Αυξημένα μέτρα ελέγχου απαγόρευσης κυκλοφορίας στις περιοχές διαμονής Ρομά στον Έβρο, παίρνει η αστυνομία

Αυξημένα μέτρα ελέγχου απαγόρευσης κυκλοφορίας στις περιοχές διαμονής Ρομά στον Έβρο, παίρνει η αστυνομία

Αυξημένα μέτρα ελέγχου απαγόρευσης της κυκλοφορίας, λαμβάνουν οι αστυνομικές αρχές και στις περιοχές του νομού Έβρου που κατοικούν Ρομά, μετά απ’ όσα προέκυψαν σε συνοικισμό της Λάρισας, αλλά και στο Δροσερό Ξάνθης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, τα μέτρα αυτά είχαν αποφασιστεί ήδη τις προηγούμενες ημέρες να ξεκινήσουν από σήμερα Δευτέρα, προκειμένου να αποφευχθούν κρούσματα κορονοϊού και να αποφευχθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Μπορεί μέχρι τώρα στις περιοχές των δήμων Αλεξανδρούπολης, Διδυμοτείχου που υπάρχουν πολλοί Ρομά αλλά και της Ορεστιάδας, να μην παρουσιάστηκε κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα, αλλά επειδή τα συγκεκριμένα σημεία είναι πυκνοκατοικημένα και όσοι μένουν εκεί ως γνωστόν έχουν και μια νοοτροπία που δεν συμμορφώνονται εύκολα στις υποδείξεις και στα όσα τους προτρέπουν οι υγειονομικές αρχές, αποφασίστηκε να αυξηθεί η επιτήρηση απ’ τους αστυνομικούς.

Για όλα αυτά μάλιστα, έχουν ενημερωθεί και οι κατά τόπους δήμαρχοι, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Κώστας Βενετίδης. Γιατί στον Έβρο μετά από κάποια κρούσματα η κατάσταση φαίνεται να είναι αρκετά καλή, όμως κανένας δεν θέλει να αλλάξουν τα δεδομένα και επειδή κάποιοι αρνούνται να συνειδητοποιήσουν την σοβαρότητα της κατάστασης να την “πληρώσουν” και άλλοι. Όπως γράψαμε και χθες, ο δήμος Διδυμοτείχου έχει ήδη διαθέσει ποσό 3.000 ευρώ για μετακινούμενη μεγαφωνική με αυτοκίνητο, προκειμένου να δίνει οδηγίες και να προτρέπει τους Ρομά της πόλης να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.