ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Πρωθυπουργός… Τοψίδης, ο Φαραντάτος που ελπίζει και οι… ταυτότητες του Διδυμοτείχου

ΕΒΡΟ… ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Πρωθυπουργός… Τοψίδης, ο Φαραντάτος που ελπίζει και οι… ταυτότητες του Διδυμοτείχου

Εντάξει, έχετε δίκιο ότι και να πείτε, ότι και αν γράψατε, στέλνοντας μου μηνύματα με διάφορους τρόπους ή με τηλεφωνήματα σας κάποιοι. Το παράκανα με την απουσία του… Ναρκαλιευτή και δεν θα ψάξω δικαιολογίες.

Θα μπορούσα βέβαια να επικαλεστώ την “ολιγαρκή αφθονία”, το νέο όραμα και όνειρο της Πρωθυπουργάρας μας, του Αλέξη Τσίπρα και να απαντήσω: Aρκεστείτε όσον αφορά το ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ, στην… ολιγαρκή αφθονία. Ξέρετε άλλωστε πόσο συμπαθώ τους Συριζαίους, τόσο σε εθνικό όσο κυρίως σε τοπικό επίπεδο.

Κι επειδή δεν θα μάθατε όλα όσα έγιναν στην πρόσφατη επίσκεψη της υφυπουργού Μακεδονίας(έτσι το λέμε ακόμα ή άλλαξε μετά το… ξεπούλημα από την Κυβέρνηση της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς )-Θράκης Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, δημοσιεύω την συγκεκριμένη φωτογραφία απο την επίσκεψη της στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Όπως βλέπετε, όλοι τους (από αριστερά Καίσας, Μαλτέζος, Δούκας, Χατζηγεωργίου, Γκαρά, Ρίζος) είναι κυριολεκτικά μέσα στην καλή χαρά. Μάλιστα η κυρία Χατζηγεωργίου, που μέχρι πρόσφατα ήταν στο επιτελείο του Κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου αλλά και του Αλέξη Τσίπρα, έλκει και καταγωγή απ΄τον Έβρο, αφού η μητέρα της είναι από την Αλεξανδρούπολη.

Τι έγραφε αυτός ο καραγκιόζης ο… Πιτιακούδης; Ότι θα έχουμε πρόβλημα με τους Εβρίτες επειδή ξεπουλήσαμε την Μακεδονία στους Σκοπιανούς; Χα, χα,χα. Ρε τον βλάκα. Μόνο στα χέρια δεν μας… σήκωσαν. Ούτε ένας δεν μας είπε κουβέντα

Κρίμα που δεν το γνώριζε αυτό ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, όταν τα Θεοφάνεια του 2017 έλεγε στον Πρωθυπουργό να δημιουργηθεί ένα Γραφείο του και στην Αλεξανδρούπολη, μετά τη Θεσσαλονίκη ό[που έβαλε τη Νοτοπούλου. Θα πρότεινε τότε τη νυν φυπουργό Μακεδονίας-Θράκης και έτσι θα γινόταν… το θέλημα του.

“‘Επιασε” αμέσως το… μήνυμα Μητσοτάκη

Μια και αναφέρθηκε στον Πρωθυπουργό, θυμήθηκα όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα στην Ξάνθη. Εκεί βρέθηκε αρχικά την Παρασκευή ο… εν αναμονή Πρωθυπουργός (για να μην παρεξηγηθώ από τον φίλου τον Σπύρο Δέδογλου, αυτό με βάση τις δημοσκοπήσεις και αν επαληθευτούν) Κυριάκος Μητσοτάκης. Ήρθε όπως αποδείχθηκε από τις ομιλίες και δηλώσεις του, κυρίως για να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης του επίσημου υποψήφιου της Νέας Δημοκρατίας Χρήστου Μέτιου, που είναι και προσωπική του επιλογή.

