ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Φραγκούλης Δούκας που “εξαφανίστηκε”, η υποψήφια σε δυο συνδυασμούς (!!!) και ο εκνευρισμένος Μαυρίδης

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο Φραγκούλης Δούκας που “εξαφανίστηκε”, η υποψήφια σε δυο συνδυασμούς (!!!) και ο εκνευρισμένος Μαυρίδης

“Κλείδωσαν” λοιπόν οι συνδυασμοί των υποψηφίων περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων, με την κατάθεση των συνδυασμών από τους επικεφαλής στα Πρωτοδικεία. Τώρα πλέον μέχρι το Σάββατο, μπορούν να γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις, αλλά ουσιαστικά με αυτούς που δήλωσε ο καθένας θα πορευτεί.

Μαθαίνω όμως πως σε όσα συνέβησαν την Κυριακή, υπάρχουν και πάρα πολλά… περίεργα, τα οποία αξίζει να αναφέρουμε. Για παράδειγμα, “εξαφανίστηκε” ο Φραγκούλης Δούκας από το ψηφοδέλτιο του υποψήφιου δημάρχου Αλεξανδρούπολης Δημήτρη Λαζόπουλου. Ψάχνω αλλά δεν τον βρίσκω να περιλαμβάνεται στους υποψηφίους της παράταξης “Ενότητα για μια νέα πορεία στον δήμο Αλεξανδρούπολης”.
Την πορεία θα την κάνει μόνος του τελικά ο Λαζόπουλος ή μαζί με τον φαρμακοποιό Γιώργο Καίσα, αφού ο τρίτος…. σωματοφύλακας, ο Φραγκούλης, εγκατέλειψε το… τρένο. Τι ποιος είναι ο Φραγκούλης Δούκας; Ξεχάσετε ότι προβαλείφονταν και για υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης;
Είχε ζητήσει μάλιστα την επίσημη στήριξη από το ΚΙΝ.ΑΛ, έκανε ολόκληρη φασαρία παίρνοντας σβάρνα τα ραδιόφωνα και διαμαρτύρονταν γιατί ενώ η “επιτροπή σοφών” (κάνει κάτι χαζομάρες ώρες-ώρες αυτή η Ποϊραζίδου, η Γραμματέας του ΚΙΝ.ΑΛ στον Έβρο) που είχε συγκροτηθεί πρότεινε αυτόν, αλλά τελικά η Νομαρχιακή του κόμματος δεν τον επέλεξε.

Έκανε “φασαρία” γιατί δεν τον πρότειναν

Έκανε πρόταση στα κεντρικά για τον Γιάννη Ζαμπούκη ο οποίος πήρε τελικά την επίσημη στήριξη και τότε ο Φραγκούλης είχε ξεκινήσει… ιερό αγώνα εναντίον του. Φυσικά άλλο που δεν ήθελαν κάποιοι, του έδιναν ραδιοφωνικό “βήμα” γιατί δεν έβλεπαν (ούτε βλέπουν) με… καλό μάτι τον Ζαμπούκη και τον έβγαζαν να λέει διάφορα.
Την Κυριακή που ήρθε όμως ο Λαζόπουλος κατέθεσε το συνδυασμό, αλλά Φραγκούλης Δούκας δεν υπάρχει πουθενά. Όχι μόνο για υποψήφιος δήμαρχος, αλλά ούτε καν υποψήφιος σύμβουλος τελικά. Υπάρχει βέβαια ο ξάδερφος μου, ο Χρήστος Αραμπατζής και όσοι κινούνται σε αυτόν τον χώρο να τον ψηφίσουν. Είναι πολύ καλό παιδί, μορφωμένο, αλλά… κουμουνιστής.
Αφού λοιπόν αρχικά ο Φραγκούλης Δούκας μαζί με τον φαρμακοποιό Καίσα έγιναν… δεκανίκι για στήριγμα του Λαζόπουλου, τον οποίο “ανακάλυψαν” για υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ ο Μενέλαος Μαλτέζος με τον φίλο μου Σπύρο Δέδογλου, τελικά αποχώρησε.  Χωρίς ούτε ένα… διάγγελμα για το πόσο… χαμένη βγαίνει η πόλη που δεν θα είναι υποψήφιος.
Μάλλον είχαν δίκιο στις έντονες διαφωνίες τους τότε για την όλη μεθόδευση Μαλτέζου με την υποψηφιότητα Λαζόπουλου, κάποιοι μέσα στη Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί το μόνο που κατάφερε ήταν να φύγουν και να είναι υποψήφιοι με τον Ζαμπούκη ο Γιάννης Νενεδάκης με τον Νίκο Χατζόπουλο, μέλη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δήλωσαν την ίδια υποψήφια Δημητρίου, Πατσουρίδης

