Αλεξανδρούπολη: Δυο θεσμικοί “κατάργησαν” το μήνυμα Τσιόδρα, Χαρδαλιά “Κρατάμε αποστάσεις” – Απουσίαζαν πάντως Λαμπάκης… πούρα

Αλεξανδρούπολη: Δυο θεσμικοί “κατάργησαν” το μήνυμα Τσιόδρα, Χαρδαλιά “Κρατάμε αποστάσεις” – Απουσίαζαν πάντως Λαμπάκης… πούρα

Το Evros-news.gr θέλει να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τους πολίτες της Αλεξανδρούπολης, απ’ όσους ενοχλήθηκαν επειδή σε προηγούμενα δημοσιεύματα μας με φωτογραφίες και Video απ’ την παραλιακή οδό, επισημαίναμε πως κάποιοι δεν τηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού.

Αυτό πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει, μετά από το χθεσινό… μήνυμα που έστειλαν δυο θεσμικοί της πόλης και του δήμου Αλεξανδρούπολης. Τι έκαναν; “ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ” και… ακύρωσαν το μήνυμα που στέλνουν καθημερινά στην επίσημη ενημέρωση τους, ο Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αλλά και η Κυβέρνηση με την επικοινωνιακή της καμπάνια. Ότι δηλαδή, τώρα που επιτράπηκαν οι μετακινήσεις των πολιτών, κρατάμε όλοι στάση ευθύνης και εφαρμόζουμε αυτό που λένε οι επιστήμονες. “Κρατάμε  αποστάσεις” ασφαλείας μεταξύ μας για να περιορίσουμε την μετάδοση του ιού. Κάτι που φαίνεται ότι δεν το ενστερνίζονται και δεν εφαρμόζουν ο πρώην Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κώστας Γκοτσίδης και ο πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Κουκουράβας, εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Πόλη και Πολίτες” Βαγγέλης Λαμπάκης.

Θέλησαν μάλιστα να το δείξουν εμφατικά και στον κόσμο, με την φωτογραφία που ανάρτησε χθες στην προσωπική του σελίδα ο κ.Γκοτσίδης (με νέο look αφού άφησε μούσι), από τον χθεσινό εορτασμό της Πρωτομαγιάς, η οποία λόγω των περιοριστικών μέτρων και της απαγόρευσης μετακινήσεων, μεταφέρθηκε για χθες 9 Μαίου. Δημόσια πρόσωπα, που για κάποιους πολίτες και σίγουρα για όσους τους ξαναψήφισαν αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση, οι δυο θεσμικοί του δήμου Αλεξανδρούπολης, ποζάρουν… κολλητά ο ένας δίπλα στον άλλον. Μαζί με τον επί χρόνια “κολλητό” τους φίλο και συχνό συνδαιτημόνα τους αφού πολλές φορές δείχνουν δημόσια με φωτογραφίες ότι διασκεδάζουν παρέα, τον Διευθυντή της ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση και ιδιοκτήτη τοπικού σάιτ Αντώνη Τελλόπουλο.  Ο δημοσιογράφος βέβαια πρέπει να ελέγχει την εξουσία, αλλά αυτά είναι… ψιλά γράμματα. Άλλωστε ο κ.Τελλόπουλος είναι γνωστό πως “ανακάλυψε” την κριτική στην δημοτική αρχή Αλεξανδρούπολης, αφού αποχώρησε από αυτήν ο Βαγγέλης Λαμπάκης και οι Γκοτσίδης, Κουκουράβας με τους συν αυτώ.

Μια και αναφερθήκαμε πάντως στον τέως δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, θα πρέπει να το επισημάνουμε ότι χθες δεν βρέθηκε στην παρέα τους. Όπως είχε γίνει παλαιότερα και έχει μείνει… ιστορική η φωτογραφία με τον ίδιο, τον δημοσιογράφο Τελλόπουλο και τον Κώστα Γκοτσίδη να καπνίζουν τα περιβόητα… πούρα διασκεδάζοντας. Δεν ξέρω βέβαια αν ήταν στην παρέα και απέφυγε αυτή την φορά να φωτογραφηθεί, για να μην στείλει και αυτός… λάθος μήνυμα στους πολίτες. Να βλέπουν δηλαδή θεσμικούς τους εκπροσώπους να μην τηρούν τους κανόνες ασφαλείας για την αποφυγή μετάδοσης του κορονοϊού. Δεν γίνεται άλλωστε ο κ.Λαμπάκης να κάνει τηλεδιασκέψεις με τους δημοτικούς του συμβούλους και να μην συναντιούνται προκειμένου να μην κολλήσει κάποιος κορονοϊό και να φωτογραφίζεται και αυτός κολλητά με τους άλλους τρεις.

Θα ρωτήσει κάποιος. Πως κάνετε έτσι; Η μοναδική φωτογραφία με οικογένειες κατοίκων της περιοχής να είναι κολλητά ο ένας με τον άλλον και να διασκεδάζουν χθες για την Πρωτομαγιά ή και την 1η Μαίου, είδατε και τα επισημαίνετε όλα αυτά; Όχι φυσικά. Μόνο που εδώ δεν μιλάμε για μέλη της ίδιας οικογένειας, τα οποία ενδεχομένως να ζούσαν και μαζί όλο αυτό το διάστημα των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας. Πρόκειται για τρία άτομα, απ’ τα οποία οι δύο όλο αυτό το διάστημα εργάζονταν κανονικά και ερχόταν σε επαφή με πολλούς συναδέρφους τους. Εννοούμε τους κυρίους Κουκουράβα (Εγνατία Οδός), Τελλόπουλο (τηλεόραση), γιατί ο κ.Γκοτσίδης είχε κλειστό το δικηγορικό του γραφείο. Με δεδομένο μάλιστα ότι η περιοχή της Αλεξανδρούπολης είχε αρκετά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και δυο νεκρούς, χρειάζεται προσοχή.

Για το καλό της υγείας τους το επισημαίνουμε, αφού και οι τρεις είναι απ’ τις μεγάλες… αδυναμίες του Evros-news.gr. Φυσικά είναι δεδομένος ο αρνητικός συμβολισμός των δύο θεσμικών, νυν δημοτικών συμβούλων απ’ τους οποίους ο ένας ήταν πρώην Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ο άλλος πρώην Αντιδήμαρχος, αφού… ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ με την συγκεκριμένη ενέργεια τα μηνύματα και την καμπάνια της Πολιτείας, το “Κρατάμε αποστάσεις” για να μείνουμε ασφαλείς.

Υ.Γ1: Πάντως Γκοτσίδης και Κουκουράβας είναι παιδιά … έξω καρδιά, που δεν χάνουν την ευκαιρία να διασκεδάζουν και πολύ καλά κάνουν. Όπως στην φωτογραφία που βλέπετε από την εκδήλωση της εταιρείας DASTERI A.E, παραμονές Πρωτοχρονιάς 2019 (πίσω τους χορεύει ο εκ των ιδιοκτητών Γιάννης Δαστερίδης). Τότε άλλωστε είχαν κάθε λόγο να είναι χαρούμενοι, αφού λίγο νωρίτερα η συγκεκριμένη εταιρεία είχε ολοκληρώσει το έργο ηλεκτροφωτισμού LED ύψους 3,3 εκατ. ευρώ και όλη η Αλεξανδρούπολη έγινε πιο… φωτεινή.

Εξάλλου ο κ.Κουκουράβας γιατί να μην είναι ευχαριστημένος; Η νέα δημοτική αρχή του Γιάννη Ζαμπούκη για όλους τους άλλους πρώην Αντιδημάρχους κάτι έχει να πει. Για τον Βαταμίδη στο θέμα του αθλητικού μπαλονιού, για τον Ζιώγα στο θέμα των λιπασμάτων ΤΑΠ, για τον Γκότση στο θέμα του Sferikos, για τον Γερακόπουλο στο Πολυκοινωνικό. Μόνο ο Γιώργος είναι στο… απυρόβλητο. Αφήστε που μπορεί ξαφνικά να τον δούμε και άμισθο (τι να τον κάνει και τρίτο μισθό άλλωστε) Αντιδήμαρχο στη σημερινή δημοτική αρχή.

Υ.Γ2: Το τραπέζι δεν χρειάζεται να πούμε ποιος ανέλαβε να το… καθαρίσει (κυριολεκτικά γιατί προηγήθηκε μεταφορικά η κατανάλωση των εδεσμάτων) μετά την διασκέδαση. Ένας από τους τρεις που διαθέτει και προηγούμενη… εμπειρία.