Μάλιστα κάποιοι ήδη το… έπιασαν το μήνυμα, όπως ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, που είναι γνωστό πως δεν χωνεύει το νυν Περιφερειάρχη χρόνια τώρα και ο ίδιος με τους συνεργάτες του έκαναν “παιχνίδι” εναντίον του. Φρόντισε λοιπόν ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης,  την επομένη μέρα κιόλας, να  συνφάγει με τον Μέτιο, παρουσία του νυν και πρώην Προέδρου της ΝΟΔΕ Ροδόπης Βεζυργιαννίδη και Μορφακίδη. Έτσι, για να δείξουν πως η Ν.Δ στο γειτονικό νομό είναι ενωμένη και στηρίζει την επίσημη υποψηφιότητα του κόμματος.

Ο κ.Μητσοτάκης όμως, εξήγγειλε τόσο κατά την ομιλία του όσο και στη συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε και τα βασικά σημεία του κυβερνητικού του προγράμματος για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Όπως την επέκταση του φυσικού αερίου και στο Διδυμότειχο και άλλες πόλεις της Περιφέρειας, τον πρωτογεμνή τομέα, τουρισμό επί 12 μήνες και άλλα τέτοια. Ορισμένα μάλιστα προβάλλονται και με χορηγούμενες δημοσιεύσεις στο facebook.

Ο Πρωθυπουργός… Τοψίδης

Δυο ημέρες αργότερα όμως, την Κυριακή, στην Ξάνθη μίλησε και ο φίλος μου Τάκης (Τάκης, Τάκης οέ, οέ, οέ και ας γίνεται… μπαρούτι η Νίκη, έτσι και αλλιώς με βρίζει απ’ το πρωί ως το βράδυ) Τοψίδης,  οργάνωσε άλλη μια… αμερικανιά. Μια επικοινωνιακή φιέστα, προκειμένου να ανακοινώσει… 10 νέους υποψήφιους, από τους οποίους μάλιστα ο ένας απουσίαζε και μόνο οι τρεις ήταν Ξανθιώτες.Τί σημασία έχει. Ντόρος να γίνεται, επίδειξη πλούτου να κάνουμε, γιατί όντως… ρίχνει πολύ χρήμα για ενοικίαση αίθουσας, ποτά, καφέδες, φαγητά, ηχητική κάλυψη, τηλεοπτικές οθόνης, ασύρματα μικρόφωνα, χειλόφωνα (αυτό που έχουν προσαρμοσμένο στο πρόσωπο) και πολλά ακόμα έξοδα.

Εκεί λοιπόν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ μίλησε ως… Πρωθυπουργός. Τί να του πει το… γατάκι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που εξήγγειλε δυο-τρία πράγματα. Ο φίλος μου ο Τάκης θα τα λύσει όλα τα προβλήματα της περιοχής που υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Και τι δεν είπε ο… στόμας του. Θα πάρει από την Ευρωπαϊκή Ένωση όλα τα χρήματα που έχασε η Περιφέρεια όλα αυτά τα χρόνια, από τότε δηλαδή που η Ελλάδα μπήκε στην ΕΟΚ όπως λεγόταν παλαιότερα και Ε.Ε τώρα. Όταν πρόκειται άλλωστε για χρήμα, ο φίλος μου ο Τάκης γίνεται… θεριό ανήμερο.

Θα δημιουργήσει λέει brand name της Περιφέρειας, που τόσα χρόνια δεν υπήρχε. Οκτώ χρόνια Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, όχι brand name του νομού Έβρου δεν μπόρεσε να κάνει, αλλά ούτε εκείνο το Evros shop που υπόσχεται χρόνια. Αλλά αυτά τα ρωτάει μόνο ο… κομπλεξικός Πιτιακούδης, που λένε και κάποιοι άλλοι… όψιμοι φίλοι του. Είπε ακόμα πως θα λύσει το πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή, διασυνδέοντας την με την εκπαίδευση, όπως τον έβλεπα να διαβάζει τις σημειώσεις που του είχαν ετοιμάσει. Έτσι τόνισεθα σταματήσει τα παιδιά της Περιφέρειας να φεύγουν στο εξωτερικό. Τι νομίζετε. Όποιος-όποιος είναι ο φίλος μου ο Τάκης;

