Λ.Κουμπρίδης: “Επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το πόρισμα για αποζημιώσεις ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΟ. Καταφέραμε και το αλλάξαμε”

Λ.Κουμπρίδης: “Επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, το πόρισμα για αποζημιώσεις ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΟ. Καταφέραμε και το αλλάξαμε”

Ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών Ορεστιάδας “Η Ένωση ” (της πρώην Ε.Α.Σ. ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ) Λάμπης Κουμπρίδης, ήταν ένας από αυτούς που πάλεψαν πάρα πολύ το θέμα των αποζημιώσεων που τελικά δόθηκαν στους αγρότες του Έβρου για τις καταστροφές σε βαμβάκι και σιτηρά το 2018. 

Ο Πρόεδρος της Α.Σ.Ορεστιάδας Λάμπης Κουμπρίδης, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, σε μια από τις συναντήσεις που έγιναν ώστε να δοθεί λύση για τις αποζημιώσεις των αγροτών του Έβρου

Πέρα από την ικανοποίηση για την απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και του υφυπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη για δοθεί το ποσό των 5.800.000 ευρώ, αν και ο ίδιος είναι φυσικό να ήθελε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα για τους συναδέρφους του, ο κ.Κουμπρίδης δεν ξέχασε ότι επί προηγούμενης Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η εισήγηση ήταν αρνητική. Να μην δοθούν δηλαδή καθόλου αποζημιώσεις στους αγρότες του Έβρου για το 2018, ούτε για το βαμβάκι και πολύ περισσότερο φυσικά για τα σιτηρά. Γι’ αυτό και στην προσωπική του σελίδα στο facebook, έγραψε χαρακτηριστικά: “Ζητώ  εξηγήσεις από τους πρώην και νυν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου, γιατί το πόρισμα ήτα επί Κυβερνήσεως τους όχι”.

Όπως μάθαμε, ο Λάμπης Κουμπρίδης μαζί με τον συνάδερφο του από το Διδυμότειχο Αξιώτη Καμπρούδη, όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο βρέθηκαν στην Αθήνα και επισκέφθηκαν τα γραφεία του ΕΛΓΑ, εκεί ενημερώθηκαν από την διοίκηση του Οργανισμού η οποία μέχρι τότε δεν είχε αλλάξει από τη νέα Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και παρέμεναν όσοι είχαν διοριστεί από ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι εισηγήσεις σε όλους τους τομείς ήταν αρνητικές για τους Εβρίτες αγρότες. Αυτό όμως άλλαξε με αγώνα και πιέσεις όχι μόνο των εκπροσώπων των αγροτών αλλά και των βουλευτών της Ν.Δ και των δημάρχων και ήρθε το αποτέλεσμα της υπογραφής των 5,8 εκατ. ευρώ. Που σίγουρα δεν ικανοποιεί απόλυτα τους αγρότες, αλλά από κανένα ευρώ για τις ζημιές του 2018, τουλάχιστον τώρα θα μοιραστούν τα συγκεκριμένα χρήματα.