

Σας ενημερώνουμε ότι οι καθημερινές ανάγκες στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, είναι περίπου 25 με 30 μονάδες αίματος την ημέρα.

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ: Την αιμοδοσία του εξαμήνου σας μην την αναβάλετε, εκμεταλλευτείτε την πρωινή Αιμοδοσία του Σαββάτου 09: με 13:30, στο κέντρο της πόλης αλλά και το απόγευμα 17:30 με 20:30 στο νοσοκομείο.

Σημαντικό Τώρα μπορείτε να απολαύστε την εξυπηρέτηση της Κυριακής, αλλά και όλων των αργιών μαζί με της Τετάρτης και Σαββάτου, παράλληλα με μια εκδρομή για Αιμοδοσία στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης,

από το πρωί 08:30 με 14:30 ή το απόγευμα 17:30 με 20:30.

η Εθελοντική Αιμοδοσία 2 φορές τον χρόνο

ΣώΖΕΙ ζωές, αλλά ωφελεί και την υγεία μας!

«Η Εθελοντική Αιμοδοσία πράγματι σώζει ζωές, παράλληλα βελτιώνει και την υγεία του Εθελοντή Αιμοδότη»

-Η χώρα μας χρειάζεται ετησίως περίπου 550.000 μονάδες αίματος.

-Δυστυχώς από το 1979 έως σήμερα, δεν καταφέραμε να έχουμε αυτάρκεια αίματος και παραγώγων με Τακτικούς Εθελοντές Αιμοδότες.

– Έρευνες έδειξαν ότι, ένα μεγάλο μέρος ευθύνης για την έλλειψη, έχουν και οι γονείς στις οικογένειες .

– Οι περισσότεροι Έλληνες είναι κατευθυνόμενοι αιμοδότες, διότι δίνουν αίμα μόνο όταν υπάρχει ανάγκη για συγκεκριμένο ασθενή.

– Η Έλλειψη Αίματος στην χώρα σημαίνει ότι, οι Ασθενείς  ταλαιπωρούνται.

– Όσο  οι υγιείς καθυστερούν να αιμοδοτήσουν, τόσο οι Πάσχοντες βασανίζονται

και όσο ακόμα αδιαφορούν, δυστυχώς οι Πάσχοντες  χάνονται!

-Λέμε ότι ζούμε σε Πολιτισμένη Κοινωνία, αλλά όμως Κοινωνία Πολιτών δεν είμαστε. Όλοι προσφέρουμε Αίμα από 18 έως 65 ετών.

Αιμοδοσία και με χάπια!

Ακόμη και όσοι ρυθμίζουν με χάπια, πίεση, χοληστερίνη, τριγλυκερίδια, θυρεοειδή, ζάχαρο, μπορούν να δώσουν αίμα, αρκεί και με το χάπι να είναι ρυθμισμένοι.

Για να απολαύσετε πραγματικά την συμμετοχή σας στην μοναδική εμπειρία της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, καλό είναι να έχετε σωστή προετοιμασία από την προηγούμενη μέρα, καλή ξεκούραση, αρκετό νερό, καλό βραδινό ύπνο, με καλό πρόγευμα για την πρωινή αιμοδοσία, ή για την απογευματινή αιμοδοσία δίνεται αίμα 2 με 3 ώρες μετά το μεσημβρινό γεύμα .

θερμή παράκληση από την Γραμματεία του συλλόγου!

Αγαπητέ Αιμοδότη, αν για κάποιο λόγο δεν επιτρέπεται να δίνεις αίμα,

ή αν δεν επιθυμείς να είσαι μέλος, ενημέρωσε μας.

Κιν 6973080111   eaa1988@otenet.gr  γρφ 25510-20478    

Με εκτίμηση από την Γραμματεία του ΣΕΑ Αλεξανδρούπολης