Τι την ήθελε την ερώτηση για τον Πάιατ;

Θα δώσει κίνητρα για να γίνουν προσλήψεις, θα επιδοτήσει το κόστος μεταφοράς. Τι να του πει λοιπόν ο… Κούλης ο Μητσοτάκης, του επίσης  εν’ αναμονή Πρωθυπουργού Τάκαρου Τοψίδη; Η θέση του Περιφερειάρχη είναι ξεκάθαρο πως θεωρείται -και είναι- πολύ μικρή για να καλύψει τις ικανότητες και τις φιλοδοξίες του. Απλά θα αποτελέσει… σκαλοπάτι για να διεκδικήσει κάποια στιγμή και την Κυβέρνηση. Θα διεκδικήσει επίσης και το μεταφορικό ισοδύναμο, όπως συμβαίνει και στα νησιά, όπως επίσης ανέφερε. Επαναλαμβάνω. Μην είστε προκατειλημμένοι και ρωτάτε γιατί ως Πρόεδρος των Επιμελητηρίων ΑΜ-Θ δεν έκανε τίποτε γι’ αυτά, παρά μόνο δημόσιες σχέσεις.

“Θα πιέσω την κεντρική πολιτική σκηνή. Θα πιέσω την Ευρώπη. Θα πάμε οι ίδιοι στην Ευρώπη να διεκδικήσουμε. Θα βάλω όλους τους θεσμούς να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι”, είπε ο κ.Τοψίδης. Ήδη μάλοστα ο Γιούνκερ, ο Μοσκοβισί, ο Ταγιάνι και οι άλλοι ευρωπαίοι αξιωματούχοι στις Βρυξέλλες, άρχισαν τις συσκέψεις. Τρέμουν την ημέρα που θα πάει ο φίλος μου ο Τάκης και θα τους..  πιέσει τρίζοντας τους τα δόντια. Μην κοιτάτε τώρα που πηγαίνει μόνο στο Μιλάνο για να ψωνίσει ρούχα για τα μαγαζιά της.. Νίκης. Αντίσκηνο θα στήσει έξω απ’ τα κτίρια της Ε.Ε για το καλό της Περιφέρειας.

Κάπου εκεί του έγινε και η ερώτηση από τον Αθηναίο δημοσιογράφο Νίκο Υποφάντη που παρουσίασε την εκδήλωση, αλλά τον “πάγωσε” με τη συγκεκριμένη αναφορά και γι’ αυτό την προσπέρασε χωρίς να απαντήσει. “Σε είδα με τον πρέσβη τον Αμερικανό” του είπε. Αυτό δεν το είχαν προφανώς προσυνεννοηθεί, ούτε το έκαναν… πρόβα. Υπό το… άγρυπνο μάτι της Εύης Σκαρίπα, της υπεύθυνης επικοινωνιολόγου του Τοψίδη. Στην επίσκεψη του Τζέφρυ Πάιατ στο Επιμελητήριο Έβρου αναφέρονταν.

Τί το ήθελε να του θυμίσει εκείνη την ψυχρολουσία; Όταν ο πρέσβης των ΗΠΑ τον κατσάδιαζε για την επίσκεψη στην Κριμαία, το διπλωματικό “έγκλημα” που έκανε με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη; Για το γεγονός ότι ακόμα δεν κατήργησε την αδερφοποίηση με το αντίστοιχο Επιμελητήριο της Συμφερούπολης που αντίκειται σε όσα επικρατούν διεθνώς μια και υπάρχει εμπάργκο στην Κριμαία λόγω της παρουσίας των Ρώσων; Τα θυμίζουν αυτά στον Τάκη;

Ούρλιαζε κατά της Αθήνας, ενώ φέρνει για

παρουσιαστές Αθηναίους δημοσιογράφους!!!