Στο Διδυμότειχο πάντως είναι χειρότερα τα πράγματα.  Την ίδια υποψήφια δημοτική σύμβουλο την ΖΟΜΠΟΥ ΑΪΣΕ από το χωριό Πολιά (για όσους δεν το ξέρουν βρίσκεται ανάμεσα σε Αλεποχώρι. Λάδη, Μεταξάδες) την δήλωσαν στο Πρωτοδικείο δύο συνδυασμοί. Τόσο ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Δημητρίου, που μάλιστα την είχε ανακοινώσει πρώτος εδώ και πολύ καιρό, αλλά και ο νυν δήμαρχος Παρασκευάς Πατσουρίδης.
Οπότε τώρα την κάλεσαν στο Πρωτοδικείο και την ρώτησαν με ποιον θέλει να είναι υποψήφια. Μαντεύετε φυσικά ποιόν επέλεξε τελικά έτσι; Μα φυσικά προτίμησε τον Παρασκευά, αφού αυτός είναι που έχει τα πολύ ισχυρά… επιχειρήματα. Εκτίμησε το… σπουδαίο έργο του η κυρία Ζομπού και υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση πως θα είναι δική του υποψήφια.
Επειδή όμως υπέγραψε και στους δύο, μαθαίνω ότι θα της ασκηθεί ποινική δίωξη. Δεν ανησυχεί όμως, γιατί ότι χρειαστεί θα το “καθαρίσει” ο Πατσουρίδης. Τη νομική υποστήριξη εννοώ και μην πάει ο νους σας πουθενά αλλού. Ο νυν δήμαρχος πάντως, ενώ κάποιοι θεωρούσαν ότι δεν θα μπορούσε να… κατεβάσει συνδυασμό, μέσα σε λίγες μέρες τα κατάφερε.
Όπως έγραψα άλλωστε και παλιότερα, προκαλώντας μάλιστα την απάντηση του μέσω του επικοινωνιολόγου από την Αλεξανδρούπολη που έχει προσλάβει αυτό τον καιρό ο Παρασκευάς, τέτοιες εποχές είναι που “επιστρατεύει” όλα τα ισχυρά του… επιχειρήματα. Το… λέγειν εννοώ, την πειθώ και επίσης ανοίγει την… καρδιά του διάπλατα και βγάζει από μέσα χιλιάδες… συναισθήματα.
Πείθει λοιπόν και τους πιο δύσπιστους να τον ακολουθήσουν. Για να καταλάβετε, χαμός μου λένε ότι έγινε λίγο πριν το κλείσιμο των συνδυασμών σε κάποια χωριά. Μέσα στη νύχτα τα σκυλιά… γκαβούσαν (έτσι λέμε το γάβγισμα στο χωριό μου το Παλιούρι). Γιατί κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι επισκέπτονταν κυρίως γυναίκες, όπου υπάρχει έλλειψη λόγω της ποσόστωσης, για να τις πείσουν να είναι υποψήφιες.

