Ελίνα Πιστεπολίδου: “Θέλω και θ’ αγωνιστώ για μια Αλεξανδρούπολη πιο καθαρή, σύγχρονη και λειτουργική για όλους”

Ελίνα Πιστεπολίδου: “Θέλω και θ’ αγωνιστώ για μια Αλεξανδρούπολη πιο καθαρή, σύγχρονη και λειτουργική για όλους”

Μια αγωνίστρια της ζωής, νοσηλεύτρια στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, μητέρα τριών κοριτσιών, με πολύχρονη παρουσία στο πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, η Ελίνα Πιστεπολίδου, είναι υποψήφια Σύμβουλος της Τοπικής Κοινότητας Αλεξανδρούπολης με την παράταξη “Δήμος για Όλους-Πρώτα Εσύ” και επικεφαλής υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Ζαμπούκη.

Πόντια στην καταγωγή, με εθελοντική δραστηριότητα εδώ και 20 χρόνια στον Μορφωτικό Σύλλογος Ποντίων Έβρου “Αλέξιος Κομνηνός”, αλλά και δίπλα στους συνανθρώπους της καθημερινά λόγω του επαγγέλματος της νοσηλεύτριας, αποφάσισε να συστρατευθεί στην προσπάθεια για αλλαγή στην δημοτική αρχή της πόλης. Να ενώσει τις δυνάμεις της με τον κ.Ζαμπούκη και τους άλλους συνυποψήφιους της, ώστε να δημιουργήσουν μια Αλεξανδρούπολη και έναν δήμο πραγματικά για όλους τους πολίτες του.

Η ίδια μιλώντας για την απόφαση της να ασχοληθεί πρώτη φορά με τα αυτοδιοικητικά, θέτοντας υποψηφιότητα για Σύμβουλος στην Τοπική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης, επισημαίνει: “Θέλω μια πιο καθαρή, σύγχρονη και όμορφη Αλεξανδρούπολη. Με πάρκα, δρόμους και παιδικές χαρές καθαρές για τα παιδιά. Να μπορεί ο πολίτης να βρει μια θέση σε πάρκινγκ για να αφήσει το αυτοκίνητο του και να μην ψάχνει επί ώρες για κάτι τέτοιο. Το βλέπω αυτό το σημαντικό πρόβλημα και το ζω καθημερνά και εγώ η ίδια. Είμαι μητέρα με τρία παιδιά, που κατεβαίνω προς το κέντρο επειδή μένω λίγο πιο έξω και καταλαβαίνω τι ακριβώς αντιμετωπίζει καθημερινά ο κόσμος.

Η εθελοντική προσφορά είναι κάτι που μου αρέσει και η παρουσία μου από το 1999 στον Πολιτιστικό Σύλλογο “Αλέξιο Κομνηνό” το αποδεικνύει. Όταν και λόγω του επαγγέλματος σου ζεις τον ανθρώπινο πόνο, την ανάγκη του διπλανού σου να έχει μια καλύτερη, ποιοτικότερη καθημερινότητα, τότε δεν μπορείς να παραμείνεις απλός θεατής και αποφασίζεις να ενεργοποιηθείς ακόμα περισσότερο. Αυτό με ώθησε να αποφασίσω την συμμετοχή μου στις δημοτικές εκλογές του ερχόμενου Μαίου”.

Επέλεξα τον Γιάννη Ζαμπούκη γιατί και θέλει

και μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο τον δήμο 

-Γιατί επέλεξες τον Γιάννη Ζαμπούκη και τον συνδυασμό του “Δήμος για ¨Ολους-Πρώτα Εσύ”; 

“Είναι η πρώτη φορά που θα είμαι υποψήφια στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Επέλεξα τον Γιάννη Ζαμπούκη και την παράταξη του, γιατί θεωρώ ότι είναι ο μόνος που θέλει και μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο, το πολύ καλύτερο θα έλεγα, την πόλη και γενικότερα τον δήμο Αλεξανδρούπολης. Οι άλλοι πιστεύω και δεν θέλουν, αλλά και δεν μπορούν.