Το αποκορύφωμα ήταν πάντως, όταν ο πρώην δήμαρχος Ξάνθης (όλο πρώην ήταν στην αίθουσα απ’ ότι άκουσα και κανένας εν ενεργεία, για τόσο μεγάλη στήριξη μιλάμε) Λάκης Στυλιανίδης, αναφέρθηκε στην γραφειοκρατία του αθηνοκεντρικού κράτους, που ταλαιπωρεί την τοπική αυτοδιοίκηση. Εκεί… άναψε ο φίλος μου ο Τάκης, αγρίεψε και άρχισε να κουνάει σπασμωδικά και νευρικά τα χέρια του και να… ουρλιάζει κυριολεκτικά, λες και είδε μπροστά του τον… μισητό Πιτιακούδη. “Η Αθήνα να μας αφήσει ήσυχους. Η Αθήνα να κοιτάξει την δουλειά της και εμείς να κάνουμε την δικιά μας”.

Δίκιο έχει, αλλά θα μπορούσε κάποιος να του επισημάνει, ότι και στις δυο εκδηλώσεις που έκανε σε Καβάλα και Ξάνθη, δημοσιογράφους της Αθήνας έφερε. Τον Θανάση Λάλα στην πρώτη και το Νίκο Υποφάντη στη δεύτερη. Λες και δεν υπάρχουν αξιόλογοι και ικανοί δημοσιογράφοι στους νομούς της Περιφέρειας ΑΜ-Θ να αναλάβουν αυτή την δουλειά. Ο Παπαδόπουλος του “Μαχητή” Ξάνθης για παράδειγμα ή ο Χλώρος της “¨Εβδομης Μέρας” από την Καβάλα που είναι εξαιρετικοί δημοσιογράφοι. Αλλά τι να τους κάνει αυτούς,. Είναι… αντικειμενικοί και θα τον… στριμώξουν.

Αφήστε που δεν θα δεχόταν να πάρουν χρήματα για την συγεκκριμένη παρουσίαση. Οι άνθρωποι ασκούν πάνω απ όλα σωστά το δημοσιογραφικά λειτούργημα. Γιατί αν δεν το ξέρετε, φυσικά και πήρε χρήματα ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Νίκος Υποφάντης που βρέθηκε στην Ξάνθη να παρουσιάσει την εκδήλωση. Τζάμπα θα το έκανε ή επειδή… αγαπάει τον φίλο μου τον Τάκη. Ιδιαίτερα στην εποχή της κρίσης, με τους μισθούς των δημοσιογράφων, ακόμα και των προβεβλημένων σαν τον Υποφάντη, να κυμαίνονται κοντά στα 1.000 ευρώ, είναι μια καλή “αρπαχτή” (με την καλή έννοια) παρόμοιες παρουσιάσεις.

Γκρίνια στους ντόπιους δημοσιογράφους

Σιγά μην άφηνε κυριακάτικα την οικογένεια του ο συγκεκριμένος και να έτρεχε στην Ξάνθη, χωρίς αμοιβή (το έλεγξα αν γράφω σωστά την λέξη αμοιβή, μην μου κάνει πάλι παρατηρήσεις γραμματικής για τη συγκεκριμένη λέξη ο φίλος μου ο Τάκης, που έχει τελειώσει Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Νέας Βύσσας). Για όσους δεν γνωρίζετε ή δεν έχετε δει και ακούσε τον Υποφάντη στον ΣΚΑΪ, έχει πολλές φορές προκαλέσει αρνητικά και ειρωνικά σχόλια για τις… υπερβολές ή τα ρεπορτάζ του, που κάποια θεωρήθηκαν ακόμα και προσυνεννοημένα.

