Επιβεβαίωση από Αραχωβίτη των καταγγελιών Κολγιώνη, για απουσία πρότασης του δήμου Αλεξανδρούπολης στα αρδευτικά

Επιβεβαίωση από Αραχωβίτη των καταγγελιών Κολγιώνη, για απουσία πρότασης του δήμου Αλεξανδρούπολης στα αρδευτικά

Πανηγυρική επιβεβαίωση των καταγγελιών που είχε κάνει ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Φερών Δημήτρης Κολγιώνης, για την απουσία προτάσεων του δήμου Αλεξανδρούπολης στον τομέα των αρδευτικών έργων, είχαμε χθες στο Σουφλί από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σταύρο Αραχωβίτη.

Κατά την διάρκεια σύσκεψης φορέων και εκπροσώπων των παραγωγών και των κτηνοτρόφων που πραγματοποιήθηκε στο Σουφλί και με αφορμή τις αναφορές του κ.Αραχωβίτη για την υπογειοποίηση των αρδευτικών δικτύων στην κοιλάδα του Ερυθροποτάμου στην περιοχή του Διδυμοτείχου που θα υπογραφεί τις επόμενες ημέρες, ο κ.Κολγιώνης έκανε παρέμβαση. Ρώτησε λοιπόν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο υποψήφιος Δημοτικός Σ ύμβουλος στην Δημοτική Ενότητα Φερών με τον συνδυασμό “Δήμος για Όλους Πρώτα Εσύ” και υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Ζαμπούκη, αν υπήρξε κάποια πρόταση από την πλευρά του δήμου Αλεξανδρούπολης και πήρε αρνητική απάντηση.

«Η πρόταση του δήμου Διδυμοτείχου είναι το μόνο έργο που είχαμε στο 4.3 το μέτρο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τις γεωργικές υποδομές. Το μόνο έργο που είχαμε και στους τρεις νομούς της Θράκης”, απάντησε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Αραχωβίτης. Επιβεβαιώνοντας φυσικά ότι ο δήμος Αλεξανδρούπολης δεν υπέβαλλε καμιά πρόταση στο αρμόδιο υπουργείο για την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου στην περιοχή του “Πετάλου” Πέπλου, παρά τις συχνές μεγαλόστομες διακηρύξεις του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και του Αντιδημάρχου Φερών και Πρωτογενούς Τομέα Νίκου Γκότση.

“Το Διδυμότειχο εξασφάλισε αρδευτικό έργο αρκετών εκατομμυρίων που θα δώσει λύσεις και ανάσα σε πολλούς αγρότες και παράλληλα υπέβαλλε δυο προτάσεις και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο νέο πρόγραμμα μέχρι 2.2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο δήμος Αλεξανδρούπολης ούτε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά ούτε στην Περιφέρεια υπέβαλλε καμιά πρόταση για την περιοχή των Φερών, του Πέπλου και της Τραϊανούπολης. Χάθηκε η ευκαιρία να διεκδικήσουμε και να πάρουμε χρήματα για την βελτίωση της άρδευσης και την βοήθεια στους αγρότες”, έλεγε μετά την σύσκεψη ο Δημήτης Κολγιώνης.