Δεν του έδωσε το χέρι ο εκνευρισμένος Μαυρίδης

Λίγο πιο δίπλα, στην Ορεστιάδα, ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης δεν είχε τέτοιο πρόβλημα. Την συμπλήρωση του συνδυασμού εννοώ. Μόνο που μου λένε, ότι δείχνει πολύ εκνευρισμένος τελευταία. Για παράδειγμα, έμαθα ότι το βράδυ της Κυριακής στο Πρωτοδικείο της Ορεστιάδας,  πήγε να του δώσει το χέρι φτάνοντας με την Μαρία Γκουγκουσκίδου για να καταθέσουν τον συνδυασμό, ο Χρήστος Κουμπρίδης απ’ την Στέρνα.
Για όσους δεν τον ξέρετε, είναι από τους ανθρώπους που είχαν βοηθήσει πολύ τον Βασίλη Μαυρίδη να εκλεγεί το 2014, αφού ήταν υποψήφιος και ο αδερφός του, ο οποίος μάλιστα είναι νυν δημοτικός σύμβουλος. Ο δήμαρχος όμως, σε αυτή την κίνηση πολιτικού πολιτισμού όχι απλά δεν έδωσε το χέρι, αλλά άρχισε να του λέει και διάφορα απαράδεκτα στον Κουμπρίδη.
Κι αυτό γιατί είναι τώρα υποψήφιος με την Γκουγκουσκίδου και είναι δεδομένο ότι του δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα. Αυτές οι αντιδράσεις όμως δείχνουν άγχος, για να μην πω πανικό. Ίσως γιατί, όπως μαθαίνω, οι κινήσεις που έκανε η υποψήφια δήμαρχος Ορεστιάδας και με τις τελευταίες υποψηφιότητες του Χρήστου Κουμπρίδη και του νεαρού Γιώργου Καλφοπούλου από τον Κυπρίνο (πρόσωπο πολύ αγαπητό και με αποδοχή σε όλη την περιοχή), του δημιουργούν επιπλέον δυσκολίες και διευκολύνουν την Γκουγκουσκίδου.

Είναι κινήσεις άγχους, αν όχι πανικού

Γιατί τονίζουν την πολυσυλλεκτικότητα και το ανεξάρτητο του συνδυασμού της, με την συμμετοχή ανθρώπων από κάθε πολιτικό και κοινωνικό χώρο και έτσι… ζορίζουν τον κ.Μαυρίδη. Ξέρει επίσης ότι πολλοί στελέχη του πρώην δημάρχου Δημήτρη Μουζά και ψηφοφόροι του, καταφέρονται εναντίον του σημερινού δημάρχου για τον τρόπο που διοικεί και την συμπεριφορά του.
Η “σειρά” μου (μαζί παρουσιαστήκαμε στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων της Δράμας το 1985) βέβαια δεν ασχολείται, ούτε παίρνει θέση απ’ ότι ξέρω, γι’ αυτό και άφησε ελεύθερους και τους συμβούλους του να κάνουν ότι θέλουν. Κάποιοι πήγαν με τον Μαυρίδη και άλλοι με την Γκουγκουσκίδου, η οποία έτσι τον… διεμβόλισε και μάλιστα πολύ δυναμικά και απ’ τα… δεξιά τον δήμαρχο Ορεστιάδας.
Επίσης, αρκετοί Νεοδημοκράτες ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα τον ψηφίσουν επειδή στηρίζει τον κουμπάρο και φίλο του, αλλά και δικό μου φίλο Τάκη (Τάκης, Τάκης οε, οε,οέ) Τοψίδη που κατεβαίνει “αντάρτης” στην Περιφέρεια, κόντρα στην επίσημη κομματική υποψηφιότητα του Χρήστου Μέτιου. Γνωρίζει ακόμα ο Μαυρίδης, ότι δεν μπορεί να είναι σίγουρος πως την δεύτερη Κυριακή κάποιοι που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ θα τον ψηφίσουν.
Γιατί σύμβουλοι του, όπως ο Καραγιάννης και ο Παπαϊωάννου, δεν θα μπορέσουν να καθοδηγήσουν τους ψηφοφόρους τους για να επιλέξουν ξανά αυτόν και όχι την Γκουγκουσκίδου, η οποία επέλεξε να μην έχει στήριξη κανενός κόμματος και αυτό ο κόσμος το εκτίμησε και έτσι υπήρξε ένας επιπλέον λόγος να έχει αποκτήσει δυναμική που μπορεί να φέρει την πρώτη γυναίκα δήμαρχο στην Ορεστιάδα.