Το πιο πρόσφατο που συζητήθηκε, ήταν η προσπάθεια του μπροστά σε κάμερα, να κάνει ανάληψη από ΑΤΜ ποσού 100.000 ευρώ, όσο ήταν το δάνειο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη από την Τράπεζα Αττικής. Όσο και αν δεν χωνεύει κάποιος τον Πολάκη, με τέτοιους αστείους εξυπνακισμούς σαν του Υποφάντη, μπορεί στο τέλος και να τον συμπαθήσει. Πάλι καλά πάντως, που δεν έφερε στη σκηνή που ήταν με τον κ.Τοψίδη, κανένα ΑΤΜ της… Συνεταιριστικής Τράπεζας Έβρου και να προσπαθήσει να κάνει ανάληψη παρόμοιο δάνειο. Γιατί ως γνωστόν, η συγκεκριμένη τράπεζα, στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας μεττέχει εδώ και πολλά χρόνια ο φίλος μου ο Τάκης, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και γι’ αυτό ουσιαστικά απορροφήθηκε από την αντίστοιχη Τράπεζα Δράμας. Ουσιαστικά έπαψε να υπάρχει.

Μαθαίνω πάντως η τακτική αυτή του κ.Τοψίδη, να καλεί δηλαδή Αθηναίους δημοσιογράφους ως παρουσιαστές στις εκδηλώσεις του, άρχισε να δημιουργεί… γκρίνιες στους φιλικά προσκείμενους σε αυτόν δημοσιογράφους των ντόπιων ΜΜΕ. Γι’ αυτό έξω από την αίθουσα σχολίαζαν αρνητικά τις παρουσίες Λάλα και Υποφάντη. Τον αδικούν όμως τον φίλο μου τον Τάκη. Πάντα είχε… μεγαλομανία και ήθελε να επιδεικνύεται. Ξεχάσατε τον πανάκριβο γάμο του με τη Νίκη πριν λίγα χρόνια στην Αλεξανδρούπολη, που κάποιοι θεώρησαν πρόκληση σε εποχές κρίσης; Ψιλά γράμματα αυτά για τον υποψήφιο Περιφερειάρχη.

Στη Δράμα παρουσιαστή τον… Μάκη Τριανταφυλλόπουλο;

Μην κοιτάτε που στα λόγια έκραζε την Αθήνα. Μόνιμος θαμώνας στο PIT, το γνωστό καφέ του Κολωνακίου στην οδό Κανάρη, ήταν την εποχή της δημαρχίας του κουμπάρου του Νικήτα Κακλαμάνη. Τότε που εξαπλώθηκε επιχειρηματικά και στην πρωτεύουσα με διάφορες δουλειές, έβγαλε αρκετό χρήμα και γι’ αυτό έχει τώρα την δυνατότητα να το ξοδεύει προεκλογικά, σε ακριβές φιέστες επικοινωνιακού χαρακτήρα. Από που νομίζετε προέρχονται τα ευρώ; Από την κατασκευαστική ΑΣΦΑΛΤΟΔΟΜΙΚΗ (ακόμα να ολοκληρώσει τον δρόμο Ορεστιάδα-Βάλτος-Φυλάκιο), που ως υπεργολάβος παίρνει δημόσια έργα (αποχώρησε όπως λέει τέλη του 2017) ή από την εταιρεία κέτερινγκ που έχει και αναλαμβάνει την σίτιση σχολείων, επίσης με κρατικά χρήματα;

Μήπως πιστεύει κανείς, ότι όλα αυτά τα χρήματα προέρχονται από πολύ παλιότερες και πολύ κερδοφόρες γι’ αυτόν εποχές; Τότε με τα παράνομα “φρουτάκια” λέω, που σίγουρα του απέφεραν τεράστια κέρδη. Πάντα άλλωστε ο παράνομος τζόγος έχει πολύ χρήμα. Ξέρετε, για τον καιρό που ο γνωστός δημοσιογράφος Μάκης Τριανταφυλλόπουλος (αλήθεια, στην επόμενη εκδήλωση που έχει στην Δράμα γιατί δεν καλεί αυτόν για… παρουσιαστή;) αποκάλυπτε με τα βίντεο στις εκπομπές του, τα μαγαζιά του φίλου μου Τάκη στην Ορεστιάδα, με τα παράνομα “φρουτάκια” και τον ανέφερε ως… κουμπάρο του Νικήτα Κακλαμάνη.