Είναι ένας άνθρωπος μορφωμένος, πετυχημένος στην τομέα του, ικανός και νομίζω ότι είναι ο δήμαρχος που μπορεί να καταφέρει όλα αυτά που χρειάζεται η πόλη μας. Ακούει όλες τις απόψεις, είναι ανοιχτός σε προτάσεις και ιδέες και συνθέτει απόψεις με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα”.

-Είσαι υποψήφια στην Τοπική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης. Ποιες είναι οι κινήσεις που πρέπει να γίνουν για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα της πόλης;

“Η Αλεξανδρούπολη είναι μια πόλη με πολλά συγκιτικά πλεονεκτήματα και δεν τα έχει εκμεταλλευθεί σχεδόν καθόλου ή ελάχιστα θα έλεγα. Τουριστικά για παράδειγμα, ενώ διαθέτει την θάλλασα που είναι πολύ θετικό στοιχείο, βλέπουμε να μην την έχει αξιοποιήσει για να προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι έρχεται κάποιος στην πόλη, κυκλοφορεί στον παραλιακό δρόμο και δεν μπορεί να δει την παραλία. Να έχει άμεση πρόσβαση σε αυτή.

Η σημερινή δημοτική αρχή έχει ήδη δυο θητείες και ουσιαστικά δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι τώρα στον συγκεκριμένο τομέα. Αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους, είτε είναι καθαριότητα, θέσεις στάθμευσης, κυκλοφοριακό, λειτουργική πόλη. Δεν έχει μάθει να ακούει και να αφουγκράζεται τον κόσμο και τις απόψεις του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η οδός Κύπρου. Αλήθεια, ο κύριος Λαμπάκης γιατί δεν έφτιαξε το εκλογικό του κέντρο στον πεζόδρομο της οδού Κύπρου και το έστησε λίγο πιο πέρα; Μια και κόντρα στην γνώμη των πολλών, αποφάσισε και προχώρησε την πεζοδρόμηση του συγκεκριμένου δρόμου και θεωρεί πως υπάρχει πολύς κόσμος πλέον που περπατάει εκεί, υπήρχε καλύτερο σημείο γι’ αυτόν και την παράταξη του”;

-Πιστεύεις δηλαδή ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος και μπορούσαν να γίνουν πολύ περισσότερα στην Αλεξανδρούπολη, αλλά και σε ολόκληρο τον δήμο;

“Ασφαλώς. Αυτό το βλέπουν και το καταλαβαίνουν ακόμα και εκείνοι που βρίσκονται εδώ και 9 χρόνια στην δημοτική αρχή. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος, τόσο η πόλη όσο και η περιοχή των Φερών και της Τραϊανούπολης αλλά και όλα τα χωριά, εγκαταλείφθηκαν. Γι’ αυτό συστρατεύθηκα με τον Γιάννη Ζαμπούκη. Γιατί πιστεύω ότι μπορεί με την προσπάθεια και την συνεργασία όλων μας, να δημιουργήσει μια Αλεξανδρούπολη, αλλά και έναν δήμο συνολικά, πολύ καλύτερο, ομορφότερο, λειτουργικό και προσβάσιμο στους πολίτες του. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά να προσελκύσει επισκέπτες αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της περιοχής”.

-Τόνισες και εσύ την συλλογικότητα που υπάρχει στην παράταξη, τόσο στην καταγραφή και συζήτηση των προβλημάτων, όσο και στην λήψη των αποφάσεων; Το δηλώνει συχνά και ο κ.Ζαμπούκης αυτό;

“Αυτό που λέει ο επικεφαλής μας είναι πραγματικότητα και όχι σχήμα λόγου Είμαστε μια ομάδα ικανή, με πολύ όρεξη και διάθεση για προσφορά. Με γνώση των θεμάτων και των προβλημάτων. Ανοιχτοί σε προτάσεις και γνώμες των πολιτών, με τους οποίους συζητάμε είτε έχουν κάποιον θεσμικό ρόλο, είτε απλά εκφράζουν τις αγωνίες, τους προβληματισμούς κα τα αιτήματα τους. Σε αντίθεση με άλλους που δεν δέχονται την αντίθετη άποψη, που κάνουν πως τα ξέρουν όλα και αγνοούν τη γνώμη των πολιτών”.