Μυτιληνός: Στόχος μας η αξιοποίηση της παραλιακής. Μεταφορά εκεί της Γιορτής Κρασιού και της παρέλασης

Μυτιληνός: Στόχος μας η αξιοποίηση της παραλιακής. Μεταφορά εκεί της Γιορτής Κρασιού και της παρέλασης

Την έμφαση του στην καθημερινότητα και την λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες του δήμου Αλεξανδρούπολης, με άμεσες μάλιστα κινήσεις που θα βελτιώσουν την υπάρχουσα κατάσταση, επεσήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Μυτιληνός.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό STATUS Fm και τον Σταύρο Αποστολίδη, ο επικεφαλής της παράταξης “Αδέσμευτη Νέα Αυτοδιοίκηση”, τόνισε πως μια από τις πρώτες κινήσεις του είναι η αξιοποίηση της παραλιακής, με την μεταφορά εκεί της διεξαγωγής της Γιορτής Κρασιού, της παρέλασης και άλλων εκδηλώσεων, γιατί δεν είναι δυνατόν η Αλεξανδρούπολη που είναι παραθαλάσσια πόλη να μην την έχει αξιοποιήσει στο έπακρο. “Είναι δυνατόν να έχει αυτή την εικόνα η παραλιακή πλευρά της Αλεξανδρούπολης και να εμφανίζει αυτά που βλέπουμε; Όταν άλλες πόλεις την αξιοποιούν και φέρνουν κόσμο όχι μόνο από την πόλη και το νομό, αλλά και περιοχές μακρινές ως επισκέπτες;

Πρέπει να φέρουμε τον κόσμο στην παραλιακή. Δεν γίνεται να έχουμε ως πόλη παραλία και να μην την αξιοποιούμε. Να βλέπουμε την θάλασσα. Να μεταφέρουμε εκδηλώσεις, όπως την παρέλαση στο παραλιακό μέτωπο. Είμαστε η μοναδική πόλη που τα μαζέψαμε όλα στο κέντρο. Για παράδειγμα, η Γιορτή του Κρασιού παραπαίει. Ειδικά το καλοκαίρι ήταν μια τεράστια αποτυχία. Να αλλάξει η ημερομηνία ήταν μια απόφαση που αποδείχθηκε λάθος. Επειδή είμαστε άνθρωποι της αγοράς, λέμε ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος και να μεταφερθεί η Γιορτή Κρασιού στην παραλιακή για να δουλέψουν και τα μαγαζιά της πόλης. Γιατί όταν κουβαλάμε τον κόσμο έξω από την πόλη αυτό θα συμβεί. Θα υπάρχει πιθανότητα να αποτύχει.

Θέλουμε λοιπόν συνεχείς εκδηλώσεις στην παραλία. Με διάφορους τρόπους και επιλογές. Να μην αξιοποιούμε τα δικά μας παιδιά, μουσικούς και άλλους, στις εκδηλώσεις του δήμου και των άλλων φορέων”;

“Έτοιμο το πρόγραμμα μας με τρεις ενότητες.

Καθημερινότητα, κοινωνική πολιτική, ανάπτυξη”

Ο κ.Μυτιληνός αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα της παράταξης του που είναι ήδη έτοιμο κιαι θα παρουσιαστεί το επόμενο χρονικό διάστημα. “Το πρόγραμμα μας που είναι έτοιμο και θα το ανακοινώσουμε, βασίζεται σε τρεις ενότητες. Στην καθημερινότητα, στην κοινωνική πολιτική και στην ανάπτυξη. Έτσι θα κινηθούμε. Χωρίς πολλές φανφάρες, χωρίς πολλά μεγάλα λόγια. Στα χρόνια που άσκησα διοίκηση, διαπίστωσα ότι τα προβλήματα που απασχολούν την κοινωνία είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας. Τα μεγάλα έργα θέλουμε δεν θέλουμε θα γίνουν. Τα μικρά είναι που δεν μπορούμε να λύσουμε και έχουμε ευθύνη όλοι και εγώ μαζί, γι’ αυτό.

Η κοινωνία χρειάζεται πολλά. Πρώτον, τα απλά πράγματα και γι’ αυτό χρειάζεται ένα πρόγραμμα με βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες λύσεις. Δεν γίνεται μόλος ρίξουμε την άσφαλτο, να αρχίσουμε μετά από λίγο να σκάβουμε για να περάσει η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ ή το φυσικό αέριο. Όλα αυτά θέλουν πρόγραμμα, για να μη  ταλαιπωρούμε τους δημότες και δικαιολογημένα να παραπονιούνται. Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου είμαστε μια ομάδα που μας απασχολούν τα ουσιαστικά και όχι τα κουτσομπολιά και τα παραπολιτικά. Ποιος έχει προβάδισμα να εκλεγεί και άλλα παρόμοια. Ο καλύτερος δημοσκόπος άλλωστε είναι η κάλπη. Εκεί θα κριθούν όλα.

Ούτε οι στοιχηματικές εταιρείες παίζουν ρόλο, ούτε όσα ακούγονται για δημοσκοπήσεις. Αυτά όλα είναι για το θεαθήναι. Να δημιουργήσουν απλά κάποιες εντυπώσεις. Όσοι άλλωστε παίζουν στοίχημα ξέρουν πόσο έχουν πληρώσει τα… σιγουράκια.  Εμείς δεν συμμετέχουμε ως παράταξη σε όλα αυτά. Μας απασχολεί η καθημερινότητα του κόσμου και πως θα την βελτιώσουμε άμεσα λύνοντας άμεσα”.

“Θα επανεξετάσουμε την

πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου ” 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης προανήγγειλε την επανεξέταση του θέματος της πεζοδρόμησης της οδού Κύπρου, αφού όπως είπε ότι συνήθως γίνονται πεζόδρομοι περιοχές με μεγάλο όγκο καταστημάτων όπως η Βενιζέλου ή η Παλαιολόγου, αλλά η οδός Κύπρου δεν έχει τέτοιες προδιαγραφές. “Το συζητήσαμε και με τον Εμπορικό  Σύλλογο και τους καταστηματάρχες. Τι εξυπηρετεί σήμερα η οδός Κύπρου. Υπάρχει αγορά; Πάει ο κόσμος να ψωνίσει; Έχουμε την άποψη του ΟΛΑ που λέει πως έχει δυσκολέψει η κίνηση προς το λιμάνι. Έχουμε τους καταστηματάρχες που υποστηρίζουν ότι κλείνουν τα μαγαζιά γιατί δεν πετάνε ούτε τα κουνούπια. Η τάση μας είναι να γίνει δρόμος ξανά, εκτός αν με την προσπάθεια που θα κάνουμε να φέρουμε… ζωή στην οδό Κύπρου, τελικά αξιοποιηθεί. Νομίζω ήταν λάθος επιλογή η πεζοδρόμηση της και κόπηκε ένας κεντρικός πνεύμονας της πόλης. Αφού βλέπουν ότι δεν περπατάει και δεν ήταν σωστή ενέργεια. Δεν βλέπουν αυτό που διαπιστώνει όλος ο κόσμος και επιμένουν στο λάθος;”