Καταλαβαίνετε σε τι αναφέρομαι. Στα “φρουτάκια” που κατέστρεφαν και καταστρέφουν οικονομικά ανθρώπους, διαλύουν οικογένειες και δημιουργούν κοινωνικά δράματα. Αλλά επειδή θέλω να είμαι σωστός, δεν φταίει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, αν οποιοσδήποτε δεν έχει μυαλό και πάει να παίξει. Είτε τότε που αυτός είχε τα συγκεκριμένα μαγαζιά, είτε τώρα. Με το ζόρι τον βάζει ή τον αναγκάζει κάποιον να πάει εκεί; Ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεων του άλλωστε. Όπως και οι πολίτες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αν επιλέξουν να ψηφίσουν έναν άνθρωπο με τέτοιο παρελθόν, ο κ.Τοψίδης θα φταίει; Όχι φυσικά. Οι ίδιοι.

Διδυμότειχο: Αυτός πόσες… ταυτότητες έχει;

Μια και είμαστε στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ας ασχοληθούμε και λίγο με το Διδυμότειχο. Ξέρετε ποιά είναι η ερώτηση που κυριαρχεί στην πόλη; “Αυτός πόσες ταυτότητες έχει ή μπορεί να μαζέψει”; Κι εννοούν φυσικά, ότι οι υποψηφότητες που έχουν ανακοινωθεί ήδη για την θέση του δημάρχου είναι ήδη 5, αλλά το θέμα είναι όταν κατατεθούν οι επίσημες δηλώσεις των συνδυασμών στο Πρωτοδικείο, πόσοι και ποιούς θα δηλώσουν τότε οι ως τώρα εμφανιζόμενοι υποψήφιοι δήμαρχοι.

Γιατί το λένε αυτό; Επειδή ήδη υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι που θεωρούνταν ότι στήριζαν τον ένα υποψήφιο δήμαρχο, ξαφνικά εμφανίζονται στο ψηφοδέλτιο (θεωρητικά πάντα) άλλου. Κι όλα αυτά, ενώ ο μόνος που δεν έχει δηλώσει επίσημα ότι θα κατέβει υποψήφιος, είναι ο νυν δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης. Κι αυτός όπως γνωρίζουν όλοι στην πόλη, έχει τον… τρόπο να πείσει οποιονδήποτε να πάει μαζί του ή να μην είναι στην χειρότερη περίπτωση υποψήφιος με αυτόν που θεωρεί βασικό του αντίπαλο.

Κι όταν λέω τον τρόπο, δεν εννοώ κάτι… πονηρό. Προς Θεού. Στην… πειθώ του Παρασκευά αναφέρομαι, για το τεράστιο (το ποιο;) έργο που έχει επιτελέσει στο Διδυμότειχο αυτά τα 9 χρόνια. Τα λόγια του νυν δημάρχου και όχι… τίποτε άλλο φυσικά, θα πείσουν τους υποψήφιους που θα είναι μαζί του. Όπως έγινε άλλωστε και με τους περισσότερους, στις δυο προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Ιδιαίτερα μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής, η… πειθώ, με τα λόγια να το ξεκαθαρίσω, του Παρασκευά, ήταν αποτελεσματική και αλάνθαστη.

Κάτι ακόμα για το Διδυμότειχο. Ο υπεύθυνος του Ευγενίδειου Πολιτιστικού Κέντρου Σάκης Σίμογλου, αν και κάποια στιγμή αποφάσισε να είναι υποψήφιος για δήμαρχος, τελικά συντάχθηκε με τον Κώστα Δημητρίου και τον συνδυασμό του “Μαζί για το Διδυμότειχο” και να αγωνιστούν μαζί. Αν και δέχεται τις τελευταίες ημέρες πολλές και έντονες πιέσεις από διάφορες κατευθύμνσεις, δημοτικές και περιφερειακές, η απόφαση του όπως ξεκαθαρίζει σε όλους, δεν πρόκειται να αλλάξει.

