Ξέρει κάτι ο Κατσιμίγας; “Θα δούμε αν σύμβουλοι του Τοψίδη φύγουν και συνεργαστούν με τον Μέτιο”

Ξέρει κάτι ο Κατσιμίγας; “Θα δούμε αν σύμβουλοι του Τοψίδη φύγουν και συνεργαστούν με τον Μέτιο”

Πολύ πιθανό βλέπει το ενδεχόμενο περιφερειακοί σύμβουλοι της “Περιφερειακής Σύνθεσης” του Χριστόδουλου Τοψίδη να του φύγουν και να συνεργαστούν με τη νέα περιφερειακή αρχή του Χρήστου Μέτιου ο Κώστας Κατσιμίγας, επικεφαλής της τρίτης παράταξης στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σε δηλώσεις που έκανε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, με αφορμή την συγχώνευση της παράταξης “Περιφέρεια σε δράση” του Κώστα Σιμιτσή με αυτή του κ.Μέτιου, αλλά και αναφερόμενος στην δική του στάση, ο κ.,Κατσιμίγας τόνισε πως πολλά θα κριθούν στην πράξη. «Θα δούμε αν η παράταξη του κου Τοψίδη θα εξακολουθήσει να υπάρχει, όπως έχει διακηρύξει ή αν θα υπάρχουν κι από εκεί φυγές προς άλλες παρατάξεις προφανώς προς την κυβερνώσα παράταξη, γιατί η παράταξη του κ. Τοψίδη , αποτελείται από ανθρώπους του ίδιου πολιτικού χώρου. Δεν ξέρω αν και κατά πόσο θα τηρήσουν την αυτοτέλειά τους οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κι αυτό θα φανεί εν τις πράγμασι».

Παραδέχθηκε ότι συναντήθηκε και ο ίδιος με τον Χρήστο Μέτιο, λέγοντας: «Συναντήθηκα με τον Χρήστο Μέτιο. Είχαμε μία σύντομη συνάντηση, πριν εισαχθεί το νέο νομοσχέδιο. Του είπα ότι δεν πρόκειται να σου κάνουμε στείρα Αντιπολίτευση. Σε ό,τι συμφωνούμε, στα θέματα ρουτίνας, θα το ψηφίζουμε, αλλά δεν θέλουμε ανταλλάγματα σώνει και καλά να μας δώσεις καρέκλες. Αν αργότερα προκύψει ένα αντικείμενο , ο «Κλεισθένης» και όχι η τροποποίηση του «Κλεισθένη», προβλέπει τη δυνατότητα να ορίσει ο περιφερειάρχης θεματικό Αντιπεριφερειάρχη από άλλη παράταξη, πράγμα το οποίο διατηρείται και σήμερα. Αν υπάρξουν συγκλήσεις σε κάποια ζητήματα σε κάποια θέματα μπορεί ο περιφερειάρχης να ορίσει θεματικό Αντιπεριφερειάρχη από άλλη παράταξη χωρίς αυτή να είναι ενσωματωμένη».

Όσον αφορά την συνεργασία των παρατάξεων Μέτιου και Σιμιτσή που ανέτρεψε τα δεδομένα στο Περιφερειακό Συμβούλιο που από σήμερα αναλαμβάνει, ο κ.Κατσιμίγας εμφανίστηκε… λάβρος κατά του δεύτερου, αφού προφανώς με την εξέλιξη αυτή αδυνατίζει πολύ η δυνατότητα παρέμβασης των έξι δικών του συμβούλων. Ήταν μάλιστα ιδιαίτερα αιχμηρός, ο επικεφαλής της παράταξης που στηρίχθηκε ως γνωστόν από τον ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κύριος Σιμιτζής είχε τον καημό να γίνει Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και για τον λόγο αυτό παρέσυρε όλη την παράταξη του ή την έπεισε όπως και τα κεντρικά του κόμματος.

Δικαίωμα του ενδεχομένως, όμως, αγνοώντας το εκλογικό σώμα, γιατί εκτός από τα όργανα και τους εκλεγμένους υπάρχει κι ένας λαός ο οποίος δεν ξέρω κατά πόσο απ εδέχθη αυτή την ενσωμάτωση, η οποία ομολογεί και διακηρύσσει ότι πρόσκεινται στο «Κίνημα Αλλαγής», αλλά ενσωματώνεται στην παράταξη που έχει σημαία της τη ΝΔ. Επομένως εδώ έχουμε την ταύτιση, την ενσωμάτωση δύο παρατάξεων της παράταξης της ΝΔ και της παράταξης του ΚΙΝΑΛ. Νομίζω ότι οι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ δεν έχουν μιλήσει ακόμη, αν μιλήσουν και συμφωνήσουν έχει καλώς, διαφορετικά υπάρχουν ζητήματα».