Τσώνης: Στόχος η αξιοποίηση και προβολή των σπουδαίων τοπικών μας προϊόντων μέσω του τουρισμού (ΒΙΝΤΕΟ)

Τσώνης: Στόχος η αξιοποίηση και προβολή των σπουδαίων τοπικών μας προϊόντων μέσω του τουρισμού (ΒΙΝΤΕΟ)

Μονόδρομο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και φυσικά της περιοχής μας, αποτελεί η σύνδεση και συνεργασία του πρωτογενούς τομέα και της ελαφράς μεταποίησης γεωργικών προϊόντων, με τον τουρισμό. Αυτό πιστεύει και επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης Θανάσης Τσώνης, μιλώντα;ς στην εκπομπή ΑΓΡΟWEEK της ΕΡΤ3.

Με τη δημιουργία των κατάλληλων δομών και κυρίως την συνένωση δυνάμεων, στον πρωτογενή τομέα εξασφαλίζονται οι συνθήκες άμεσης διάθεσης της παραγωγής αλλά και διαφήμισης των προϊόντων της ελληνικής γης και αναγνωρισιμότητας σε όλες τις χώρες του κόσμου, των οποίων οι πολίτες επισκέπτονται την Ελλάδα. Από την άλλη, στον τουρισμό, προσδίδεται ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας και εμπορικό όνομα, στοιχεία διαφοροποίησης δηλαδή, από το μέχρι σήμερα μαζικό μοντέλο που οδηγεί, συν τω χρόνο, σε κορεσμό και απώλειες για την τουριστική αγορά.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Μονόδρομο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας αποτελεί η σύνδεση και συνεργασία του πρωτογενούς τομέα και της ελαφράς μεταποίησης γεωργικών προϊόντων με τον τουρισμό. Με τη δημιουργία των κατάλληλων δομών και κυρίως την συνένωση δυνάμεων, στον πρωτογενή τομέα εξασφαλίζονται οι συνθήκες άμεσης διάθεσης της παραγωγής αλλά και διαφήμισης των προϊόντων της ελληνικής γης και αναγνωρισιμότητας σε όλες τις χώρες του κόσμου των οποίων οι πολίτες επισκέπτονται την Ελλάδα. Από την άλλη, στον τουρισμό, προσδίδεται ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας και εμπορικό όνομα, στοιχεία διαφοροποίησης δηλαδή, από το μέχρι σήμερα μαζικό μοντέλο που οδηγεί, συν τω χρόνο, σε κορεσμό και απώλειες για την τουριστική αγορά.Ευχαριστουμε την ΕΡΤ 3 και την εκπομπή Agro week για την φιλοξενία

Gepostet von Athanasios Tsonis am Samstag, 15. Februar 2020