Θα αργήσει η ανακοίνωση για βουλευτές

Να ξαναπάμε λίγο στην επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Θράκη. Μπορεί να στήριξε έντονα και με συνεχείς δημόσιες τοποθετήσεις του την υποψηφιότητα του νυν Περιφερειάρχη Χρήστου Μέτιου, αλλά στο θέμα των υποψήφιων βουλευτών της Ν.Δ δεν… έβγαλε κάποια είδηση. Είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι δεν είναι ακόμα χρόνος για ανακοινώσεις. Μάλιστα, τόσο ο ίδιος όσο κυρίως οι συνεργάτες του, αυτό που απαντούσαν και σε όσους από τον Έβρο… αγωνιούν για το συγκεκριμέο θέμα, υποψήφιους ή συγγενείς και συνεργάτες, ήταν ότι δεν υπάρχει ακόμα κάτι στον… ορίζοντα.

Πάντως, όπως είχε αποκαλύψει το Evros-news.gr εδώ και λίγο καιρό, οι 6 που φαίνεται να έχουν “κλειδώσει” οριστικά, είναι ο νυν βουλευτής Τάσος Δημοσχάκης και οι… ημεδαποί ή ημεδαπές (για να χρησιμοποιήσω λίγο ορολογία του κ.Δημοσχάκη που συνηθίζει τα… υποφαινόμενος και τα… ο ομιλών, λες και είναι ακόμα αρχηγός στην ΕΛ.ΑΣ), Έλενα Σώκου, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Κώστας Χατζημιχαήλ, Σταύρος Κελέτσης και Χρυσή Μπαχαρίδου.

Αυτή η τακτική όμως, είναι δεδομένο ότι δημιουργεί υποψηφίους… δύο ταχυτήτων. Είναι δεδομένιο ότι ευνοεί έτσι και αλλιώς τους νυν βουλευτές που κάνουν προεκλογικό αγώνα πολλών μνηνών χωρίς κανένα πρόβλημα, κάποιους οι οποίοι έχουν πάρει διαβεβαιώσεις από τον κ.Μητσοτάκη ή στενούς συνεργάτες του, ενώ κρατάει “δεμένα τα χέρια” και τα πόδια, σε όσους θα έχουν ελάχιστο χρόνο για να περιοδεύσουν σε έναν τόσο μεγάλο νομό, όπως είναι ο Έβρος.

Ελπίζει για την… έκπληξη ο Φαραντάτος

Όσο για τον Παναγιώτη Φαραντάτο, συνεχίζει να το… παλεύει και τρέφει ελπίδες ότι θα καταφέρει να ανατρέψει την κατάσταση και να είναι τελικά σε μια από τις θέσεις του ψηφοδελτίου. Κάνει γι’ αυτό ότι μπορεί. Με εμφανίσεις σε αθηναϊκά κανάλια, όπου τον καλούν με την ιδιότητα του στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και συνεχείς περιοδείες στο νομό Έβρου. Ο καταγόμενος από την Κεφαλλονιά απόστρατος Στρατηγός, μπορεί να μην είναι Εβρίτης, αλλά έχει αποκτήσει στην περιοχή αρκετούς φίλους και γνωστούς, οι οποίοι πιστεύει πως θα τον στηρίξουν και θα τον ψηφίσουν.

Αυτό το επιχείρημα επικαλείται στις συζητήσεις του με τα κεντρικά στελέχη  της Ν.Δ στην οδό Πειραιώς και ελπίζει ότι τελικά θα κάνει την… έκπληξη. Το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στην πατρίδα του, το νησί της Κεφαλλονιάς, δεν τον… συγκινεί, αφού είναι μονοεδρική και έχουν άλλοι προτεραιότηα να εκλεγούν, αν πάρει φυσικά την έδρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ενώ τον Έβρο με πιθανές τρεις έδρες, όλα μπορούν να συμβούν.

