Με τους ταξιτζήδες συναντήθηκε η υποψήφια δήμαρχος Ορεστιάδας Μαρία Γκουγκουσκίδου

Με τους ταξιτζήδες συναντήθηκε η υποψήφια δήμαρχος Ορεστιάδας Μαρία Γκουγκουσκίδου

Με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών ταξί συναντήθηκε την Τετάρτη 27 Μαρτίου η επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ | ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΩ”, Μαρία Γκουγκουσκίδου.

Συγκεκριμένα τον κλάδο εκπροσώπησαν ο Γεώργιος Καρράς, Πρόεδρος και ο Ελευθέριος Καρράς, Ταμίας. Συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες ταξί της πόλη μας.

Σημαντικότερο και μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό της άσχημης κατάστασης του οδικού δικτύου, το οποίο ταλαιπωρεί τα οχήματά τους και επιβαρύνει τις ήδη αυξημένες δαπάνες άσκησης του επαγγέλματός τους.

Αρνητική για την επιτυχή άσκηση του επαγγέλματός τους είναι και η θέση στάθμευσης – πιάτσα των ταξί στην Ορεστιάδα, η οποία βρίσκεται σε σημείο της πόλης που δεν είναι εύκολα προσβάσιμο από επισκέπτες και ξένους και που δεν εξασφαλίζει στους αυτοκινητιστές αξιοπρεπείς συνθήκες παραμονής μεταξύ των δρομολογίων τους.

Τέλος θεωρούν υπέρμετρο το βάρος και την ευθύνη που τους έχουν ανατεθεί του ελέγχου της νομιμότητας των αλλοδαπών που χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες τους.

Οι αυτοκινητιστές των ταξί της Ορεστιάδας ζητούν να επιβάλλεται στην πόλη η νομιμότητα και η πιστή τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας από όλα τα μέρη, να αντιμετωπίζονται ως συνεργάτες της δημοτικής αρχής αλλά και της αστυνομίας σε κυκλοφοριακά θέματα, προσφέρονται δε να συμβάλλουν με όποιον τρόπο απαιτηθεί σε οποιοδήποτε σχεδιασμό του Δήμου προσέλκυσης επισκεπτών και αύξησης της τουριστικής κίνησης στην περιοχή.

Η υποψήφια Δήμαρχος τους δήλωσε ότι σε ότι αφορά τα προβλήματα των υποδομών που αναφέρθηκαν – δρόμοι, πιάτσα – θα λυθούν στα πλαίσια μιας ευρύτερης αστικής ανάπλασης που έχει σχεδιάσει η Δημοτική Παράταξη για την πόλη.

Στα υπόλοιπα θέματα θα υπάρχει συνεργασία με τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς – όπως Δήμος, Αστυνομία – ώστε και οι επαγγελματίες ταξιτζήδες να δουλεύουν με καλύτερους όρους αλλά και καλύτερες υπηρεσίες να προσφέρονται στους επισκέπτες και ντόπιους πελάτες.

Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και συμφώνησαν να είναι σε μια ουσιαστική επικοινωνία το επόμενο διάστημα.