Ορεστιάδα: Παρατημένα τα παλιά γήπεδα τένις δίπλα στην σιδηροδρομική γραμμή (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Ορεστιάδα: Παρατημένα τα παλιά γήπεδα τένις δίπλα στην σιδηροδρομική γραμμή (ΒΙΝΤΕΟ+φωτό)

Τα παρατημένα γήπεδα τένις, που βρίσκονται στην άκρη της πόλης και δίπλα στην σιδηροδρομική γραμμή, σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή όπου θα μπορούσαν να μετατραπούν σε χώρο άλλων αθλοπαιδιών για να τα χρησιμοποιούν παιδιά αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι, μας έστειλε αναγνώστης από την Ορεστιάδα.

Στο βίντεο και τις φωτογραφίες, βλέπετε ότι τα γήπεδα που φιλοξενούσαν το τμήμα Αντισφαίρισης του Αθλητικού Ομίλου Ορεστιάδας έχουν εγκαταλειφθεί, οι μεταλλικές κατασκευές, όπως οι βάσεις των προβολέων σκουριάζουν, έχουν πεταχθεί μέσα λάστιχα και άλλα σκουπίδια και κινδυνεύουν να μετατραπούν σε χώρους εναπόθεσης οποιονδήποτε σκουπιδιών.

Τα γήπεδα τένις έχουν πλέον δημιουργηθεί σε άλλον χώρο και εκεί εξυπηρετούνται οι ανάγκες του συγκεκριμένου αθλήματος, αλλά θα μπορούσαν στο σημείο αυτό να υπάρξουν γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και άλλων δραστηριοτήτων. Μαθαίνουμε ότι υπάρχει προγραμματισμός του δήμου Ορεστιάδας για την ανακατασκευή και επαναχρησιμοποίηση του χώρου, αλλά έχει περάσει πάρα πολύς καιρός που οι κάτοικοι της περιοχής και όσοι περνούν από εκεί, αντικρίζουν αυτή την απαράδεκτη εικόνα εγκατάλειψης.

Κι όλα αυτά μάλιστα, όταν το γενικότερο τοπίο είναι πανέμορφο και οι παρατημένες εγκαταστάσεις αποτελούν μια χτυπητή… παραφωνία που χαλάει ολόκληρη την εικόνα.