Δεν έχει αφήσει λοιπόν και αυτός εκδήλωση για εκδήλωση, πόλη για πόλη, χωριό για χωριό. Αύριο μάλιστα που θα βρίσκεται στον Έβρο ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος λέγεται πως του είχε δώσει ανεπίσημα πριν από χρόνια το “χρίσμα” και γι’ αυτό ξεκίνησε προεκλογικό αγώνα, ο κ.Φαραντάτος θα είναι στα… πάνω του. Το θέμα όμως είναι, ότι αυτός που θα πάρει τις αποφάσεις είναι ο Πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης και το στενό του επιτελείο και αυτό έχει καταλήξει στους 6 που προαναφέραμε.

Μια καταδικαστική απόφαση “άγχωσε” πολλούς

Μια καταδικαστική απόφαση στην γειτονική Κομοτηνή, μαθαίνω πως “άγχωσε” πολλούς. Γιατί έχουν φιλικές σχέσεις με κάποιους από τους καταδικασθέντες σε κάποια χρόνια κάθειρξη, ενώ έχουν θεσμικούς ρόλους και η “εικόνα” τους επηρεάζεται. Ποιοί είναι δεν μπορώ να σας αναφέρω. Τι σημασία έχει αν λέγεται Λάκης ή Τάκης ή… Βαγγελάκης. Ο ένας από τους καταδικασθέντες μάλιστα, έχει ήδη ανακοινωθεί και ως υποψήφιος σε δήμο του Έβρου. Θα μάθω περισσότερα και θα σας ενημερώσω.

Σιγά τα… ωά θα μου πείτε. Εδώ ο Αντώνης Βαμβακερός καταδικάστηκε για πλαστογράφηση πτυχίου, τέθηκε σε αργία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης και ο δήμαρχος Βαγγέλης Λαμπάκης επιμένει, με την γνωστή ξεροκεφαλιά του, να τον κρατάει υποψήφιο.

Μαζί και το… μπουρσούκ

Περιμένω να δω αν στην αυριανή επίσκεψη του Αντιπροέδρου της Ν.Δ Άδωνι Γεωργιάδη στον Έβρο και συγκεκριμένα στην Ορεστιάδα όπου θα έχει συναντήσεις και θα μιλήσει, θα εμφανιστεί και ένας κοινός γνωστός του ίδιου και του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδη από την Θεσσαλονίκη. Το… μπουρσούκ’ όπως τον έχει “βαφτίσει” ένας πολύ καλός φίλος μου και απ’ τους πιο έντιμους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στην αυτοδιοίκηση.

Προς φίλους και “φίλους”

Ρε σεις. Όσοι έχετε πρόβλημα για αυτά που γράφουμε, πάρτε τηλέφωνο να μας το πείτε κατάμουτρα και να εξηγήσετε την άποψη σας. Δεν χρειάζεται να τηλεφωνείτε σε συγγενείς, γνωστούς και φίλους και να κάνετε παράπονα: “Τι γράφει ο δικός σου. Με έχει… ξεσκίσει ο φίλος σου. Με… χτυπάει ο κολλητός σου”. Δεν φταίνε σε τίποτα οι άνθρωποι να τα ακούνε. Όσο για τους άλλους που… υπόσχονται ότι έχουν τρόπο να με… συνετίσουν με… χειρονακτική εργασία, ένα να ξέρουν. Έχουν γνώση οι φύλακες και μην το τολμήσουν.

Για το τέλος, το απολαυστικό βίντεο

Άφησα για το τέλος, έτσι για όμορφο κλείσιμο, το… απολαυστικό βίντεο με την απάντηση του υποψήφιου δημάρχου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη στον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη και στην δήλωση του: “Γιατί Γιαννάκη δεν θέλεις να συνεργαστείς μαζί μου. Λέπρα έχω”; Πραγματικά, η… χοντρόμυγα στα καλύτερα της.

Ο… Ναρκαλιευτής

 

Ένα σχόλιο

  1. Κωνσταντίνε – βορειοεβριτικη προφορά – γράφεις για 5 υποψηφίους για τον Δήμο Διδυμοτείχου συν τον νυν δήμαρχο…. λες να μην κατέβει !!!!!!, σωστά το γράφεις να δούμε στο τέλος πόσοι θα μείνουν.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*