ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο “εξαφανισμένος” Τοψίδης, η ένσταση Λαμπάκη, ο Ζυγούρης της ΚΕΔΕ με Πατούλη και τα… ζόρια Δημοσχάκη

ΕΒΡΟ…ΝΑΡΚΟΠΕΔΙΟ: Ο “εξαφανισμένος” Τοψίδης, η ένσταση Λαμπάκη, ο Ζυγούρης της ΚΕΔΕ με Πατούλη και τα… ζόρια Δημοσχάκη

Όλες οι γιορτές μαζεμένες αυτές τις μέρες. Προχθές Πέτρου και Παύλου, χθες των Αγίων Αποστόλων (γιόρταζε Πουστόλς όπως λέμε και στο χωριό μου το Παλιούρι), σήμερα Κοσμά και Δαμιανού.

Την Κυριακή πάντως έχουμε μια άλλη, διαφορετική γιορτή. Την… Γιορτή της Δημοκρατίας όπως συνηθίζουμε να λέμε τις εκλογές. Αν και για μένα η σημαντική γιορτή είναι σήμερα. Γιατί έχει γενέθλια ο φίλος μου Τάκης (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) Τοψίδης. “Κλείνει” τα 46 του χρόνια και ειλικρινά λυπάμαι που δεν τα γιόρτασε ως νέος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Δεν ασχολείται με τις εθνικές εκλογές

Δεν του τηλεφώνησα να του ευχηθώ, γιατί με τις Περιφερειακές εκλογές… χαλάσαμε λίγο τις καρδιές μας, αλλά από αυτή εδώ την στήλη ολόψυχα του εύχομαι να είναι γερός και δυνατός και κάθε προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Δεν ξέρω τι έκαναν οι υπεύθυνοι από τα άλλα… 99 σάιτ της Περιφέρειας, αλλά εγώ που είμαι ένας και παρ’ ότι δεν μπορώ να επηρεάσω και πολύ κόσμο(όπως μου έλεγε τελευταία φορά που βρεθήκαμε), θέλω να του ευχηθώ τα καλύτερα.

Μαθαίνω ότι παρ’ ότι στεναχωρήθηκε που έχασε από τον Χρήστο Μέτιο και κάποιο διάστημα ήταν… εξαφανισμένος, τις τελευταίες ημέρες εμφανίστηκε και πάλι στην Αλεξανδρούπολη. Κάποια στιγμή είδα ότι ανέβασε στο προσωπικό του προφίλ μια φωτογραφία από διακοπές και μάλιστα σε κότερο, όχι ο ίδιος αλλά η αγαπημένη του Νίκη, όμως την… κατέβασε αμέσως και δεν μπόρεσα να την “σώσω”.

Πέρυσι είχε πάει διακοπές με το σκάφος του Δημήτρη Πολιτόπουλου, του ιδιοκτήτη της μπύρας ΒΕΡΓΙΝΑ που τον βοήθησε πολύ και με διάφορους τρόπους στις εκλογές, αλλά φέτος δεν κατάφερα να μάθω που και με ποιόν πέρασε κάποιες ημέρες ξεκούρασης, μετά την σκληρή “μάχη” των περιφερειακών εκλογών. Μου είπαν βέβαια πως πρόσφατα που ήταν για μπάνιο σε beach bar της Αλεξανδρούπολης έδειχνε εκνευρισμένος με το… σέρβις, αλλά εγώ αυτά δεν τα πιστεύω.

Οι συνεργάτες του θυμήθηκαν ότι είναι… Ν.Δ

Το σίγουρο είναι ότι ο φίλος μου ο Τάκης είναι… εξαφανισμένος από την διαδικασία των εθνικών εκλογών. Τουλάχιστον δημόσια δεν εμφανίζεται και δεν παίρνει θέση για κανέναν από τους έξι υποψήφιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Οι συνεργάτες του αντίθετα έχουν ενεργό ανάμιξη και μάλιστα οι περισσότεροι στηρίζουν και κινούνται σε μία συγκεκριμένη κατεύθυνση υποψήφιου.

Ο ίδιος δεν έχει εκφραστεί ποιόν ή ποιους θέλει από τους έξι. Θα μου πείτε, δεν ήταν “αντάρτης” μόνο της Ν.Δ. αλλά και του Κινήματος Αλλαγής (με Κιτσικίδη, Βαβία, Βουλγαρίδη), αλλά έτσι κι αλλιώς το πρώην ΠΑΣΟΚ και νυν ΚΙΝ.ΑΛ δεν πρόκειται να εκλέξει βουλευτή στον Έβρο.

Πολλοί δικοί του άνθρωποι βέβαια, θυμήθηκαν ξανά ότι είναι… Νέα Δημοκρατία και έσπευσαν να βρεθούν δίπλα στον Πρόεδρο της Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά την πρόσφατη περιοδεία του στον Έβρο. Να φωτογραφηθούν μαζί του, άσχετα αν έκαναν τα πάντα προκειμένου να ηττηθεί στις περιφερειακές εκλογές η προσωπική του επιλογή, ο Χρήστος Μέτιος και να εκτεθεί ανεπανόρθωτα ο κ.Μητσοτάκης.

Όταν όμως την επόμενη Δευτέρα όλα δείχνουν πως θα είναι ο νέος Πρωθυπουργός, όλοι… τρέχουν να πάρουν θέση δίπλα του, μήπως κερδίσουν κάτι. Εδώ ακόμα και ο Κώστας Γκοτσίδης, ο απερχόμενος Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης και γνωστός Πασόκος, με οικογενειακή παράδοση στο συγκεκριμένο κόμμα, τώρα παριστάνει το… Νεοδημοκράτη, οι άλλοι σε πείραξαν;

Κατήφορος και αυτοεξεφτελισμός Λαμπάκη

Τουλάχιστον ο φίλος μου ο Τάκης (Τάκης, Τάκης, οέ, οέ, οέ) Τοψίδης), αποδέχθηκε την ήττα του. Όχι σαν τον Βαγγέλη Λαμπάκη, που έχει επιδοθεί σε ένα ρεσιτάλ αυτοεξευτελισμού, σε έναν προσωπικό κατήφορο που μόνο οίκτο και λύπηση προκαλεί, ακόμα και στους κοντινούς του ανθρώπους.

Γιατί μετά την τις έντονες αντιδράσεις και τον απόλυτα δικαιολογημένο εκνευρισμό του κόσμου με αφορμή την απαράδεκτη μετεκλογική του συμπεριφορά, κυρίως τις απαξιωτικές δηλώσεις του ότι έχασε από τον “Κανένα” αναφερόμενος στο νέο δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γιάννη Ζαμπούκη (σκεφτείτε δηλαδή πόσο άχρηστος είναι ο ίδιος για να χάνει από τον… Κανένα),  άρχισε να ψάχνει νομικά τερτίπια για να μείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του.

Μιλάμε ότι μόνο με… κομπρεσέρ μάλλον θα τον ξεκολλήσουν από το γραφείο και την καρέκλα του δημάρχου. Γι’ αυτό και καταθέτει προσφυγές και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, χρησιμοποιώντας τα γνωστά ΜΜΕ που είχαν μετατραπεί προεκλογικά σε προσωπικό του Γραφείο Τύπου. Στη ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση αναφερόμαστε κυρίως.

Σε αυτήν διέρρευσε το θέμα της προσφυγής-ένστασης του κατά της εκλογής από τον λαό του δήμου Αλεξανδρούπολης του Γιάννη Ζαμπούκη. Εκεί άλλωστε έχει τον “κολλητό” του Διευθυντή Αντώνη Τελόπουλο, με τον οποίο καπνίζουν μαζί τα πούρα στο εξοχικό του δημάρχου στα Δίκελα.

Δεν ενημέρωσε τον Πατούλη ο Ζυγούρης;

Παρεμπιπτόντως, επειδή είδα τον κ.Τελόπουλο στο γραφείο του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού εκπροσώπησε το κανάλι του στην διακαναλική συνέντευξη στα Περιφερειακά ΜΜΕ, δεν ζήτησε από τον κ.Τσίπρα κανένα από τα ακριβά πούρα που έχει αποκαλύψει ο μέχρι πρότινος συγκυβερνήτης Πάνος Καμμένος ότι καπνίζει ο Πρωθυπουργός; Τους αριστερούς παριστάνουν εξάλλου και οι δύο.

