Τα μπρόκολα Έβρου του συνεταιρισμού ΑΣΚΓΕ Άρδας, κατακτούν και φέτος όλη την Ελλάδα

Τα μπρόκολα Έβρου του συνεταιρισμού ΑΣΚΓΕ Άρδας, κατακτούν και φέτος όλη την Ελλάδα

Τα μπρόκολα Έβρου του συνεταιρισμού ΑΣΚΓΕ Άρδας κατακτούν και φέτος όλη την Ελλάδα, αφού εδώ και ένα μήνα περίπου γίνεται η συγκομιδή, η επεξεργασία και συσκευασία τους στις εγκαταστάσεις του συνεταιρισμού στην Πλάτη Ορεστιάδας και φεύγουν για τις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Η φετινή σοδειά είναι  ικανοποιητική, τώρα που πέφτει η θερμοκρασία όσα συγκομίζονται έχουν καλύτερη ποιότητα και οι εργαζόμενοι στο συσκευαστήριο του ΑΣΚΓΕ Άρδας δουλεύουν συνέχεια τοποθετώντας τα στις ειδικές συσκευασίες με πάγο. Στη συνέχεια διατίθεται στο δίκτυο με το οποίο τα τελευταία χρόνια έχουν καταφέρει να συνεργάζονται ικανοποιητικά ο Πρόεδρος Τάσος Τοπαλίδης και οι συνεργάτες του στην διοίκηση, προκειμένου η παραγωγή των αγροτών της περιοχής Ορεστιάδας να μην πηγαίνει χαμένη, αλλά και να εξασφαλίζουν καλές τιμές.

Παράλληλα με τα μπρόκολα, η συγκομιδή και συσκευασία των οποίων έχει ξεκινήσει από τα τέλη Αυγούστου, αυτές τις ημέρες άρχισε και η συγκομιδή των κουνουπιδιών, που και αυτά είναι εξαιρετικής ποιότητας να τα προτιμούν οι κορυφαίες αλυσίδες των σούπερ μάρκετ της Αθήνας και των άλλων μεγάλων πόλεων.

Η πρωτογενής παραγωγή και η καθετοποιημένη αξιοποίηση της, βρίσκουν πλήρη εφαρμογή στον συνεταιρισμό ΑΣΚΓΕ Άρδας, που έχει την έδρα του στην Πλάτη, το  όμορφο χωριό της περιοχής Ορεστιάδας. Αποτελούν σίγουρα παράδειγμα προς μίμηση και για τους υπόλοιπους αγρότες του Έβρου, να οργανωθούν προκειμένου να μπορούν πολλοί μαζί να συσκευάζουν και να διαθέτουν τα μοναδικά προϊόντα της εβρίτικης γης, δίνοντας σε αυτά υπεραξία με την σωστή επεξεργασία και συσκευασία.

Εδώ και έναν μήνα ο ΑΣΚΓΕ Άρδας ξεκίνησε και την συγκομιδή, επεξεργασία συσκευασία και προώθηση του γευστικότατου πεπονιού Θράκης “Χρυσή Κεφαλή”, από τα 250 στρέμματα που καλλιεργούν τα μέλη του και οι στυνεργαζόμενοι παραγωγοί.