Την… ξέσκισε την διαπλοκή ο Τσίπρας – Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Κόκκαλης, γιος του “εθνικού προμηθευτή”

Την… ξέσκισε την διαπλοκή ο Τσίπρας – Υποψήφιος Ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ο Πέτρος Κόκκαλης, γιος του “εθνικού προμηθευτή”

Την… ξέσκισε την διαπλοκή ο Αλέξης Τσίπρας και η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αφού ανακοίνωσε ως υποψήφιο Ευρωβουλευτή τον Πέτρο Κόκκαλη, τον γιο του “εθνικού προμηθευτή” της επιτομής αυτού που ονομάζουμε κρατικοδίαιτη διαπλοκή στην Ελλάδα.

Ο άνθρωπός είναι αδίστακτος, κοροϊδεύει κατάμουτρα κι ξεφτιλίζει όσους τον ψήφισαν και όσους ακόμα τον στηρίζουν επειδή… τρώνε καλά με διάφορους τρόπους από το Δημόσιο.  Έτσι όπως πάει, μπορεί να ανακοινώσει ως υποψήφιο και τον… Τζίγγερ, τον Γιάννη Βαρδινογιάννη δηλαδή της γνωστής οικογένειας.

Είναι λογικό ότι τα φώτα της δημοσιότητας συγκεντρώνει ο Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος ενσαρκώνει τον πόλεμο που έχει ξεκινήσει από το 2010 κατά της διαπλοκής, των «φαμιλιών» που μοιράζονται τον πλούτο, γενικώς κατά της ελίτ που ο Τσίπρας χρησιμοποιεί συχνά πυκνά στις ομιλίες του.

Είναι σίγουρο ότι με τον Πέτρο Κόκκαλη στο ευρωψηφοδέλτιο θα πρέπει να αναμένουμε ένταση στη μάχη κατά των διαπλεκόμενων συμφερόντων. Ισως δε να ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας τη μάχη από τις εταιρείες του πατρός Κόκκαλη.

Προφανής η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί στις ίδιες νόρμες που συνηθίζει. Δεν έχει σημασία αν είναι ο γιος του Σωκράτη Κόκκαλη, αρκεί που είναι ο εγγονός του Πέτρου, θα σκέφτηκαν στην Κουμουνδούρου.

Δεν έχει σημασία αν το όνομα «Κόκκαλης» είναι ταυτισμένο με τον «εθνικό προμηθευτή». Σημασία έχει να τα έχουμε καλά με όσο το δυνατόν περισσότερους επιχειρηματίες, διότι έρχονται… δύσκολες μέρες.

Δεν έχει σημασία αν ο Πέτρος Κόκκαλης θα χλευαστεί στο διαδίκτυο, αρκεί που εξυπηρετεί τις ανάγκες του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή για μια υποψηφιότητα που σκοπό έχει να διχάσει τον Πειραιά.

Τέλος το ηθικό πλεονέκτημα

Πάνω απ’ όλα ο νέος υποψήφιος του κυβερνώντος κόμματος ενσαρκώνει αυτόν τον διπολισμό στον οποίο βρίσκεται εδώ και χρόνια ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ. Από τη μια δηλαδή να το παίζει φίλος του λαού, αγωνιστής πλάι στους βιοπαλαιστές, αριστερός που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του σε θέματα διαφάνειας και ηθικής καθαρότητας.

Κι από την άλλη να είναι μια κυβέρνηση παρακοιμώμενη, φύλακας δηλαδή των μεγαλύτερων επιχειρηματικών συμφερόντων της χώρας, κυρίως των κρατικοδίαιτων.

Μπορεί ο Κόκκαλης να γίνει ευρωβουλευτής, κανείς δεν το ξέρει αυτό. Αλλά είναι σίγουρο ότι με την επιλογή του από τον Τσίπρα δύο πράγματα θα συμβούν. Το ένα είναι ότι θα γίνει βορά πλέον των μέσων ενημέρωσης, και ο Πέτρος Κόκκαλης αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ που τον επέλεξε. Και το άλλο ότι ξεμπερδεύουμε μια και καλή με το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστερά. Fake news ήταν, ένα καλό «προϊόν» που πουλήθηκε με την οκά μέχρι να έρθουν οι επιχειρηματίες να «αλώσουν» τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη θέλησή του φυσικά.

Τον… γλεντάει η Ν.Δ

Σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του να εντάξει στο ευρωψηφοδέλτιο τον Πέτρο Κόκκαλη, εξαπέλυσε η Νέα Δημοκρατία. Με ένα βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Πειραιώς θυμίζει τι έλεγε ο πρωθυπουργός για την ολιγαρχία και πώς τώρα τη βάζει στα ψηφοδέλτιά της.

Η Πειραιώς επισημαίνει εκ νέου ότι «η επιλογή του Πέτρου Κόκκαλη ως υποψηφίου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι το τελευταίο σκαλοπάτι της κατρακύλας του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι επιβεβαιώνει πλέον με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο τις διαπλεκόμενες σχέσεις της κυβέρνησης με συγκεκριμένους επιχειρηματίες εξευτελίζοντας σε δημόσια θέα το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ περί της δήθεν μάχης που δίνει με τη διαφθορά και τη διαπλοκή».

Σημειώνει μάλιστα «πόσο μάλλον όταν κανάλι της οικογένειας Κόκκαλη, το “Κόντρα Τσάνελ” στηρίζει απροσχημάτιστα τον ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο, προφανώς, της… μάχης κατά της διαπλοκής».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της Κουμουνδούρου, για σχέσεις ΝΔ-Μαρινάκη, η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει: «Επειδή ο κ. Τσίπρας, αλλά και αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης έχουν το θράσος να εξακολουθούν να καταλογίζουν στη ΝΔ τάχα στενές σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, έχει νόημα σήμερα να θυμηθούμε τέσσερις αδιαμφισβήτητες αλήθειες».

Τι είναι αυτό που συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον κ. Κόκκαλη;

Ο κ. Τσίπρας αντί να παριστάνει τον αρχάγγελο της ηθικής, οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες τι ακριβώς είναι αυτό που τον συνδέει με τον κ. Κόκκαλη.

Gepostet von ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ am Mittwoch, 27. März 2019

Σύμφωνα με το non paper της ΝΔ:

Είναι τοις πάσι γνωστό ότι το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε με το Βαγγέλη Μαρινάκη προκειμένου εκείνος να παράσχει απλόχερα την βοήθειά του στην εκλογή της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής. Κάτι που φάνηκε και από τα πολύ υψηλά ποσοστά που έλαβε η Ρένα Δούρου στον Πειραιά.
Ο ίδιος ο κ. Μαρινάκης δεν έκρυψε ποτέ ότι από το 2015, μετά δηλαδή την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ, επισκεπτόταν τακτικά το Μαξίμου, όπως και ότι δεχόταν ο ίδιος συχνά πυκνά στο γραφείο του στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα, όπως τους κ. Νίκο Παππά και Λευτέρη Κρέτσο.
Τις σχέσεις που είχαν μέχρι και το 2017 οι κ. Τσίπρας και Μαρινάκης επιβεβαιώνει το γεγονός ότι σύσσωμος ο ΣΥΡΙΖΑ πανηγύριζε όταν ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας πήρε τηλεοπτική άδεια με τον αντισυνταγματικό διαγωνισμό Παππά.


Ο ίδιος ο Πέτρος Κόκκαλης ήταν μέχρι πριν από λίγες μέρες στον ίδιο δημοτικό συνδυασμό με τον κ. Μαρινάκη και είχαν άριστες σχέσεις.
«Με απλά λόγια ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που αντί να παριστάνει τον κήνσορα της ηθικής, οφείλει να εξηγήσει στους πολίτες τι ακριβώς είναι αυτό που χάλασε τις σχέσεις του με τον κ. Μαρινάκη και κυρίως τι είναι αυτό που τον συνδέει πλέον με τον κ. Κόκκαλη» σημειώνει η ΝΔ και καταλήγει: «Και για τελειώνει η σπέκουλα.

