Ορεστιάδα: “Έφυγε” ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης του βιολιού Γιάννης Μπαμπουρδάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Ορεστιάδα: “Έφυγε” ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης του βιολιού Γιάννης Μπαμπουρδάς (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκίνηση για τον θάνατο του παραδοσιακού οργανοπαίκτη του βιολιού Γιάννη Μπαμπουρδά, που “έφυγε” χθες από την ζωή, πατέρα του τραγουδιστή θρακιώτικων τραγουδιών στο συγκρότημα του Παναγιώτη Μπαρμπούδη, του Παναγιώτη Μπαμπουρδά.

Ο συγχωρεμένος που έπαιζε βιολί αλλά και ούτι, μετέδωσε την αγάπη και το πάθος για την μουσική και το θρακιώτικο τραγούδι στον γιο του Παναγιώτη και αυτός με συγκινητικά λόγια τον… αποχαιρέτισε με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook: “Καλό παράδεισο πατέρα. Θα σε θυμάμαι για πάντα και με τα τραγούδια που με δίδαξες”.

Φωτογραφία: Σταύρος Παπαθανάκης

Μάλιστα μαζί έβαλε και βίντεο με το ζωναράδικο “Γιάννης χαρά θα κάνει” όπου παίζει βιολί και τραγουδάει ο πατέρας του Γιάννης, που συνεργάστηκε επίσης, όπως και ο γιος του ως τραγουδιστής, με την ορχήστρα του βιρτουόζου του κλαρίνου Παναγιώτη Μπαρμπούδη στην ηχογράφηση πολλών τραγουδιών, παίζοντας βιολί αλλά και ούτε στο στούντιο.

Η φωτογραφία που βλέπετε, είναι με τα μέλη του συγκεκριμένου συγκροτήματος, μαζί με άλλους σπουδαίους θρακιώτες μουσικούς.

Το συγκεκριμένο τραγούδι ήταν το μοναδικό που ηχογράφησε ο ίδιος παίζοντας και τραγουδώντας και μπορείτε να το ακούσετε στο βίντεο που ανάρτησε ο Παναγιώτης Μπαμπουρδάς.

Εκφράζουμε από καρδιάς τα θερμά μας συλλυπητήρια στον Παναγιώτη και όλη την οικογένεια του εκλιπόντος. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Φωτογραφία: Σταύρος Παπαθανάκης