Έβγαλε λοιπόν τηλεφωνικά η ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση το νομικό σύμβουλο της ΚΕΔΕ, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος δηλαδή, τον Παναγιώτη Ζυγούρη, ο οποίος είπε πως ο Γιάννης Ζαμπούκης έχει κώλυμα εκλογιμότητας ως Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης. Επειδή όπως τόνισε οι συγκεκριμένοι σύλλογοι είναι Νομικά Πρόσωπά Δημοσίου Δικαίου, υπάρχει κώλυμα.

Δεν λέει βέβαια αυτό ο νόμος, αφού ξεκάθαρα τονίζει πως οι αιρετοί δεν έχουν πρόβλημα, αλλά ακόμα και αν δεχθούμε την άποψη του κ.Ζυγούρη, κανονικά ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης θα πρέπει ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙ. Γιατί δεν… προστάτεψε τον ίδιο και δεν τον συμβούλεψε να παραιτηθεί τόσο πριν την υποψηφιότητα του για Περιφερειάρχης Αττικής όσο και τώρα που εκλέχθηκε, από Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

Κορόιδο πιάστηκε η Δούρου

Να καταθέσει και αυτή αμέσως ένσταση

Γιατί και οι Ιατρικοί Σύλλογοι είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, όπως και οι Δικηγορικοί. Άρα έχει κώλυμα εκλογιμότητας και ο κ.Πατούλης που συνεχίζει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντα του στον Ιατρικό Σύλλογο και πρόσφατα χειρίστηκε και έδωσε λύση στο θέμα των κινητοποιήσεων των ιδιοκτητών ιδιωτικών ιατρικών εξεταστικών κέντρων.

Κορόιδο πιάστηκε η Ρένα Δούρου και δεν έχει καταθέσει ακόμα ένσταση όπως ο Λαμπάκης, για να πάρει στα χαρτιά και αυτή την θέση του κ.Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής και να παραμείνει Περιφερειάρχης. Όσο για το άλλο αστείο που επίσης ακούστηκε στο ίδιο ρεπορτάζ της ΔΕΛΤΑ Τηλεόρασης, ότι οι Πρόεδροι Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου πρέπει να παραιτούνται 18 μήνες πριν την υποψηφιότητα τους σε δημοτικές ή εθνικές εκλογές, χαμός θα γινόταν σε όλη την Ελλάδα αν ίσχυε κάτι τέτοιο.

Με βάση αυτά, αν εκλέγονταν Περιφερειάρχης και ο φίλος μου Τάκης Τοψίδης, θα την “πατούσε” μια και αυτός ως Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, δεν είχε δικαίωμα να είναι υποψήφιος σύμφωνα με τον Βαγγέλη Λαμπάκη και το νομικό σύμβουλο της ΚΕΔΕ Παναγιώτη Ζυγούρη και θα του έπαιρνε στα χαρτιά την θέση ο Μέτιος.  

Ο Κουκουράβας δεν θέλει να

χάσει τα… κρουασανάκια

Όλα αυτά βέβαια για την ουσία του θέματος. Γιατί πρώτα απ’ όλα είναι η τεράστια ξεφτίλα του κ.Λαμπάκη και το φτύσιμο κατάμουτρα της βούλησης του λαού του δήμου Αλεξανδρούπολης ο οποίος αποδοκίμασε τον απερχόμενο δήμαρχο, τον τιμώρησε για την αλαζονεία και την προκλητική του συμπεριφορά, αλλά και το ανύπαρκτο έργο του.

Προσπαθεί να γαντζωθεί με νύχια και δόντια στην καρέκλα του δημάρχου και συνεχίσει να κουνάει το δάκτυλο σε όλους, ενώ θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός, γιατί… πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Όπως πολύ προσεχτικός έπρεπε να είναι και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιώργος Κουκουράβας, ο μοναδικός που βλέπω ότι προσπαθεί να τον… ακολουθήσει στο συγκεκριμένο θέμα.

Ίσως γιατί δεν θέλει να αποχωριστεί και αυτός την καρεκλίτσα και τα αγαπημένα του… κρουασανάκια, που είχε συνηθίσει να απολαμβάνει ως αρμόδιος αντιδήμαρχος για τα έργα. Δεν ξέρουμε τι γέμιση έχουν, κρέμα ή σοκολάτα αλλά απ’ ότι μαθαίνω μέσω κοινών φίλων, του ήταν… απαραίτητα στο πρωινό του.