Η ΝΔ ούτε γραμμάτια έχει να ξεπληρώσει, ούτε συναλλάσσεται και διαπλέκεται με κανέναν επιχειρηματία.

Αντιθέτως οι φωτογραφικοί διαγωνισμοί με τα βοσκοτόπια, οι κατατμήσεις των δημοσίων έργων, τα σκάνδαλα της ΔΕΠΑ, του Θριασίου, του Ελευθέριος Βενιζέλος, και τα φορολογικά δώρα στα καζίνο και τις στοιχηματικές εταιρείες, απέδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καλύτερος υπηρέτης της διαπλοκής σε αυτή τη χώρα».

Στήριξη από Τζανακόπουλο

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σχεδόν έπλεξε το εγκώμιο του Πέτρου Κόκκαλη και τον καλωσόρισε στη… συμπαράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Με μακροσκελή αναφορά του στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων τόνισε: Ο κ. Κόκκαλης, πέρα από ένα βαρύ όνομα, έχει και μία προσωπική ιστορία, μια προσωπική πολιτική διαδρομή, μια καταγραφή στον δημόσιο χώρο, στη δημόσια σφαίρα στη χώρα. Είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος εξελέγη το 2014 δημοτικός σύμβουλος, υπήρξε αντιδήμαρχος Πειραιά, ήταν άνθρωπος ο οποίος κινητοποιήθηκε με αλληλεγγύη στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, ένας άνθρωπος ο οποίος πολιτικά –αν θέλετε- δραστηριοποιήθηκε σε ζητήματα οικολογικής προστασίας, σε ζητήματα αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Αυτό είναι, όμως, ένα θέμα. Σήμερα, ο κ. Πέτρος Κόκκαλης συμπαρατάσσεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την Αριστερά, σε έναν αγώνα απέναντι στον μιντιακό υπόκοσμο, απέναντι στην ακροδεξιά υποκουλτούρα, απέναντι σε μια συνθήκη ζοφερή, η οποία απειλεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα και την ελληνική δημοκρατία.

Συμπαρατάσσεται, λοιπόν, σε αυτό τον αγώνα για δημοκρατία και νομίζω ότι δεν είναι η πρώτη φορά, ξέρετε, κ. Κατσίγιαννη, που άνθρωποι με κοινωνική συγκεκριμένη θέση, έχουν εντελώς διαφορετική πολιτική τοποθέτηση μέσα στη συγκυρία. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι άνθρωποι που προέρχονται από την αστική τάξη έχουν ξανασυμμαχήσει και έχουν ξανασυμπαραταχθεί με την Αριστερά στο παρελθόν και θα ξανασυμπαραταχθούν με την αριστερά στο μέλλον.

Αυτό ακριβώς φαίνεται να ενοχλεί σήμερα συγκεκριμένα συμφέροντα, τα οποία αντιλαμβάνονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια δυνατότητα ευρύτερης κοινωνικής και πολιτικής διείσδυσης, φαίνεται να αντιλαμβάνονται ότι δεν υφίσταται η φαντασιακή υγειονομική ζώνη, την οποία προσπαθούσαν ή προσπαθούν να δημιουργήσουν γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια μαζική πολυσυλλεκτική δύναμη της Αριστεράς, με την οποία ο κ. Κόκκαλης συμπαρατάσσεται στον αγώνα για τη δημοκρατία, στον αγώνα απέναντι στην ακροδεξιά, στον αγώνα απέναντι στον μιντιακό υπόκοσμο, ο οποίος απειλεί τη δημοκρατία στη χώρα. Και αυτή τη συμμετοχή του σε αυτό τον κοινό αγώνα την καλωσορίζουμε.