ΒΙΝΤΕΟ: Τι έλεγε προεκλογικά ο Σάββας Δευτεραίος για την πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου και πεζόδρομους

ΒΙΝΤΕΟ: Τι έλεγε προεκλογικά ο Σάββας Δευτεραίος για την πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου και πεζόδρομους

Ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Σάββας Δευτεραίος, ήταν μαζί με τον τέως δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη αυτοί που αντέδρασαν περισσότερο από τον καθένα στο δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης της περασμένης Τετάρτης, ώστε να μην ψηφιστεί ο κανονισμός λειτουργίας των πεζοδρόμων, που έφερε η δημοτική αρχή.

Αυτό, όπως εξήγησε και ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης, ήταν ένα από τα απαραίτητα “βήματα” που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να προχωρήσει στη συνέχεια σε άλλη συνεδρίαση, η συζήτηση ώστε να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία η οδός Κύπρου, όπως άλλωστε δεσμεύθηκε προεκλογικά η παράταξη του και την ψήφισαν για δημοτική αρχή οι πολίτες. Ο κ.Δευτεραίος όμως, με… ιερή αγανάκτηση θα λέγαμε, τόνισε ότι ο συγκεκριμένος κανονισμός αφορά όλους τους πεζόδρομους που υπάρχουν στην πόλη και αν ψηφιστεί, σημαίνει ότι ψηφίζετε η αποπεζοδρόμηση όλων των υπαρχόντων πεζόδρομων.

Είπε στις δυο παρεμβάσεις του ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” ότι: “Έμμεσα ψηφίζουμε την άρση πεζοδρόμησης της Κύπρου. Κι όχι μόνο για την Κύπρου, αλλά και για τους τέσσερις, πέντε, έξι όσους θα έχουμε πεζόδρομους. Εμείς τέτοιους πεζόδρομους δεν τους καταλαβαίνουμε. Δεν είναι πεζόδρομοι. Αν είναι να συζητήσουμε, να μιλήσουμε καθαρά εδώ μέσα ποιοι είναι υπέρ της πεζοδρόμησης και ποιοι είναι κατά τη πεζοδρόμησης της Κύπρου, είναι ένα άλλο θέμα. Αυτό που έρχεται σήμερα να ψηφίσουμε, είναι αποπεζοδρόμηση όλων των πεζοδρόμων. Όχι μόνο της Κύπρου. Μ’αυτή την έννοια εμείς δεν θα το ψηφίσουμε.

Εδώ φέρνουμε την Κύπρου από το πλάι. Να μιλήσουμε καθαρά. Ή είναι η Κύπρου να ξέρουμε τι θα κάνουμε ή είναι γενικά οι πεζόδρομοι. Γιατί εδώ μου λέτε και μπροστά από την Ακαδημίας θα μπορώ να περάσω. Αυτό λέτε; Αυτό λέει η παράγραφος Β6 και εμείς συζητάμε εδώ για αστυνομίες, πυροσβειστικές. Δεν είναι αυτό το θέμα μας. Είμαστε εκτός θέματος. Το Β6 λέει περνάω με το αυτοκίνητο μου, με το μηχανάκι μου με ότι διάολο θέλω μέσα από τους πεζοδρόμους. Εδώ συζητάμε για όλους τους πεζόδρομους, όχι μόνο για την Κύπρου. Εγώ την Κύπρου μπορεί να την ψηφίσω να ανοίξει. Αλλά το θέμα μας εδώ είναι ότι ανοίγουμε όλους τους δρόμους”.

Τελικά, η στάση της παράταξης του, μαζί με αυτή του τέως δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη και του Δημήτρη Λαζόπουλου, αλλά και τις απανωτές… κυβιστήσεις (κοινώς κωλοτούμπες) του Παύλου Μιχαηλίδη, που ξεκίνησε από θέση ΥΠΕΡ, πήγε στο ΛΕΥΚΟ και τερμάτισε στο ΚΑΤΑ, είχαν ως αποτέλεσμα να μην εγκριθεί ο κανονισμός λειτουργίας των πεζόδρομων και έτσι δεν ξεκινάει η διαδικασία να δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία η οδός Κύπρου και να… ανακουφίσει την κίνηση από το κέντρο της πόλης προς τι λιμάνι.

Έξαλλος προεκλογικά με την πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου

Την ίδια… ιερή αγανάκτηση έδειχνε ο Σάββας Δευτεραίος τον περασμένο Μάιο του 2019, λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές, αλλά τότε ήταν κυριολεκτικά έξαλλος με την δημοτική αρχή του Βαγγέλη Λαμπάκη για την… πεζοδρόμηση της οδού Κύπρου. Μιλώντας μάλιστα στην τηλεόραση ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ και στην Μαρίνα Κονδύλη, είχε ταχθεί εναντίον της συγκεκριμένης ενέργειας και γενικότερα της αύξησης των πεζοδρόμων, στους οποίους όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, αυξάνουν τα μαγαζιά τα τραπεζοκαθίσματα τους.

“Πεζοδρομήσαμε την Κύπρου και δεν μπορείς να πας στο λιμάνι. Πεζοδρομήσαμε την Κύπρου και ανοίξαμε θέσεις για να βάλουν και άλλες καφετέριες καθίσματα. Πεζοδρομήσαμε την Κύπρου και έχουν γονατίσει η μισή Αλεξανδρούπολη, για να μην πούμε όλη η Αλεξανδρούπολη”. Προέβλεψε μάλιστα ότι όποιος δήμαρχος και αν εκλεγεί, δεν πρόκειται να ανοίξει την οδό Κύπρου στα αυτοκίνητα. Τώρα λοιπόν που η δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη έφερε τον συγκεκριμένο κανονισμό ως πρώτο και απαραίτητο “βήμα” για να γίνει αυτό, να δοθεί στην κυκλοφορία δηλαδή για να… ανασάνει κυκλοφοριακά η Αλεξανδρούπολη που “έχει γονατίσει” όπως έλεγε τον περασμένο Μάιο, ο κ.Δευτεραίος έδωσε “μάχη” στο δημοτικό συμβούλιο να μην προχωρήσει αυτό.

Κι επειδή βγήκε την επόμενη ημέρα στον Status Radio και έμμεσα αναφέρθηκε πάλι στο Evros-news.gr κατηγορώντας μας ότι διαστρεβλώνουμε τις θέσεις του, εκτός από την απομαγνητοφώνηση της παρέμβασης του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, σας θυμίζουμε τί έλεγε προεκλογικά για την οδό Κύπρου και τους πεζόδρομους στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ.