Έντονες αντιδράσεις για το κόψιμο των πεύκων στην Αγία Παρασκευή της Μάκρης

Έντονες αντιδράσεις για το κόψιμο των πεύκων στην Αγία Παρασκευή της Μάκρης

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί στην Αλεξανδρούπολη το κόψιμο των αιωνόβιων πεύκων που βρίσκονταν δίπλα στο εκκλησάκι στην Αγία Παρασκευή της Μάκρης.

Όσοι πέρασαν από την περιοχή, μια και σιγά-σιγά ξεκινάει η καλοκαιρινή περίοδος  και την επισκέπτονται πολλοί αφού εκεί βρίσκονται και πολλοί χώροι αναψυχής, τα γνωστά beach bar, αντίκρυσαν τα κομμένα πεύκα και έπαθαν… σοκ. Μάλιστα το θέμα κυριαρχεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και εκφράζονται έντονες διαμαρτυρίες και αγανάκτηση, κατά της δημοτικής αρχής του Βαγγέλη Λαμπάκη, αφού αρκετοί το χαρακτηρίζουν… οικολογικό “έγκλημα”.

Το κόψιμο των πεύκων στην Αγία Παρασκευή της Μάκρης ήρθε άλλωστε μετά το αντίστοιχο κόψιμο δέντρων στην παραλιακή οδό και συγκεκριμένα στο “Φώτης Κοσμάς” και την περιοχή της Απολλωνιάδας, αλλά και σε άλλα σημεία της πόλης. Μπορεί να φυτεύτηκαν καινούργια, αλλά είναι πολύ μικρά και  θα χρειαστούν χρόνια για να μεγαλώσουν και να γίνουν όπως αυτά που κόπηκαν με χαρακτηριστική ευκολία.

Δεν γνωρίζουμε αν, όπως και στα υπόλοιπα, υπάρξει επίκληση πως ήταν… άρρωστα τα πεύκα και γι’ αυτό αποφασίστηκε να κοπούν. Επειδή πάντως βρίσκονται εκτός αστικού ιστού, απαιτείται άδεια από το Δασαρχείο, το οποίο και προφανώς θα συναίνεσε δίνοντας την. Ότι και αν ισχύει πάντως, η συντριπτική πλειοψηφία όσων αντίκρισε είτε δια ζώσης την εικόνα με τα κομμένα πεύκα είτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έγινε έξαλλη με την δημοτική αρχή και την… ευκολία που αποφασίζει και κόβει δέντρα.