Θα έχει βέβαια πλάκα, αυτοί που σερβίρουν… κρουασανάκια, να αποφασίσουν ότι θα επιλέξουν άλλους πελάτες και μαζί με αυτά να τους πασάρου και τίποτα ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την… συνταγή με την οποία τα ΠΑΡΑΣΚΕΥάζουν (άντε πάλι με τα κεφαλαία). Να δούμε τότε κάποιους που παριστάνουν τους… μάγκες, ανάμεσά τους και τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη, τι θα απολαμβάνουν στο πρωινό τους.

Ζορίζεται για να “χρησιμοποιεί” τα… εγγόνια

Παράπονα μου έκανε ένας φίλος τηλεφωνικά, θεωρώντας ότι αδίκησα τον Τάσο Δημοσχάκη, με όσα ανέφερα για τα έργα και τις ημέρες του την χρονική περίοδο 2006-2008, που διετέλεσε Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιλήσαμε αρκετή ώρα χαλαρά και ήρεμα, σε ήπιους τόνους. Του εξήγησα ότι εγώ απλά θύμισα όσα έγιναν τότε, αλλά λίγη ώρα αφού έκλεισα το τηλέφωνο, πραγματικά ένιωσα ότι… θέλω να αγιάσω και δεν με αφήνουν.

Γιατί ο εν ενεργεία βουλευτής της Ν.Δ. και εκ νέου υποψήφιος, δείχνει να… ζορίζεται αρκετά για την επανεκλογή του και έχουν βάση τελικά αυτά που ακούγονται. Πως δηλαδή ακόμα και πρώην αλλά και εν ενεργεία συνάδελφοί του αστυνομικοί, βλέπουν περισσότερο θετικά την στήριξη του επίσης απόστρατου Στρατηγού Παναγιώτη Φαραντάτου, παρά το ίδιο.

Θα πρέπει να δυσκολεύτεια πολύ ο κ.Δημοσχάκης, γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά ότι έφτασε στο σημείο ακόμα και να “χρησιμοποιεί” μέλη της οικογένειας του και συγκεκριμένα τα εγγόνια του, στην προεκλογική του εκστρατεία. Μάλιστα δημοσίευσε φόρα παρτίδα στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, φωτογραφίες τους.

Πότε δίπλα στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στο Διδυμότειχο και πότε φορώντας μπλούζες με σύνθημα στήριξης του παππού τους να μοιράζουν ενημερωτικά έντυπα του. Εγώ φταίω τώρα; Είμαι συνήθως πολύ προσεκτικός σε αυτά τα θέματα, αλλά όταν ο ίδιος δεν έχει κανένα δισταγμό να “χρησιμοποιεί” στην κυριολεξία τέτοιες εικόνες και μεθόδους, δεν μπορώ να μην το επισημάνω.

Ασφαλώς δεν συμφωνώ με τις διάφορες κακίες και σχόλια, ότι σε λίγα χρόνια μπορεί να τα δούμε και αυτά στο… Δημόσιο, όπως συμβαίνει τώρα με όλη την οικογένεια Δημοσχάκη. Οι αντίπαλοι του και οι κακεντρεχείς τα λένε όλα αυτά και δυστυχώς και αρκετοί συγχωριανοί του, οι οποίοι υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται να τον ψηφίσουν, λόγω στάσης και συμπεριφοράς του σε διάφορα ζητήματα. Όπως της εκλογής του νέου δημάρχου Διδυμοτείχου.

Δικαιολογημένα αφού έκανε

ουσιαστικό έργο στον Έβρο

Βλέπετε ότι θέλω να ηρεμήσω και δεν με αφήνουν. Τις τελευταίες μέρες έγινε… μόδα και πολύ συνηθισμένο, να μιλάνε διάφοροι για τους υποψήφιους βουλευτές όλων των κομμάτων στον Έβρο και να λένε καλά λόγια. Για παράδειγμα, την αρχή έκανε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Τσολακίδης, που δείχνει κατά γενική ομολογία μια σημαντική δυναμική στο νομό.

Μίλησαν γι’ αυτόν ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο Αντιδήμαρχος Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γιάννης Φαλέκας και ο Κοσμήτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης των δύο Τμημάτων της Ορεστιάδας Σπύρος Κουτρούμπας.

