Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Γονείς έδωσαν ζωή σε 4 συνανθρώπους μας δωρίζοντας όργανα του γιου τους

Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης: Γονείς έδωσαν ζωή σε 4 συνανθρώπους μας δωρίζοντας όργανα του γιου τους

Με τεράστιο μεγαλείο ψυχής και γενναιότητα, οι γονείς ενός νεαρού που νοσηλευόταν στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας  του Π.Γ.Νοσκομείου Αλεξανδρούπολης και ήταν εγκεφαλικά νεκρός, αποφάσισαν να χαρίσουν τα όργανα του και έδωσαν ζωή σε 4 συνανθρώπους μας.

Όταν διαπιστώθηκε ότι ο γιος τους ήταν θέμα χρόνου να φύγει από την ζωή και ότι η κατάσταση του ήταν μη αναστρέψιμη, αποφάσισαν να γίνει δωρεά οργάνων σε συνανθρώπους μας που τα είχαν τεράστια ανάγκη και περίμεναν στη λίστα μεταμοσχεύσεων. Αμέσως στήθηκε μια γιγαντιαία επιχείρηση σε Ελλάδα αλλά και εξωτερικό και ειδικές πτήσεις έφτασαν στο αεροδρόμιο “Δημόκριτος” της Αλεξανδρούπολης, προκειμένου ιατρικά τημ να παραλάβουν την καρδιά, τους δυο νεφρούς και το ήπαρ του νεαρού και να τα μεταφέρουν σε τρία μεταμοσχευτικά κέντρα. Στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο της Αθήνας, στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και στο Ιατρικό Κέντρο Βερολίνου Γερμανίας.

Μάλιστα ο ίδιος ο Διοικητής του ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης Δημήτρης Αδαμίδης αισθάνθηκε την ανάγκη να ευχαριστήσει στην οικογένεια του νεαρού γι’ αυτή την γενναία πράξη:

“Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους συγγενείς του εκλιπόντος.

Ένα μεγάλο μπράβο στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης που κατάφερε με ολονύκτια προσπάθεια να συντονίσει την όλη επιχείρηση με 3 μεταμοσχευτικά κέντρα (Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό, Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, Ιατρικό κέντρο Βερολίνου)”, δήλωσε χαρακτηριστικά.