Αισχρός ψεύτης, κοινός συκοφάντης, τεράστιος υποκριτής ο Βαγγέλης Λαμπάκης – Nέο παραλήρημα εναντίον μας

Αισχρός ψεύτης, κοινός συκοφάντης, τεράστιος υποκριτής ο Βαγγέλης Λαμπάκης – Nέο παραλήρημα εναντίον μας

Του Κώστα Πιτιακούδη


 Σε ένα ακόμη παραλήρημα εναντίον του Evros-news.gr και σε μένα προσωπικά, προσωπικά, επιδόθηκε χθες ο τέως δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Status radio και την εκπομπή του Σταύρου Αποστολίδη, είπε αισχρά ψέματα, συμπεριφέρθηκε ως κοινός συκοφάντης, έδειξε τεράστια υποκρισία με όσα υποστήριξε και προσπάθησε εσκεμμένα να δημιουργήσει εντυπώσεις εναντίον μας. Αφορμή στάθηκε η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για το έργο: «ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΒΑΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ» συνολικού προϋπολογισμόυ πενήντα οκτώ χιλιάδων εννιακοσίων ενενήντα εννέα ευρώ και είκοσι λεπτών (58.999,20 €).

Η πρόσκληση αφορούσε τρεις συμμετέχοντες, ανάμεσα τους και εγώ, που κληθήκαμε να καταθέσουμε σε έντυπη μορφή, μέσα σε κλειστό φάκελο, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην πρόσκληση, το αργότερο μέχρι την 27/12/2019, ημέρα Παρασκευή, τις οικονομικές μας προσφορές. Οι συμμετέχοντες είμαστε εγγεγραμμένοι στον κατάλογο “Προμηθευτών – Παρόχων υπηρεσιών για τις κατηγορίες ενεργειών τεχνικής βοήθειας, του ΕΠ «Ανατολική Μακεδονία Θράκη» 2014-2020” και συγκεκριμένα στην Κατηγορία Β.4 Δημοσιότητα, Προβολή και Πληροφόρηση και οι οποίες βάσει των στοιχείων τους είναι σε θέση να υλοποιήσουν με επάρκεια το υπό ανάθεση έργο.

Άρχισε λοιπόν τα αισχρά ψέματα ο κ.Λαμπάκης. Ισχυρίστηκε ότι:

  • Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης “βάφτισε” εμένα ως 3ο συμμετέχοντα, ενώ μπήκα ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ στον κατάλογο “Προμηθευτών – Παρόχων υπηρεσιών για τις κατηγορίες ενεργειών τεχνικής βοήθειας, του ΕΠ «Ανατολική Μακεδονία Θράκη» 2014-2020”.
  • “Ομολογώ δεν ξέρω την διαδικασία. Πως συμπληρώνεται. Πως μπαίνει ένας άλλος σε έναν κατάλογο ο οποίος έχει γίνει πριν από καιρό. Δεν την ξέρω αυτή την διαδικασία. Πάξντως φαίνεται ότι είναι ο μοναδικός που πήκε μετά το 2017 μέσα στον κατάλογο αυτόν”.
  • Ενώ ομολογεί λοιπόν ότι δεν γνωρίζει την διαδικασία, λέει χωρίς ίχνος ντροπής ότι έχω εγγραφεί ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ γιατί στον συγκεκριμένο κατάλογο δεν έχει άλλος παρά μόνο εγώ. Δήμαρχος επί 9 χρόνια, που υλοποιεί μάλιστα έργα ΕΣΠΑ με κορυφαίο αυτό της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για το οποίο και προκηρύχθηκε ο συγκεκριμένος διαγωνισμός προβολής του, αλλά και Πρόεδρος της ΠΕΔ (Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜ-Θ), λέει ότι δεν γνωρίζει την διαδικασία αυτή.
  • Χωρίς κανέναν ενδοιασμό όμως και προκειμένου να μας ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΕΙ, λέει πως έγινε η εγγραφή μου ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ, για να δημιουργήσει εναντίον μου εντυπώσεις. Ιδού όμως οι 9 συνολικά εγκρίσεις του  καταλόγου προμηθευτών και παρεχόντων υπηρεσιών που γίνεται από Ειδική Επιτροπή της Περιφέρειας από το ν Μάρτιο του 2017 που ανέφερε ο κ.Λαμπάκης και μέχρι τώρα. Σε αυτές έχουν εγγραφεί πάνω από 200 εταιρείες και φυσικά πρόσωπα, αρκετά και στο αντικείμενο Β4 όπως εγώ, δηλαδή Δημοσιότητα, προβολή και
    πληροφόρηση.