Πάλι εμείς του φταίμε

Γι’ αυτό και τον είδα πολύ εκνευρισμένο τον κ.Μαυρίδη, ακόμα και στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου. Εκεί όπου και πάλι τα έβαλε με μας εδώ, στο Evros-news, μιλώντας για “πληρωμένους δολοφόνους χαρακτήρων”. ¨Ετσι θεωρεί και έτσι αντιμετωπίζει την κριτική και τόσο την αντέχει ο δήμαρχος Ορεστιάδας.
Προφανώς του αρέσει η στάση άλλων ΜΜΕ, κάποια από τα οποία μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου αποφάσισε να τα χρηματοδοτήσει μέσω της ΔΕΗΑΟ, προκειμένου να επικοινωνήσει λέει την εξυπηρέτηση των πολιτών. Πέντε χρόνια τώρα, αλλά και τόσο καιρό πριν, προφανώς δεν χρειαζόταν να “επικοινωνήσει” το συγκεκριμένο αντικείμενο. αλλά το αποφάσισε τώρα, μεσούσης της προεκλογικής περιόδου και κρίθηκε αναγκαίο. Ύστερα του φταίμε εμείς του δημάρχου Ορεστιάδας.
Θα του τα πω από κοντά, μετά τις 2 Ιουνίου που θα τελειώσουν οι εκλογές και του ίδιου. Πως άδικα βλέπει… εχθρούς και φαντάσματα. Ο ίδιος με τις αποφάσεις, τις ενέργειες και την συμπεριφορά του έχει δημιουργήσει προβλήματα στον εαυτό του και κανείς άλλος. Και κάτι τελευταίο. Ποιός έφτιαξε την μακέτα του συνδυασμού και έβαλε το σήμα πάνω στο… κεφάλι του; Σαν… λοφίο μοιάζει.

Εισαγωγή σε… νοσοκομείο

Ακόμα και… σκηνοθετημένη εισαγωγή σε νοσοκομείο μαθαίνω ότι σκέφτεται ένας υποψήφιος δήμαρχος, προκειμένου να γίνει συμπαθής. Βλέπει ότι τα πράγματα ζορίζουν, ο βασικός του αντίπαλος έχει δυναμώσει πλέον πολύ και θα κάνει τα πάντα για να ανατρέψει την κατάσταση.

Κότερο, πούρο, χαβιάρι και Βελουχιώτη Άρη

Αγφιερωμένο εξαιρετικά στον φίλο μου Σπύρο Δέδογλου και σε όλους τους Συριζαίους., με αφορμή τις κρυφές και ΔΩΡΕΑΝ διακοπές του Πρωθυπουργού τους Αλέξη Τσίπρα στο κόντερο του εφοπλιστή Περικλή Παπαγόπουλου. Κότερο, πούρο, χαβιάρι και Βελουχιώτη Άρη. Επειδή τους ξέρω χρόνια, ιδιαίτερα κάτι συναδέρφους δημοσιογράφους που ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ και μια ζωή ήταν οι αρχιδιαπλεκόμενοι και κονομούσαν, εμένα πάντως προσωπικά δεν μου έκανε καμιά εντύπωση. Τα κορόιδα που τους ψήφισαν να τα βλέπουν.

Ο… Ναρκαλιευτής