Είχαν όμως να πουν συγκεκριμένα πράγματα για το σημαντικό του έργο, τις ουσιαστικές  παρεμβάσεις και την δεδομένη του προσφορά στον Έβρο, ως Πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, του ΚΑΠΕ. Σίγουρα είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο και δίνει μεγάλη αξία στον κ.Τσολακίδη τόσο ως άτομο όσο και ως υποψήφιο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, να μιλούν όλοι αυτοί που δεν ανήκουν στο κόμμα του, με τόσο κολακευτικά λόγια.

Ένας Κομοτηναίος να λέει πλά

ότι είναι… καλός άνθρωπος

Τι σχέση όμως μπορεί να έχει ο πρώην μεγαλομέτοχος του Πανθρακικού, της ομάδας της Κομοτηνής δηλαδή Θόδωρος Σαββάκης με τον Έβρο και μιλάει γενικά και αόριστα για έναν υποψήφιο βουλευτή του νομού; Κι αναφέρομαι στο Μενέλαο Μαλτέζο εν προκειμένω, δεν μπορώ να το καταλάβω. Προσέφερε κάτι στο νομό ως ιδιοκτήτης λογιστικού γραφείου αλλά και ως αναπληρωτής Συντονιστής της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ;

Έκανε όλα αυτά τα χρόνια καμιά ουσιαστική και σημαντική παρέμβαση, έδωσε καμιά  βοήθεια στην περιοχή και δεν το ξέρουμε; Επίσης να μιλάει ο ιδρυτής ενός ωδείου της Αλεξανδρούπολης γενικά και αόριστα πόσο καλός άνθρωπος είναι κ.Μαλτέζος, τι σχέση μπορεί να έχει με την εκλογή του ως βουλευτή και το ανύπαρκτο έργο που δεν έχει να επιδείξει.

Περίμενα πάντως και είναι κρίμα, που δεν μίλησε κανένας για τη… Νατάσα Γκαρά. Όλοι αυτοί που δεν ανοίγουν στον ΣΥΡΙΖΑ και όλα αυτά τα χρόνια η συγκεκριμένη βουλευτής ασχολούνταν μαζί τους, γιατί δεν βγήκαν τώρα να την στηρίξουν οι… αχάριστοι; Ο φίλος της δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης; Της Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης; Του Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός και πάνω απ΄όλα ο φίλος μου ο Τάκης Τοψίδης;

Όλοι ξέχασαν τη Νατάσα Γκαρά;

Τόσο αγώνα έδωσε τέσσερα χρόνια για όλους τους η κ.Γκαρά και δεν ασχολούνταν με τον ΣΥΡΙΖΑ Έβρου. Ούτε ένα βιντεάκι να μιλήσουν υπέρ της; Αμ τα site του Έβρου και εννοώ αυτά στα οποία εξασφάλισε κρατική διαφήμιση, την ίδια στιγμή που έκανε έδινε μεγάλο αγώνα και “μάχες” ώστε να μην τολμήσει και δώσει κάποιoς κρατικός φορέας έστω και την παραμικρή κρατική διαφήμιση στο Evros-news.grq

Γιατί μπορεί να είμαστε ήταν πρώτο σε επισκεψιμότητα σάιτ στο νομό και όχι μόνο, αλλά όπως έχω επαναλάβει πολλές φορές, η Νατάσα Γκαρά ήταν αυτή που προσωπικά μας πολέμησε άγρια και μας απέκλεισε από την κρατική διαφήμιση. Νόμιζε ότι επειδή από σύμπτωση ο αγανακτισμένος και δίκαι οργισμένος από τα Μνημόνια εβρίτικος λαός την ψήφισε και βρέθηκε ξαφνικά στη Βουλή, πως έπιασε τον… πρώτο αριθμό του Τζόκερ.

Είχε τέτοια έπαρση, αλαζονεία και τόσο καθεστωτική αντίληψη που νόμιζε ότι θα είναι μία ζωή στη Βουλή. Τώρα όμως που όλα δείχνουν πώς θα μείνει εκτός, φυσικά και δεν πρόκειται να ασχοληθούμε μαζί της. Εμείς κάνουμε κριτική και αντιπαράθεση μόνο με όποιους είναι όρθιοι. Όταν ο άλλος είναι πεσμένος και πολιτικό…πτώμα, προκαλεί τον οίκτο μας και την λύπηση μας.

Ο… Ναρκαλιευτής