ΙΔΟΥ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ 2017 

Μάλιστα στην τελευταία έγκριση που έγινε στις 4 Δεκεμβρίου 2019 και έγινε η δική μου εγγραφή ως Κώστας Πιτιακούδης για τον τομέα Β.4 Δημοσιότητα, προβολή και
πληροφόρηση, εγγράφηκαν άλλες 3 εταιρείες που οι αιτήσεις τους έγιναν μετά από την δική μου. Εκπρόθεσμα και αυτές κατά την λογική Λαμπάκη.

ΙΔΟΥ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ 4-12-2019

12η απόφαση έγκρισης καταλόγου προμηθευτών και παρεχόντων υπηρεσιών. (04/12/2019)  Αρχείο pdf

Άλλωστε μια ημέρα πριν ο τέως δήμαρχος Αλεξανδρούπολης βγει και κάνει τις συγκεκριμένες εναντίον μου, το Evros-news.gr είχε δημοσιεύσει την απόφαση αυτή και εκεί φαινόταν ξεκάθαρα ότι αρκετές ακόμα εταιρείες ή πρόσωπα εντάχθηκαν στον κατάλογο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και 4 συνολικά στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Αποκλείεται να μην το διάβασε ο κ.Λαμπάκης ή να μην τον ενηέρωσαν. Όπως επέμενε μια ημέρα μετά μιλώντας στον Σταύρο Αποστολίδη, στα αισχρά ψέματα και τις συγκοφαντίες εναντίον μας.

Λαμπάκης: “Γιατί διαπιστώνω εδώ, ότι η κατάσταση των πιστοποιημένων, αυτών των 19 που είναι γι’ αυτό το αντικείμενο, είναι από το 2017. Μάλιστα για να μην αφήσω κανέναν σημείο αμφισβήτησης, από τις 27-3-2017 είναι δημοσιευμένος ο κατάλογος αυτός των πιστοποιημένων από την Περιφέρεια. Από αυτούς παίρνει τους δύο ο κ.Ζαμπούκης και με αγωνία επειδή δεν εμπεριείχε το όνομα του Πιτιακούδη μέσα στους 19 από τις 27-3-2017 ο κατάλογος, γίνεται η εγγραφή του κυρίου Πιτιακούδη με μια διαδικασία την οποία θα τηνν ψάξω στην Περιφέρεια, γίνεται στις 4-12. Πριν από ένα μήνα περίπου. Και μετά από λίγες μέρες αφού γίνεται και μπαίνει μέσα στον κατάλογο ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΑ ο κύριος Πιτιακούδης.

Αποστολίδης: Γιατί εκπρόθεσμα;

Λαμπάκης: Γιατί ο κατάλογος είχε γίνει στις 27-3-2017.

Αποστολίδης: Αν θέλει ένας άλλος να ενταχθεί στον κατάλογο απαγορεύεται;

Λαμπάκης: Ομολογώ δεν ξέρω την διαδικασία. Πως συμπληρώνεται. Πως μπαίνει ένας άλλος σε έναν κατάλογο ο οποίος έχει γίνει πριν από καιρό. Δεν την ξέρω αυτή την διαδικασία. Πάντως φαίνεται ότι είναι ο μοναδικός που πήκε μετά το 2017 μέσα στον κατάλογο αυτόν. Θα το δω αυτό. Σημασία έχει ότι μπαίνει πριν από λίγες μέρες μέσα στον κατάλογο για να πιστοποιηθεί και αυτός και για να μπορέσει ο κύριος Ζαμπούκλης να τον βάλει ως έναν από τους τρεις μετά από λίγες ημέρες στον διαγωνισμό αυτόν που βγάζει. Αυτή λοιπόν είναι η αλήθεια.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝEΝΤΕΥΞΗ