Σαμοθράκη: Λειτουργεί μετά από χρόνια και για τουριστικά σκάφη το λιμάνι των Θέρμων

Σαμοθράκη: Λειτουργεί μετά από χρόνια και για τουριστικά σκάφη το λιμάνι των Θέρμων

Λειτουργεί-επιτέλους-φέτος κανονικά το λιμάνι των Θέρμων στην Σαμοθράκη και μπορούν να το χρησιμοποιούν πλέον και τουριστικά σκάφη, μετά τις εργασίες καθαρισμού, διάνοιξης της εισόδου του και εκβάθυνσης.

Οι παρεμβάσεις που έγιναν με χρηματοδότηση της Κυβέρνησης και σε συνεργασία του δήμου Σαμοθράκης με την διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, έδωσαν λύση στο πρόβλημα που υπήρχε από το 2016 και είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να εισέλθουν και να “δέσουν” μέσα στο λιμανάκι των Θέρμων ακόμα και μικρά σκάφη. Παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί από τον πρώην Πρόεδρο του ΟΛΑ Χρήστο Δούκα, ότι ακόμα και το 2017 θα γινόταν οι απαραίτητες εργασίες και θα μπορούσαν να το χρησιμοποιούν ακόμα και τα ταχύπλοα ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ 1 και ΖΕΦΥΡΟΣ, ώστε να εκτελούν την γραμμή προς την Αλεξανδρούπολη από εκεί, δεν έγινε το παραμικρό. Μάλιστα οι ιδιοκτήτες των δύο σκαφών Γαβριήλ Χατζηγαβριήλ και Φώτης Μανούσης είχαν κατηγορήσει έντονα τον κ.Δούκα για αθέτηση υποσχέσεων και ανικανότητα για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο κ.Δούκας έφυγε από την διοίκηση το 2019 και δεν έκανε το παραμικρό, όπως και η προηγούμενη δημοτική αρχή του Θανάση Βίτσα. Όμως πριν λίγους μήνες, με τις σημαντικές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν μετά από αρκετά χρόνια τόσο στο λιμάνι της Καμαριώτισσας όσο και σε αυτό των Θέρμων, πλέον και τα δυο χρησιμοποιούνται χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μάλιστα στα Θέρμα τοποθετήθηκε και νέος φωτισμός από τον ΟΛΑ και έχουν προγραμματιστεί από τον δήμο Σαμοθράκης επιπλέον επεμβάσεις στις εξυπηρετήσεις και τις διευκολύνσεις που θα μπορούν να προσφερθούν σε όσα τουριστικά σκάφη χρησιμοποιήσουν το λιμανάκι στα Θέρμα.  Με στόχο φυσικά να αξιοποιηθεί ένας άλλος “πόλης έλξης” του νησιού για τους επισκέπτες.

Αφήστε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*